Programmas uzraudzības sanāksmē ziņos par korekcijas dienestu darbinieku jaunā mācību centra izveides progresu - EEZ un Norvēģijas finanšu instrumenti
Visas
programmas
Program icon
Pētniecība
un izglītība
Program icon
Reģionālā attīstība un kultūra
Program icon
Starptautiskā policijas sadarbība
Program icon
Aktīvo iedzīvotāju fonds
Program icon
Korekcijas
dienesti
Program icon
Bizness un
inovācijas
Program icon
Klimats
un vide
Program icon
Sociālais dialogs-pienācīgs darbs
Program icon
Divpusējās sadarbības fonds
Program icon
Category image
Korekcijas dienesti

Programmas uzraudzības sanāksmē ziņos par korekcijas dienestu darbinieku jaunā mācību centra izveides progresu

No 2021. gada 8. līdz 10. septembrim Norvēģijā Tronheimā notiks Norvēģijas finanšu instrumenta programmas “Korekcijas dienesti” sadarbības komiteja, kuru apmeklēs Tieslietu ministrijas valsts sekretārs Raivis Kronbergs, Ieslodzījuma vietu pārvaldes priekšniece Ilona Spure, Tieslietu ministrijas Projektu departamenta direktors, programmas apsaimniekotāja vadītājs Agris Batalauskis un citi programmas īstenošanā iesaistītie, lai apspriestu korekcijas dienestu darbinieku jaunā mācību centra izveides progresu.

Jau ziņots, ka Norvēģijas finanšu instrumenta programmas “Korekcijas dienesti” ietvaros Ieslodzījuma vietu pārvalde īsteno projektu, kurā plānots Olaines cietuma teritorijā būvēt atklātā cietuma korpusu un jaunu mācību centru korekcijas dienestu darbiniekiem. Sanāksmes ietvaros Latvijas pārstāvji informēs par iepirkumu un citu darbu norisi, lai uzsāktu būvniecību, kā arī apspriedīs projekta saturiskās aktivitātes.

Latvijas delegāciju uzņems Norvēģijas Korekcijas dienestu direktorāta Starptautiskās sadarbības nodaļas vadītājs Kims Ekhaugens (Kim Ekhaugen), Romerike cietuma un Sarkanā Krusta pārstāvji.

Papildu informācija

Jauno mācību centru paredzēts būvēt funkcionālu un starptautiskām prasībām atbilstošu. Mācību centrā tiks izveidotas īpašas telpas korekcijas dienestu personāla teorētisko zināšanu un praktisko iemaņu apguvei (ieslodzīto kameru prototipi), konferenču zāle, grupu nodarbību telpas, datorklase, sporta komplekss, dienesta viesnīca, Ieslodzījuma vietu pārvaldes muzejs un bibliotēka. Tas ļaus nodrošināt efektīvu personāla apmācību un sagatavot profesionāļus, kas spēs nodrošināt mūsdienīgu sodu izpildi arī nākotnē.

Strādājam kopā drošai un iekļaujošai Eiropai.

Vairāk par Norvēģijas grantu 2014.–2021. gada perioda programmu vari uzzināt www.norwaygrants.lv.

Ieslodzījuma vietu pārvaldes projekts “Mācību centra infrastruktūras un apmācībai paredzēta ieslodzījuma vietas paraugkorpusa izveide Olaines cietuma teritorijā”  Nr. 1-6.4/2-2019, top ar Norvēģijas grantu  2014.–2021. gada perioda programmas “Korekcijas dienesti” atbalstu.

Dalies ar šo rakstu
Share with instagram
Share with facebook
Share with whatsapp
Send e-mail
Copy to clipboard

Piesakies jaunumiem

Saņem paziņojumus par jaunākajiem konkursiem, ziņām un pasākumiem programmās, kuras svarīgas tieši Tev!

Ziņo par pārkāpumiem

Ieviešanā sekojam labas pārvaldības principiem un ieviešanas porcess ir atklāts, caurspīdīgs un izsekojams. Ja tev ir aizdomas par pārkāpumu - ziņo!