Atklāts Ventspils zinātnes centrs VIZIUM - EEZ un Norvēģijas finanšu instrumenti
Visas
programmas
Program icon
Pētniecība
un izglītība
Program icon
Reģionālā attīstība un kultūra
Program icon
Starptautiskā policijas sadarbība
Program icon
Aktīvo iedzīvotāju fonds
Program icon
Korekcijas
dienesti
Program icon
Bizness un
inovācijas
Program icon
Klimats
un vide
Program icon
Sociālais dialogs-pienācīgs darbs
Program icon
Divpusējās sadarbības fonds
Program icon
Category image
Pētniecība un izglītība

Atklāts Ventspils zinātnes centrs VIZIUM

18. jūnijā, plkst. 12.00 ar bagātīgu svētku programmu norisinājās svinīga zinātnes centra VIZIUM atklāšana. Zinātnes centra dzimšanas dienu ieskandināja ar daudzveidīgām bezmaksas aktivitātēm un darbnīcām, kas norisinājās pie zinātnes centra ēkas, bet par svētku noskaņu un muzikālo pavadījumu parūpējās VIZIUM vēstnieks – dīdžejs Toms Grēviņš.

Pulksten 12.00 ar Ventspils mēra Jāņa Vītoliņa un Ventspils Digitālā centra direktores Elīnas Kroņkalnes uzrunu tika oficiāli atklāts jaunais, ilgi gaidītais zinātnes centrs VIZIUM. Savukārt zinātnes centra teritorijā bija sagatavotas dažādas interesantas bezmaksas aktivitātes, kurās varēja piedalīties gan lieli, gan mazi svētku apmeklētāji.

Atklāšanas svētkos ikvienam bija iespēja redzēt krāšņus zinātnes šovus un eksperimentus, kas norisinājās uz skatuves plkst. 12.30, 13.45 un 15.00. Ventspils Digitālais centrs sagatavoja vairākas tehniski radošās darbnīcas, kurās varēja uzspēlēt robotu futbolu, pildīt Minecraft uzdevumu, izveidot pašam savu atslēgas piekariņu un lukturīti. Dažādas aktivitātes un pārsteigumus bija sagatavojuši arī Jauno dabaszinātņu pētnieku centrs (Ventspils Augstskola), Ventspils dizaina darbnīca RADE, Brain Games, Ventspils Jauniešu māja un Elektrum.

Ikvienam bija iespēja kārtīgi izkustēties un izjust adrenalīnu lāzertaga komandas spēlē gan uz spēles poligona, gan virtuālajā realitātē, taču, ja kāds nejutās gana drošs spēlei, tam bija iespēja patrenēties un pārbaudīt savas spējas trāpīt mērķī. Sacensties varēja arī autosacīkšu simulatorā un radio vadāmo auto trasē. Tāpat pašiem mazākajiem bija pieejama sejiņu apgleznošana.

VIZIUM parūpējās arī par pārsteiguma balvām atraktīvākajiem apmeklētājiem, kuri atspoguļoja savu dalību zinātnes centra dzimšanas dienas svinībās savos sociālajos tīklos, izmantojot tēmturi #atklājVIZIUM.

Visas aktivitātes, kas norisinājās pie zinātnes centra bija bez maksas, bet apmeklēt zinātnes centra ekspozīciju būs iespējams, iegādājoties ieejas biļeti zinātnes centra kasē pēc norādītā cenrāža. Plašāka informācija pieejama VIZIUM sociālajos tīkos (@viziumventspils), kā arī mājas lapā www.vizium.lv.

Aktivitāti īsteno Eiropas Ekonomikas zonas un Norvēģijas grantu 2014. – 2021. gada perioda programmas “Pētniecība un izglītība” aktivitātes “Inovācijas centri” projekta “Inovācijas centra izveidošana Ventspilī” ietvaros.

Dalies ar šo rakstu
Share with instagram
Share with facebook
Share with whatsapp
Send e-mail
Copy to clipboard

Piesakies jaunumiem

Saņem paziņojumus par jaunākajiem konkursiem, ziņām un pasākumiem programmās, kuras svarīgas tieši Tev!

Ziņo par pārkāpumiem

Ieviešanā sekojam labas pārvaldības principiem un ieviešanas porcess ir atklāts, caurspīdīgs un izsekojams. Ja tev ir aizdomas par pārkāpumu - ziņo!