43 pieteikumi saņemti konkursa “Atbalsts biznesa ideju īstenošanai Latgalē” 3. kārtā - EEZ un Norvēģijas finanšu instrumenti
Visas
programmas
Program icon
Pētniecība
un izglītība
Program icon
Reģionālā attīstība un kultūra
Program icon
Starptautiskā policijas sadarbība
Program icon
Aktīvo iedzīvotāju fonds
Program icon
Korekcijas
dienesti
Program icon
Bizness un
inovācijas
Program icon
Klimats
un vide
Program icon
Sociālais dialogs-pienācīgs darbs
Program icon
Divpusējās sadarbības fonds
Program icon

43 pieteikumi saņemti konkursa “Atbalsts biznesa ideju īstenošanai Latgalē” 3. kārtā

Eiropas Ekonomikas zonas (EEZ) grantu programmas „Vietējā attīstība, nabadzības mazināšana un kultūras sadarbība” projektu konkursa “Atbalsts biznesa ideju īstenošanai Latgalē” 3. kārtā (noslēdzošā) noteiktajā termiņā saņemti 43 projektu pieteikumi.

Konkursa mērķis ir atbalstīt projektus, kuros īsteno jaunu biznesa ideju un rada vismaz vienu jaunu darba vietu Latgales reģionā. Projektu iesniedzēji, īstenojot jaunu biznesa ideju, varēs saņemt atbalstu jaunu produktu vai pakalpojumu radīšanai, esošu produktu uzlabošanai, ražošanas jaudas būtiskai palielināšanai vai ražošanas procesu būtiskai maiņai, kā arī esošu pakalpojumu efektivitātes uzlabošanai. Konkursam varēja pieteikties  jebkura fiziska un juridiska persona (mazais vai mikro uzņēmums), kas savu saimniecisko darbību veic Latgales reģionā.

Konkursa trešajā kārtā pieejamais kopējais finansējums ir  402 579,55 euro. Vienam projektam pieprasītais granta apjoms ir robežās no 5 000 euro līdz 20 000 euro. Ar EEZ grantu atbalstu trešās kārtas dalībnieki plānojuši īstenot projektus tādās jomās kā metālapstrāde, automobiļu remonts un apkope, kokapstrāde, tekstilizstrādājumu ražošana, plastmasas ražojumu izstrāde, ēterisko eļļu ražošana, reklāmas pakalpojumu sniegšana, veselības aprūpe, veterinārie pakalpojumi, tūrisms, ainavu veidošana, ēdināšana, kā arī izklaide un atpūta.

Pieteikumus atklātajam konkursam varēja iesniegt no šī gada 18. augusta līdz 24. oktobrim. Lēmumus par projektu iesniegumu apstiprināšanu vai apstiprināšanu ar nosacījumu vai noraidīšanu plānots pieņemt līdz 2023. gada februārim, un pirmo projektu īstenošana indikatīvi varēs sākties nākamā gada februārī – martā.

Vairāk informācijas par EEZ grantu programmu „Vietējā attīstība, nabadzības mazināšana un kultūras sadarbība” šeit.

Dalies ar šo rakstu
Share with instagram
Share with facebook
Share with whatsapp
Send e-mail
Copy to clipboard

Piesakies jaunumiem

Saņem paziņojumus par jaunākajiem konkursiem, ziņām un pasākumiem programmās, kuras svarīgas tieši Tev!

Ziņo par pārkāpumiem

Ieviešanā sekojam labas pārvaldības principiem un ieviešanas porcess ir atklāts, caurspīdīgs un izsekojams. Ja tev ir aizdomas par pārkāpumu - ziņo!