Aizvadīta sadarbības komitejas sēde un vidusposma konference “Panākumu atslēga – Norvēģijas granti” - EEZ un Norvēģijas finanšu instrumenti
Visas
programmas
Program icon
Pētniecība
un izglītība
Program icon
Reģionālā attīstība un kultūra
Program icon
Starptautiskā policijas sadarbība
Program icon
Aktīvo iedzīvotāju fonds
Program icon
Korekcijas
dienesti
Program icon
Bizness un
inovācijas
Program icon
Klimats
un vide
Program icon
Sociālais dialogs-pienācīgs darbs
Program icon
Divpusējās sadarbības fonds
Program icon
Category image
Bizness un inovācijas

Aizvadīta sadarbības komitejas sēde un vidusposma konference “Panākumu atslēga – Norvēģijas granti”

2023. gada 21. aprīlī, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) kā Norvēģijas grantu Bizness un Inovācijas programmas apsaimniekotājs organizēja programmas vidusposma konferenci “Panākumu atslēga – Norvēģijas granti”. Konference norisinājās zinātņietilpīgo tehnoloģiju konferences “Deep Tech Atelier” ietvaros, kur divu dienu garumā Rīgā pulcējās vairāk nekā 1400 dalībnieki no 40 valstīm.

Pirms konferences norisinājās Norvēģijas grantu programmas Sadarbības komitejas sēde. Sadarbības komitejas sēdē piedalījās LIAA direktors Kaspars Rožkalns, LIAA Direktora vietniece investīciju un enerģētikas jautājumos Laura Štrovalde, “Innovation Norway” pārstāvis, Ekonomikas un Finanšu ministrijas pārstāvji, kā arī Finanšu instrumenta biroja pārstāve. Šajā sēdē tika pārrunāti programmas sasniegtie rezultāti vidusposmā, programmas izaicinājumi, kā arī divpusējās sadarbības veicināšanas pasākumi, kuri tiek plānoti šī gada ietvaros.

Vidusposma konferenci atklāja Norvēģijas vēstniece Latvijā – Īne Morenga (Ine Måreng), LIAA direktors Kaspars Rožkalns un programmas “Innovation Norway” pārstāvis Magnars Ēdelīens (Magnar Ødelien). LIAA direktors Kaspars Rožkalns, atklājot pasākumu, uzsvēra: “Norvēģu grantu programma ir vērsta uz ilgtspējīgu izaugsmi un ar sasniegtajiem rezultātiem programmas vidusposmā spēs sasniegt savus mērķus. No valsts perspektīvas, ilgtspēja ir viens no priekšnoteikumiem stabilai ekonomikas izaugsmei. Tikai ar ilgtspējīgām inovācijām mēs varam radīt produktus un pakalpojumus ar augstu pievienoto vērtību”. Vidusposma konferencē piedalījās arī Finanšu Instrumenta biroja pārstāve Margrēta Assersone (Margrethe Gams Steine Asserson).

Konferencē Biznesa un Inovāciju programmas pārstāvji iepazīstināja ar līdz šim paveikto. Projektu īstenotājiem bija iespējam pastāstīt par saviem projektiem, kā konferences ietvaros arī norisinājās diskusija par inovāciju ietekmi klimata mērķu sasniegšanā. Vienlaikus tika organizēta praktiskā darbnīca par rūpniecisko dizainu, kuru vadīja Norvēģijas dizaina uzņēmuma EKER DESIGN AS vadošais dizaineris Anders Mellbergs.

“Deep Tech Atelier” konferencē bija arī plaša EXPO zona, kurā uzņēmēji un atbalsta organizācijas sniedza informāciju un prezentēja savus produktus. EXPO zonā piedalījās Norvēģijas grantu programmas projektu īstenotāji, kā arī jaunuzņēmumi, kuri idejas un prototipus veido ar Tehnoloģiju biznesa centra atbalstu.

Noskaties Norvēģijas grantu programmas “Uzņēmējdarbības attīstība, inovācijas un MVU” vidusposma rezultātu video:

Konferences ierakstu ir iespējams noskatīties šeit: https://bit.ly/TheKeytoSuccessNorwayGrantsbroadcast

Dalies ar šo rakstu
Share with instagram
Share with facebook
Share with whatsapp
Send e-mail
Copy to clipboard

Piesakies jaunumiem

Saņem paziņojumus par jaunākajiem konkursiem, ziņām un pasākumiem programmās, kuras svarīgas tieši Tev!

Ziņo par pārkāpumiem

Ieviešanā sekojam labas pārvaldības principiem un ieviešanas porcess ir atklāts, caurspīdīgs un izsekojams. Ja tev ir aizdomas par pārkāpumu - ziņo!