Augstskolas īstenos mobilitātes projektus EEZ grantu stipendiju aktivitātē - EEZ un Norvēģijas finanšu instrumenti
Visas
programmas
Program icon
Pētniecība
un izglītība
Program icon
Reģionālā attīstība un kultūra
Program icon
Starptautiskā policijas sadarbība
Program icon
Aktīvo iedzīvotāju fonds
Program icon
Korekcijas
dienesti
Program icon
Bizness un
inovācijas
Program icon
Klimats
un vide
Program icon
Sociālais dialogs-pienācīgs darbs
Program icon
Divpusējās sadarbības fonds
Program icon
Category image
Pētniecība un izglītība

Augstskolas īstenos mobilitātes projektus EEZ grantu stipendiju aktivitātē

Rīgas Stradiņa universitāte (RSU), Latvijas Kultūras akadēmija (LKA), Latvijas Lauksaimniecības universitāte (LLU) un Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) īstenos mobilitātes projektus Eiropas Ekonomikas zonas un Norvēģijas grantu (EEZ/N) programmas “Pētniecība un izglītība” stipendiju aktivitātē. 2021. gada 21. oktobrī augstskolu pārstāvji tiksies Valsts izglītības attīstības aģentūras (VIAA) rīkotajā tiešsaistes seminārā, lai iepazītos ar projektu īstenošanas nosacījumiem.

Lai veicinātu starptautisko sadarbību, augstskolas realizēs projektus kopīgi ar Islandes, Norvēģijas un Lihtenšteinas augstākās izglītības iestādēm. RTU veidos mobilitātes projektu par inovāciju veicināšanu, daloties un mācoties no labākajām starptautiskajām praksēm, LLU mobilitātes projektā pētīs govs un kazas piena antimikrobiālās īpašības, LKA īstenos studentu mobilitāti uz Eiropas Ekonomikas zonas (EEZ) valstīm, nostiprinot ciešāku sadarbību ar ilggadējiem partneriem – Agireiri universitāti un Voldas augstskolu, savukārt RSU mobilitātes projekta tēma skar veselīgu novecošanu, labklājību un sociālo drošību. Ar plašāku informāciju par projektiem iespējams iepazīties EEZ/N mājaslapas sadaļā apstiprinātie projekti.

Augstākās izglītības iestādes projektu īstenošanu uzsāk no 2021. gada septembra. Projektus jāīsteno līdz 2024. gada 30. aprīlim. Īstenošanas izmaksas projektiem variē no 19 tūkstošiem eiro līdz 117 tūkstošiem eiro, bet kopējā projektu summa sasniedz 246 880 eiro.

Stipendiju aktivitāte sniedz ieguldījumu augstākajā izglītībā un pētniecībā, mazinot ekonomiskās un sociālās atšķirības Eiropas Ekonomikas zonā, stiprinot divpusējās attiecības un veicinot apmaiņu starp donorvalstīm un Latviju. Stipendiju aktivitātes projektu īstenošana atbalsta padziļinātu, uz pētījumiem balstītu zināšanu attīstību, lai uzlabotu augstskolu doktorantu, maģistra, bakalaura un profesionālo studiju programmu studentu, akadēmiskā un administratīvā augstskolas personāla prasmes un kompetences augstākās izglītības un pētniecības jomā.

EEZ/N grantu programmas “Pētniecība un izglītība” apsaimniekotājs ir Izglītības un zinātnes ministrija, kas atbild par programmas īstenošanu Latvijā. Savukārt VIAA kā programmas ieviesējs veic projektu vērtēšanu, īstenošanas uzraudzību un kontroli. Stipendiju aktivitāti finansē Eiropas Ekonomikas zonas (EEZ) granti.

Dalies ar šo rakstu
Share with instagram
Share with facebook
Share with whatsapp
Send e-mail
Copy to clipboard

Piesakies jaunumiem

Saņem paziņojumus par jaunākajiem konkursiem, ziņām un pasākumiem programmās, kuras svarīgas tieši Tev!

Ziņo par pārkāpumiem

Ieviešanā sekojam labas pārvaldības principiem un ieviešanas porcess ir atklāts, caurspīdīgs un izsekojams. Ja tev ir aizdomas par pārkāpumu - ziņo!