Latvijas un Norvēģijas sadarbības partneri iepazīstas ar Iļģuciema cietuma pieredzi - EEZ un Norvēģijas finanšu instrumenti
Visas
programmas
Program icon
Pētniecība
un izglītība
Program icon
Reģionālā attīstība un kultūra
Program icon
Starptautiskā policijas sadarbība
Program icon
Aktīvo iedzīvotāju fonds
Program icon
Korekcijas
dienesti
Program icon
Bizness un
inovācijas
Program icon
Klimats
un vide
Program icon
Sociālais dialogs-pienācīgs darbs
Program icon
Divpusējās sadarbības fonds
Program icon
Category image
Korekcijas dienesti

Latvijas un Norvēģijas sadarbības partneri iepazīstas ar Iļģuciema cietuma pieredzi

2024. gada 11. janvārī Norvēģijas grantu programmas “Korekcijas dienesti”* ietvaros norisinājās Tieslietu ministrijas, Ieslodzījuma vietu pārvaldes un Norvēģijas Korekcijas dienestu direktorāta pārstāvju divpusējās sadarbības vizīte Iļģuciema cietumā.
Vizītes ietvaros ministrijas un korekcijas dienestu pārstāvji ne tikai iepazinās ar Latvijas vienīgā sieviešu cietuma vēsturi, darbības principiem, pieredzi korekcijas un resocializācijas darbā, bet arī apmeklēja cietuma infrastruktūru. Vizītes laikā tika pārrunātas arī turpmākās sadarbības iespējas un virzieni pēc 2024. gada 30. aprīļa, kad noslēdzas Ieslodzījuma vietu pārvaldes īstenotais projekts “Mācību centra infrastruktūras un apmācībai paredzēta ieslodzījuma vietas paraugkorpusa izveide Olaines cietuma teritorijā” **.
Savukārt 2024. gada 12. janvārī Norvēģijas sadarbības partneri piedalījās arī projekta īstenošanas vienā no nozīmīgākajiem posmiem – Mācību centra Spāru svētkos Olainē, kas simbolizē brīdi, kad būvniecības procesā paveikti smagākie un laikietilpīgākie būvdarbi un ir uzlikta jumta konstrukcija. Plānots, ka Ieslodzījuma vietu pārvaldes Mācību centrs durvis vērs 2024. gadā.

*2014.–2021. gada perioda programmas “Korekcijas dienesti” kopējais finansējums ir 15 294 118 eiro, no tiem Norvēģijas grantu finansējums ir 85 % jeb 13 000 000 eiro, un valsts budžeta līdzfinansējums ir 15 % jeb 2 294 118 eiro, tostarp papildus piešķirti 100 000 eiro divpusējās sadarbības aktivitātēm. Programma “Korekcijas dienesti” ir pirmā Latvijā uzsāktā programma Norvēģijas grantu 2014.–2021. gada periodā.
**Ieslodzījuma vietu pārvaldes projekts “Mācību centra infrastruktūras un apmācībai paredzēta ieslodzījuma vietas paraugkorpusa izveide Olaines cietuma teritorijā” Nr. 1-6.4/2-2019 top ar Norvēģijas grantu atbalstu 2014.–2021. gada perioda programmas “Korekcijas dienesti” ietvaros.

Strādājam kopā drošai un iekļaujošai Eiropai.

Dalies ar šo rakstu
Share with instagram
Share with facebook
Share with whatsapp
Send e-mail
Copy to clipboard

Piesakies jaunumiem

Saņem paziņojumus par jaunākajiem konkursiem, ziņām un pasākumiem programmās, kuras svarīgas tieši Tev!

Ziņo par pārkāpumiem

Ieviešanā sekojam labas pārvaldības principiem un ieviešanas porcess ir atklāts, caurspīdīgs un izsekojams. Ja tev ir aizdomas par pārkāpumu - ziņo!