VARAM pārrunā Klimata un vides programmas īstenošanas progresu - EEZ un Norvēģijas finanšu instrumenti
Visas
programmas
Program icon
Pētniecība
un izglītība
Program icon
Reģionālā attīstība un kultūra
Program icon
Starptautiskā policijas sadarbība
Program icon
Aktīvo iedzīvotāju fonds
Program icon
Korekcijas
dienesti
Program icon
Bizness un
inovācijas
Program icon
Klimats
un vide
Program icon
Sociālais dialogs-pienācīgs darbs
Program icon
Divpusējās sadarbības fonds
Program icon
Category image
Klimats un vide

VARAM pārrunā Klimata un vides programmas īstenošanas progresu

Šodien, 2021. gada 17. novembrī, norisinājās Norvēģijas grantu Klimata un vides programmas Sadarbības komitejas sanāksme, kuras laikā Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) ar programmas donorvalsts partneri Norvēģijas Vides aģentūru pārrunāja Klimata un vides programmas ieviešanas progresu un būtiskākās aktualitātes.

Kopš pēdējās Sadarbības komitejas sanāksmes šī gada maijā, VARAM ir veiksmīgi virzījusies uz priekšu programmas ieviešanā – vasarā tika noslēgti līgumi un uzsākta atklātā konkursa sanācijas projektu ieviešana, kuru mērķis ir attīrīt vēsturiski piesārņotas vietas Latvijā.  Trīs projektu īstenošanas rezultātā Augšdaugavas novadā, Liepājā un Ventspilī tiks uzlabota vides kvalitāte un novērsti riski iedzīvotāju veselībai. 

Iepriekš noteikto projektu īstenotāju pārstāvji no VARAM un Zemkopības ministrijas sanāksmes laikā informēja par paveikto 2021. gadā  un pirmajiem rezultātiem saistībā ar klimata pārmaiņu aspektu integrāciju nozaru un reģionālajās politikās, kā arī ilgtspējīgu augsnes resursu pārvaldības uzlabošanu.

Sanāksmes gaitā tika pārrunāts arī jautājums par programmas līguma grozījumiem saistībā ar jauno Valsts vides dienesta iepriekš noteikto projektu “Piesārņoto vietu pārvaldības modeļa digitālā transformācija”, kas tiks īstenots izmantojot atklātā konkursa finansējuma atlikumu. Plānotā projekta īstenotājs iepazīstināja komitejas dalībniekus ar plānotajām aktivitātēm un izaicinājumiem, lai projekta ieviešanas rezultātā tiktu uzlabota piesārņoto vietu pārvaldības sistēma Latvijā.

Noslēgumā Donorvalsts pārstāvji atzinīgi novērtēja Programmas ieviešanas progresu un paveikto darbu, kā arī Norvēģijas vēstnieks Latvijā – V.E. Kristiāns Ēdegors, augsti novērtēja ieviešanas progresu un iespēju šoruden apmeklēt atklātā konkursa projektus Liepājā un Ventspilī.

17.11.2021. Sadarbības komitejas dalībnieki

Strādājam kopā zaļai Eiropai!

Dalies ar šo rakstu
Share with instagram
Share with facebook
Share with whatsapp
Send e-mail
Copy to clipboard

Piesakies jaunumiem

Saņem paziņojumus par jaunākajiem konkursiem, ziņām un pasākumiem programmās, kuras svarīgas tieši Tev!

Ziņo par pārkāpumiem

Ieviešanā sekojam labas pārvaldības principiem un ieviešanas porcess ir atklāts, caurspīdīgs un izsekojams. Ja tev ir aizdomas par pārkāpumu - ziņo!