EEZ un Norvēģijas grantu programmas aktivitātei “Inovācijas centri” piešķirts papildu finansējums - EEZ un Norvēģijas finanšu instrumenti
Visas
programmas
Program icon
Pētniecība
un izglītība
Program icon
Reģionālā attīstība un kultūra
Program icon
Starptautiskā policijas sadarbība
Program icon
Aktīvo iedzīvotāju fonds
Program icon
Korekcijas
dienesti
Program icon
Bizness un
inovācijas
Program icon
Klimats
un vide
Program icon
Sociālais dialogs-pienācīgs darbs
Program icon
Divpusējās sadarbības fonds
Program icon
Category image
Pētniecība un izglītība

EEZ un Norvēģijas grantu programmas aktivitātei “Inovācijas centri” piešķirts papildu finansējums

Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA) š.g. novembra beigās parakstīja vienošanās grozījumus ar Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta un Norvēģijas finanšu instrumenta (turpmāk – EEZ un Norvēģijas finanšu instruments) 2014. – 2021. gada perioda programmas „Pētniecība un izglītība” aktivitātes “Inovācijas centri” projektu līdzfinansējuma saņēmējiem (projekta īstenotāji) par papildu finansējuma piešķiršanu. Grozījumi paredz 35 363,50 eiro piešķiršanu katram projektam papildu aktivitāšu īstenošanai. Projekta īstenotāji varēja pieteikties šim finansējumam līdz š.g. 18. oktobrim.

Kopējais pieejamais finansējums papildu rezultātu un iznākumu sasniegšanai ir 141 454 eiro, katram projektam attiecīgi piešķirot 35 363,50 eiro. No tiem 90 % veido EEZ un Norvēģijas finanšu instrumenta līdzfinansējums un 10% – projektu īstenotāju līdzfinansējums.

Projekts “Inovāciju centra izveidošana Daugavpilī” tiks īstenots līdz 2024. gada 31. martam un tam papildu piešķirtais finansējums tiks izmantots, lai turpinātu īstenot projekta ietvaros radītās izglītojošas programmas un organizēt STEAM dienas, kas ietver sevī radošās darbnīcas, izstādi par zinātniskajiem atklājumiem un izgudrojumiem, sabiedrības iesaistes aktivitātes un STEAM izaicinājumu skolām.

“Projekta “Inovācijas centra izveidošana Cēsīs” īstenošana arī ir plānota līdz 2024. gada 31. martam un papildu finansējums sniegs iespēju īstenot vēl vairāk izglītojošu darbnīcu un mācību programmas skolēniem un pedagogiem, kā arī izstrādāt piedzīvojumu komplektus ģimenēm. Piedzīvojumu komplekts ir vairāku aktivitāšu kopums, kas ietver virkni uzdevumu bērniem un viņu vecākiem par dažādām STEM saistītām tēmām caur kosmosa jomu.

Projekta “Inovāciju centra attīstība Liepājas pilsētā” īstenošana ir paredzēta līdz 2024. gada 30. aprīlim, un papildu piešķirtais finansējums tiks izmantots, lai izstrādātu un īstenotu interešu izglītības programmu «Baltijas jūras izpēte» koprades telpā Dabas māja un Datorizētās projektēšanas koprades telpas izveidi esošajā Digitālās ražošanas laboratorijā “FabLab Liepāja.”

Savukārt projekta “Inovācijas centra izveidošana Ventspilī” īstenošana paredzēta līdz 2024. gada 30. aprīlim un piešķirtais finansējums nodrošinās vienu papildu izglītības programmas izstrādi un īstenošanu 5. – 9. klašu skolēniem vides zinību jomā, kā arī jauna papildu aprīkojuma iegādi un instalēšanu, kas tiks integrēts jaunajā izglītības programmā.

Aktivitāte “Inovācijas centri” ir viena no programmas “Pētniecība un izglītība” komponentēm, ko finansiāli atbalsta EEZ un Norvēģijas grantu programma. Programmu Latvijā īsteno Izglītības un zinātnes ministrija un Valsts izglītības attīstības aģentūra. Aktivitātes mērķis ir uzlabot zināšanu attīstību STEM jomās, kā arī veicināt karjeras attīstību, izstrādājot jaunas izglītības un mācību programmas skolotājiem, studentiem un skolēniem STEM jomās. 

Dalies ar šo rakstu
Share with instagram
Share with facebook
Share with whatsapp
Send e-mail
Copy to clipboard

Piesakies jaunumiem

Saņem paziņojumus par jaunākajiem konkursiem, ziņām un pasākumiem programmās, kuras svarīgas tieši Tev!

Ziņo par pārkāpumiem

Ieviešanā sekojam labas pārvaldības principiem un ieviešanas porcess ir atklāts, caurspīdīgs un izsekojams. Ja tev ir aizdomas par pārkāpumu - ziņo!