Noslēgusies EEZ kultūras jomas konkursa 2.kārtā iesniegto projektu vērtēšana - EEZ un Norvēģijas finanšu instrumenti
Visas
programmas
Program icon
Pētniecība
un izglītība
Program icon
Reģionālā attīstība un kultūra
Program icon
Starptautiskā policijas sadarbība
Program icon
Aktīvo iedzīvotāju fonds
Program icon
Korekcijas
dienesti
Program icon
Bizness un
inovācijas
Program icon
Klimats
un vide
Program icon
Sociālais dialogs-pienācīgs darbs
Program icon
Divpusējās sadarbības fonds
Program icon
Category image
Reģionālā attīstība un kultūra

Noslēgusies EEZ kultūras jomas konkursa 2.kārtā iesniegto projektu vērtēšana

Noslēgusies EEZ grantu līdzfinansētās programmas „Vietējā attīstība, nabadzības mazināšana un kultūras sadarbība” kultūras jomas atklātā konkursa “Atbalsts profesionālās mākslas un kultūras produktu radīšanai bērnu un jauniešu auditorijai” 2.kārtā iesniegto projektu vērtēšana.

Kopumā noteiktajā termiņā tika iesniegts 31 projekta iesniegums un pieprasīts gandrīz 5 reizes lielāks finansējums nekā pieejamais finansējums*. Apstiprināti 6 projektu iesniegumi un šobrīd notiek darbs pie līgumu slēgšanas ar potenciālajiem projektu īstenotājiem.

Apstiprināto projektu iesniedzēji ir gan 3 biedrības/nodibinājumi, gan 2 pašvaldības, gan 1 pašvaldības kapitālsabiedrība. Apstiprinātajos projektos kopumā iesaistītas 5** partnerorganizācijas no Norvēģijas un 1 partnerorganizācija no Islandes.

Apstiprināto projektu plānotās aktivitātes ir daudz un dažādas, daži atslēgvārdi: ceļojošs, rezidences, starpdisciplinārs, izrāde, laikmetīgā māksla, ēdiens, deja, skaņa, jauno mediju māksla, ceļvedis, interaktīva digitālā platforma, apmācības, video, klimats, dari pats, u.c.

Vairāk un konkrētāk par apstiprinātajiem projektu iesniedzējiem un projektiem būs iespējams uzzināt, tiklīdz būs noslēgti līgumi. Šī informācija tiks publicēta eeagrants.lv tīmekļa vietnē sadaļā “Apstiprinātie projekti” https://eeagrants.lv/projekti/?title=&cat=502&status=

Atgādinām, ka EEZ grantu atklātā konkursa mērķis ir sniegt atbalstu tādu kultūras un mākslas norišu veidošanai, kas uzlabo profesionālās laikmetīgās mākslas un kultūras pieejamību bērnu un jauniešu auditorijai visos Latvijas reģionos un paaugstina bērnu un jauniešu iesaisti mākslā un kultūrā. Vienam projektam pieejamais granta apjoms ir ne mazāks par 100 000 eiro un ne lielāks par 250 000 eiro un projekti jāīsteno sadarbībā ar partneriem no EEZ grantu donorvalstīm – Norvēģijas, Islandes un/vai Lihtenšteinas.

* Kopējais 2.atlases kārtā pieejamais finansējums: 1 276 941 euro;

kopējais 2.atlases kārtā piešķirtais finansējums: 1 259 336,71 euro;

kopējais 2.atlases kārtā pieprasītais finansējums: 6 288 686,63 euro;

** 1 partnerorganizācija iesaistīta 2 projektos.

Dalies ar šo rakstu
Share with instagram
Share with facebook
Share with whatsapp
Send e-mail
Copy to clipboard

Piesakies jaunumiem

Saņem paziņojumus par jaunākajiem konkursiem, ziņām un pasākumiem programmās, kuras svarīgas tieši Tev!

Ziņo par pārkāpumiem

Ieviešanā sekojam labas pārvaldības principiem un ieviešanas porcess ir atklāts, caurspīdīgs un izsekojams. Ja tev ir aizdomas par pārkāpumu - ziņo!