Finanšu izlūkošanas dienests diskutē par aktuāliem jautājumiem sarunu festivālā “Lampa” - EEZ un Norvēģijas finanšu instrumenti
Visas
programmas
Program icon
Pētniecība
un izglītība
Program icon
Reģionālā attīstība un kultūra
Program icon
Starptautiskā policijas sadarbība
Program icon
Aktīvo iedzīvotāju fonds
Program icon
Korekcijas
dienesti
Program icon
Bizness un
inovācijas
Program icon
Klimats
un vide
Program icon
Sociālais dialogs-pienācīgs darbs
Program icon
Divpusējās sadarbības fonds
Program icon
Category image
Starptautiskā policijas sadarbība

Finanšu izlūkošanas dienests diskutē par aktuāliem jautājumiem sarunu festivālā “Lampa”

Finanšu izlūkošanas dienests (FID) šī gada 10. jūnijā rīkoja diskusiju par sankciju jautājumiem sarunu festivālā “Lampa” iekšlietu nozares teltī “Cilvēkdrošība”.

Diskusiju “Kā sankcija ietekmē ikvienu no mums” vadīja FID Stratēģiskās analīzes nodaļas vadītājs Paulis Iļjenkovs, tajā piedalījās vairāku sankciju jautājumos iesaistīto institūciju pārstāvji, tostarp FID priekšnieka pienākumu izpildītājs Toms Platacis, Ārlietu ministrijas Juridiskā departamenta Sankciju nodaļas vadītāja Sabīne Janisela, Valsts ieņēmumu dienesta Muitas pārvaldes direktors Raimonds Zukuls, Finanšu nozares asociācijas padomniece Laima Letiņa un Latvijas Bankas Naudas atmazgāšanas novēršanas pārvaldes atbilstības nodrošināšanas daļas vecākā uzraudzības eksperte Marta Tilhena.

Diskusijas dalībnieki dalījās ar pārstāvēto institūciju pieredzi sankciju jautājumos, kā arī sniedza vērtējumu par sankciju piemērošanas efektivitāti, pārrunāja izaicinājumus sankciju ieviešanas un apiešanas novēršanas jautājumos, kā arī nākotni sankciju jomā Latvijas, Eiropas Savienības un starptautiskā mērogā.

Diskusijas ieraksts pieejams šeithttps://bit.ly/3Cp4w3N.

Savukārt FID pārstāve Ieva Ģerģe piedalījās diskusijā “Jaunieši naudas mūļu tīklos – vieglas peļņas kārdinājuma patiesā cena”, vēršot uzmanību aktuālajiem jautājumiem, kas saistīti ar jauniešu iesaisti finanšu noziegumos kontekstā ar naudas atmazgāšanu un krāpšanu tematiku.

Diskusijā piedalījās Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes priekšnieka vietnieks, 1. nodaļas priekšnieks Svens Kristjansons, Valsts policijas Kibernoziegumu apkarošanas pārvaldes priekšnieks Ruslans Grigs un ārsts – psihoterapeits Artūrs Miksons.

Diskusijas ieraksts pieejams šeit bit.ly/3J1PuED.

Diskusijas notika ar Eiropas Ekonomikas zonas (EEZ) granta līdzfinansētās programmas “Starptautiskā policijas sadarbība un noziedzības apkarošana” projekta “Darbinieku zināšanu pilnveide noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas apkarošanā Latvijā” atbalstu www.eeagrants.lv.

Dalies ar šo rakstu
Share with instagram
Share with facebook
Share with whatsapp
Send e-mail
Copy to clipboard

Piesakies jaunumiem

Saņem paziņojumus par jaunākajiem konkursiem, ziņām un pasākumiem programmās, kuras svarīgas tieši Tev!

Ziņo par pārkāpumiem

Ieviešanā sekojam labas pārvaldības principiem un ieviešanas porcess ir atklāts, caurspīdīgs un izsekojams. Ja tev ir aizdomas par pārkāpumu - ziņo!