Valsts informatīvās telpas stiprināšana ģeopolitiskajās reālijās. Nelikumīga audiovizuālā satura izplatīšanas apkarošana un izmeklēšana. - EEZ un Norvēģijas finanšu instrumenti
Visas
programmas
Program icon
Pētniecība
un izglītība
Program icon
Reģionālā attīstība un kultūra
Program icon
Starptautiskā policijas sadarbība
Program icon
Aktīvo iedzīvotāju fonds
Program icon
Korekcijas
dienesti
Program icon
Bizness un
inovācijas
Program icon
Klimats
un vide
Program icon
Sociālais dialogs-pienācīgs darbs
Program icon
Divpusējās sadarbības fonds
Program icon
Category image
Starptautiskā policijas sadarbība

Valsts informatīvās telpas stiprināšana ģeopolitiskajās reālijās. Nelikumīga audiovizuālā satura izplatīšanas apkarošana un izmeklēšana. 🗓

Latvijas informatīvajā telpā 2022. gadu var pamatoti uzskatīt par izaicinājumiem bagātāko un intensīvāko periodu pēdējo 10 gadu laikā. Lai arī Latvijā problēma ar nelegālā audiovizuālā satura izplatību vienmēr ir bijusi aktuāla, Krievijas uzsāktais karš Ukrainā to ir tikai pastiprinājis. 🗣 Preses konferences dalībnieki informēs par jomas aktualitātēm, nelegālā digitālā satura apjoma patēriņa tendencēm un darba rezultātiem saistībā ar audiovizuāla satura izplatīšanas uzraudzību un satura ierobežošanu. Tāpat eksperti skaidros autortiesību un blakustiesību pārkāpumus, liekot uzsvaru uz kriminālatbildības pamatu, piemērojamajiem sodiem un tiesu praksi. Tiks izcelti Valsts policijas līdzšinējie darba rezultāti un aktuālā informācija saistībā ar informatīvās telpas drošības veicināšanu.

⛔️ Pagājušajā gadā stājās spēkā ierobežojumi, kas liedz Latvijā translēt Krievijas propagandas kanālus. Tas ir veicinājis pāreju uz nelegāliem risinājumiem – cilvēki aizvien vairāk meklē jaunus veidus, kā vēlamo saturu patērēt nelegālā veidā. Lai arī no vairuma noziedzības gadījumu var secināt, ka viens no galvenajiem audiovizuālā satura avotiem ir bijusi Krievija, tomēr nevar pilnībā izslēgt arī Rietumu ietekmi.

👮🏼‍♀️👮🏽 Lai visaptveroši cīnītos pret nelikumīgiem audiovizuālā satura izplatīšanas gadījumiem, ir nepieciešamas tehniski izsmalcinātas metodes un inovatīva pieeja. Tas, savukārt, uzliek par pienākumu Valsts policijai ne vien sekot līdzi informatīvajai telpai un tās drošībai, bet arī būt modernai, atbilstoši tehniski aprīkotai un nokomplektētai ar rietumnieciski domājošiem un kreatīviem darbiniekiem.

Preses konferences dalībnieki:
🎙 Valsts policijas Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes priekšnieka vietnieks Vitālijs Polovinskis;
🎙 Iekšlietu ministrijas valsts sekretārs Dimitrijs Trofimovs;
🎙 Biedrības “Par legālu saturu” valdes locekle Gunta Līdaka;
🎙 Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes Monitoringa departamenta vadītāja Dita Remberga;
🎙 Latvijas Republikas prokuratūras Nodokļu un muitas lietu prokuratūras prokurors Andris Aleksejevs.

Preses konference par ekonomisko noziegumu apkarošanas problemātiku “Valsts informatīvās telpas stiprināšana ģeopolitiskajās reālijās. Nelikumīga audiovizuāla satura izplatīšanas apkarošana un izmeklēšana” norisināsies Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta 2014.-2021. gada perioda programmas “Starptautiskā policijas sadarbība un noziedzības apkarošana” projekta Nr. EEZ/VP/2020/1 “Atbalsts Valsts policijai ekonomisko noziegumu izmeklēšanas paātrināšanai un kvalitātes uzlabošanai Latvijā” ietvaros.

25.05.
2023
Scheduled Starptautiskā policijas sadarbība
Join link

Piesakies jaunumiem

Saņem paziņojumus par jaunākajiem konkursiem, ziņām un pasākumiem programmās, kuras svarīgas tieši Tev!

Ziņo par pārkāpumiem

Ieviešanā sekojam labas pārvaldības principiem un ieviešanas porcess ir atklāts, caurspīdīgs un izsekojams. Ja tev ir aizdomas par pārkāpumu - ziņo!