“FabLab Liepāja” aicina jauniešus pieteikties Digitālās ražošanas akadēmijai - EEZ un Norvēģijas finanšu instrumenti
Visas
programmas
Program icon
Pētniecība
un izglītība
Program icon
Reģionālā attīstība un kultūra
Program icon
Starptautiskā policijas sadarbība
Program icon
Aktīvo iedzīvotāju fonds
Program icon
Korekcijas
dienesti
Program icon
Bizness un
inovācijas
Program icon
Klimats
un vide
Program icon
Sociālais dialogs-pienācīgs darbs
Program icon
Divpusējās sadarbības fonds
Program icon
Category image
Pētniecība un izglītība

“FabLab Liepāja” aicina jauniešus pieteikties Digitālās ražošanas akadēmijai

OHM.LV; FabLab

Liepājas Izglītības pārvaldes Zinātnes un izglītības inovāciju centra digitālās ražošanas laboratorija “FabLab Liepāja” aicina 15 – 18 gadus vecus jauniešus no Liepājas un Dienvidkurzemes novada pieteikties interešu izglītības programmai “Digitālās ražošanas akadēmija”.

Turpinot projektu “Inovāciju centra attīstība Liepājas pilsētā”, Liepājas Izglītības pārvaldes Zinātnes un izglītības inovāciju centra koprades telpa  “FabLab Liepāja” aicina 15 – 18 gadus vecus jauniešus gūt unikālu pieredzi, iepazīties ar  “FabLab Liepāja” digitālās ražošanas iespējām, pilnveidot savas zināšanas interjera priekšmetu dizaina izstrādē un piedalīties datorizētās projektēšanas mācību klases izveidē Ukstiņa ielā 17/23.

Programma norisināsies no 19.februāra līdz 26.aprīlim un tās ietvaros jauniešiem būs iespēja ne tikai saturīgi pavadīt laiku, iegūt jaunu pieredzi un kontaktus, bet arī apgūt divdimensionālu un trīsdimensionālu digitālu dizainu izveidi, iepazīties ar dažādu digitālās ražošanas iekārtu darbību, ar to palīdzību praktiski izveidojot noderīgus objektus. Neizpaliks arī praktiski izglītojošas nodarbības par interjera dizainu, dizaina domāšanu un neformālās izglītības aktivitātes.

Programma tiks īstenota vairākos etapos:

  1. No 19. – 29. februārim praktiski teorētiskā daļa, kurā notiks lekcijas un nodarbības par dizaina domāšanu, 2D un 3D digitālu dizainu izveidi, interjera dizainu un iekārtu darbību;
  2. No 4. – 28. martam brīvpiekļuve jeb eksperimentālā daļa, kurā jaunieši veidos personalizētus prototipus izvēlētajam objektam un tos prezentēs;
  3. No 8. – 24. aprīlim praktiskā daļa, kurā jaunieši izveidos izvēlēto objektu, izmantojot digitālās ražošanas iekārtas;
  4. 26. aprīlī – programmas noslēgums ar jauniešu prezentācijām un labāko darbu apbalvošanu.

Programmas laikā ikvienam jaunietim būs iespēja sadarboties ar mentoriem, kuri sniegs atbalstu gan objektu dizaina veidošanā, gan tā praktiskā izstrādē un prezentācijā. Noslēgumā, 26. aprīlī, notiks izveidoto objektu prezentācijas un tam veltīts pasākums tieši jauniešiem.

Jaunieši aicināti pieteikties programmai, aizpildot anketu par sevi un savu motivāciju līdz 14.februārim.

Jauniešiem, kuru dzīves vieta atrodas ārpus Liepājas, tiks nodrošināta transporta kompensācija. Par pieteikšanās kārtību Digitālās ražošanas akadēmijai un transporta izdevumu kompensēšanu iespējams uzzināt šeit.

Digitālās ražošanas akadēmiju – digitālās ražošanas iekārtu, darba instrumentu, mācību līdzekļu un mācību materiālu iegādi finansē Eiropas Ekonomikas zonas un Norvēģijas grantu programmas “Pētniecība un izglītība” projekta “Inovāciju centra attīstība Liepājas pilsētā” ietvaros. Šī projekta kopējās izmaksas ir 1 025 341,78 eiro, no kurām 784 386,37 eiro ir Norvēģijas grantu līdzfinansējums, 138 421,13 eiro Latvijas valsts budžeta līdzfinansējumus, bet 102 534,28 eiro Liepājas valstpilsētas pašvaldības līdzfinansējums.

Dalies ar šo rakstu
Share with instagram
Share with facebook
Share with whatsapp
Send e-mail
Copy to clipboard

Piesakies jaunumiem

Saņem paziņojumus par jaunākajiem konkursiem, ziņām un pasākumiem programmās, kuras svarīgas tieši Tev!

Ziņo par pārkāpumiem

Ieviešanā sekojam labas pārvaldības principiem un ieviešanas porcess ir atklāts, caurspīdīgs un izsekojams. Ja tev ir aizdomas par pārkāpumu - ziņo!