Rīgas plānošanas reģionā veicinās uzņēmējdarbību - EEZ un Norvēģijas finanšu instrumenti
Visas
programmas
Program icon
Pētniecība
un izglītība
Program icon
Reģionālā attīstība un kultūra
Program icon
Starptautiskā policijas sadarbība
Program icon
Aktīvo iedzīvotāju fonds
Program icon
Korekcijas
dienesti
Program icon
Bizness un
inovācijas
Program icon
Klimats
un vide
Program icon
Sociālais dialogs-pienācīgs darbs
Program icon
Divpusējās sadarbības fonds
Program icon
Category image
Reģionālā attīstība un kultūra

Rīgas plānošanas reģionā veicinās uzņēmējdarbību

2021. gada 17. jūnijā noslēgts pirmais EEZ grantu Reģionālās attīstības un kultūras sadarbības programmas iepriekš noteiktā projekta līgums. Rīgas plānošanas reģions veicinās reģiona konkurētspēju, nodarbinātību un ilgtspējīgu un integrējošu izaugsmi.

Līdz 2024. gada pavasarim RPR sadarbībā ar projekta partneri – Norvēģijas Karalistes Vestlannes reģionālā līmeņa pašvaldību, īstenos iepriekš noteikto projektu “Uzņēmējdarbības atbalsta pasākumi Rīgas plānošanas reģionā” (Projekts). Projekta īstenošanai kopējās attiecināmās izmaksas ir 711 016 euro.

“Projekta izstrādi veicām ciešā sadarbībā ar projekta partneriem Norvēģijā – Vestlannes reģionālā līmeņa pašvaldību, pakāpeniski attīstot un detalizējot projekta aktivitāšu un sadarbības mehānismu aprakstus. Vestlanne ir reģions Norvēģijas rietumu daļā, kura lielākā pilsēta ir Bergena. Reģions ir plaši pazīstams ar savu atvērto uzņēmējdarbības vidi, pārdomāto inovāciju sistēmu un daudznozaru ekonomiku. Rīgas plānošanas reģionam būs daudz iespēju mācīties un pārņemt labo praksi no Norvēģijas kolēģiem.”

Ilgvars Francis, Starptautisko projektu eksperts Rīgas plānošanas reģionā

Lai veicinātu reģionālo uzņēmumu atpazīstamību un pašvaldību sadarbību, projektā pirmo reizi plānota RPR pašvaldību un uzņēmumu dalība citu Latvijas plānošanas reģionu rīkotajos “Uzņēmēju dienas” pasākumos, kas ir viens no lielākajiem katra reģiona uzņēmējdarbības veicināšanas pasākumiem. Tāpat paredzēti atbalsta pasākumi jauniešiem uzņēmējdarbības uzsākšanai un mentoringam, īpašu uzmanību pievēršot nabadzības riskam pakļautiem jauniešiem. Projektā arī plānoti biznesa ideju konkursi fiziskām personām un iespēja saņemt profesionālu mentoru atbalstu no idejas radīšanas līdz tās realizācijai dzīvē.

Par projekta aktivitāšu ieviešanu vairāk lasi RPR tīmekļvietnē https://rpr.gov.lv/

Programmas ietvaros arī pārējos plānošanas reģionos tiks īstenoti konkrētajam reģionam specifiski uzņēmējdarbības atbalsta pasākumi. Līgumu slēgšanas process par visu piecu plānošanas reģionu iepriekš noteikto projektu īstenošanu tiks pabeigts 2021.gada vasaras mēnešos.

Strādājam kopā konkurētspējīgai Eiropai.

Dalies ar šo rakstu
Share with instagram
Share with facebook
Share with whatsapp
Send e-mail
Copy to clipboard

Piesakies jaunumiem

Saņem paziņojumus par jaunākajiem konkursiem, ziņām un pasākumiem programmās, kuras svarīgas tieši Tev!

Ziņo par pārkāpumiem

Ieviešanā sekojam labas pārvaldības principiem un ieviešanas porcess ir atklāts, caurspīdīgs un izsekojams. Ja tev ir aizdomas par pārkāpumu - ziņo!