Publiskots Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) ziņojums par bērniem draudzīgu justīcijas sistēmu Latvijā - EEZ un Norvēģijas finanšu instrumenti
Visas
programmas
Program icon
Pētniecība
un izglītība
Program icon
Reģionālā attīstība un kultūra
Program icon
Starptautiskā policijas sadarbība
Program icon
Aktīvo iedzīvotāju fonds
Program icon
Korekcijas
dienesti
Program icon
Bizness un
inovācijas
Program icon
Klimats
un vide
Program icon
Sociālais dialogs-pienācīgs darbs
Program icon
Divpusējās sadarbības fonds
Program icon
Category image
Starptautiskā policijas sadarbība

Publiskots Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) ziņojums par bērniem draudzīgu justīcijas sistēmu Latvijā

EEZ grantu programmas ‘’Starptautiskā policijas sadarbība un noziedzības apkarošana” projekta “Atbalsts Barnahus ieviešanai Latvijā” ietvaros, Labklājības ministrija īstenoja starptautisku pasākumu: “Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) sagatavotā ziņojuma publiskošana par bērniem draudzīgu justīcijas sistēmu Latvijā”.

OECD ziņojuma publiskošana bija nozīmīgs pasākums ne tikai Latvijas pārstāvjiem, bet arī visiem sadarbības partneriem, jo noslēdzās gandrīz divus gadus veikts darbs pie situācijas izpētes un speciālistu intervijām, kas pilnībā tika īstenots attālināti.

Pasākums norisinājās 2 dienas. 2023.gada 13. aprīlī notika pasākuma 1. daļa – OECD ziņojuma publiskošana un citu valstu, sadarbības partneru pieredzes stāstu prezentācijas tiešsaistē. Ārvalstu partneri izteica atzinīgus vārdus par Labklājības ministrijas projekta komandas un citu kolēģu iesaisti un atbalstu šajā grūtajā procesā. 2023.gada gada 14. aprīlī notika pasākuma 2. daļa klātienē Iekšlietu ministrijas telpās, kur piedalījās arī ārvalstu viesi.

Notika visu ieinteresēto pušu diskusijas par Bērnu tiesību aizsardzības sistēmu Latvijā un tika izteikti laba vēlējumi Bērna mājas nākotnes darbam.

Kā atzina CBSS Promise padomniece Shawnna von Blixen, katrā valstī procesi ir atšķirīgi un tas, ka visi sadarbības partneri ir pie viena diskusiju galda ar atklātu sarunu par sadarbības procesu uzlabošanu ar mērķi palīdzēt vardarbībā cietušajiem bērniem, jau ir ļoti daudz.

Visi klātesošie izteica vēlmi nākošreiz tikties Bērna mājas atklāšanas pasākumā.

Ziņojumā ir novērtēti ieguvumi, ko sniedz Barnahus modeļa ieviešana Latvijā kā bērniem draudzīga un starpinstitūciju vienas pieturas aģentūra, lai atbalstītu vardarbībā vai vardarbībai pakļautus bērnus, kā arī tos, kuri ir bijuši vardarbības liecinieki. Ziņojumā ir aplūkota Latvijas pieeja, lai veicinātu tiesu sistēmu, kas ir vairāk cilvēkiem un bērniem draudzīga, ietverot pareizus pārvaldības mehānismus.

Ieskats OECD ziņojuma prezentācijas pasākumā ir redzams fotogrāfijās.

Dalies ar šo rakstu
Share with instagram
Share with facebook
Share with whatsapp
Send e-mail
Copy to clipboard

Piesakies jaunumiem

Saņem paziņojumus par jaunākajiem konkursiem, ziņām un pasākumiem programmās, kuras svarīgas tieši Tev!

Ziņo par pārkāpumiem

Ieviešanā sekojam labas pārvaldības principiem un ieviešanas porcess ir atklāts, caurspīdīgs un izsekojams. Ja tev ir aizdomas par pārkāpumu - ziņo!