Atsāktos būvniecības darbus pie Kinoloģijas centra projekta veiks Hagberg Construction - EEZ un Norvēģijas finanšu instrumenti
Visas
programmas
Program icon
Pētniecība
un izglītība
Program icon
Reģionālā attīstība un kultūra
Program icon
Starptautiskā policijas sadarbība
Program icon
Aktīvo iedzīvotāju fonds
Program icon
Korekcijas
dienesti
Program icon
Bizness un
inovācijas
Program icon
Klimats
un vide
Program icon
Sociālais dialogs-pienācīgs darbs
Program icon
Divpusējās sadarbības fonds
Program icon
Category image
Starptautiskā policijas sadarbība

Atsāktos būvniecības darbus pie Kinoloģijas centra projekta veiks Hagberg Construction

AS “Valsts nekustamie īpašumi” (VNĪ) informē, ka atsākti darbi pie Kinoloģijas centra būvniecības Rēzeknē, kas nodrošinās muitas kinologiem optimālus darba apstākļus un uzlabotas apmācību iespējas darba suņiem, informē VNĪ.

Būvdarbu aizkavēšanās radās ilgstošas projekta pārskatīšanas un izmaiņu veikšanas rezultātā pēc konstatētā ēkas defekta gadījuma. Kinoloģijas centra izveide tiks īstenota Eiropas Ekonomikas zonas (EEZ) finanšu instrumenta programmas “Starptautiskā policijas sadarbība un noziedzības apkarošana” ietvaros un finansēta no EEZ finansējuma (85%) un valsts budžeta (15%).

“Šis būs ne tikai darba suņu apmācību un kinologu izglītības centrs, bet arī svarīgs ieguldījums Valsts ieņēmumu dienesta Muitas pārvaldes darbā. Projekta aizkavēšanās un izmaiņas pēc ēkas defekta konstatēšanas bija izaicinājums, taču mēs esam izvēlējušies labāko risinājumu, būvniecības atsākšanas nodrošināšanai. Projekta realizēšanā esam virzījušies uz priekšu un esam nosprauduši mērķi pabeigt Kinoloģijas centra izveidi līdz 2024. gada februārim,” skaidro VNĪ valdes locekle Jeļena Gavrilova.

Darbs pie Kinoloģijas centra būvniecības 2021. gada oktobrī tika pārtraukts ēkas sienas deformācijas dēļ, kuras rezultātā radās nepieciešamība veikt izmaiņas projektā. To veikšanai tika noslēgts līgums ar SIA “CMB”.

Pamatojoties uz SIA “CMB” izstrādāto būvprojektu, tika veikta cenu aptauja, un saņemti piedāvājumi no diviem pretendentiem, kuri pārsniedza projektam sākotnēji piešķirtā budžeta apjomu. Lai segtu trūkstošās būvdarbu izmaksas, sagatavoti priekšlikumi finansējuma pārdalei projekta ietvaros. Saimnieciski izdevīgākais piedāvājums tika saņemts no SIA “Hagberg Construction” un līguma parakstīšanu ar jauno Kinoloģijas centra būvnieku paredzēts veikt šā gada augustā.

Plānots, ka Kinoloģijas centra izbūve tiks pabeigta 2024. gada februārī. Centrs tiks izveidots, pārbūvējot vecās noliktavas ēkas un garāžu telpas Maskavas ielā 30, Rēzeknē. Tajā paredzēts izveidot modernas muitas darba suņu apmācību telpas, kā arī tiks izvietoti voljēri un izbūvēts iežogots pastaigu laukums, lai nodrošinātu suņiem piemērotus apstākļus. Kinoloģijas centrs sniegs plašākas muitas darba suņu apmācību iespējas un nodrošinās efektīvu Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes Kinoloģijas daļas resursu izmantošanu.

Saskaņā ar publiski pieejamo informāciju, VID Muitas pārvaldes Kinoloģijas dienests tika izveidots 2004. gadā, un šobrīd darbojas ar 45 darba suņiem, kuri ir apmācīti tabakas izstrādājumu, narkotisko un psihotropo vielu, kā arī skaidras naudas meklēšanā. Muitas kinologi ar darba suņiem piedalās kontroles pasākumos, sadarbojoties ar citām tiesībaizsardzības iestādēm, tostarp Valsts policiju un Valsts robežsardzi.

Dalies ar šo rakstu
Share with instagram
Share with facebook
Share with whatsapp
Send e-mail
Copy to clipboard

Piesakies jaunumiem

Saņem paziņojumus par jaunākajiem konkursiem, ziņām un pasākumiem programmās, kuras svarīgas tieši Tev!

Ziņo par pārkāpumiem

Ieviešanā sekojam labas pārvaldības principiem un ieviešanas porcess ir atklāts, caurspīdīgs un izsekojams. Ja tev ir aizdomas par pārkāpumu - ziņo!