Reģionālās un kultūras programmas pusgada aktualitātes - EEZ un Norvēģijas finanšu instrumenti
Visas
programmas
Program icon
Pētniecība
un izglītība
Program icon
Reģionālā attīstība un kultūra
Program icon
Starptautiskā policijas sadarbība
Program icon
Aktīvo iedzīvotāju fonds
Program icon
Korekcijas
dienesti
Program icon
Bizness un
inovācijas
Program icon
Klimats
un vide
Program icon
Sociālais dialogs-pienācīgs darbs
Program icon
Divpusējās sadarbības fonds
Program icon
Category image
Reģionālā attīstība un kultūra

Reģionālās un kultūras programmas pusgada aktualitātes

Šodien, 2021. gada 15.jūnijā, norisinājās Eiropas Ekonomikas zonas grantu Reģionālās attīstības un kultūras programmas (programma) Sadarbības komitejas sanāksme. Tās laikā Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM), Kultūras ministrija un Latgales plānošanas reģions ar Norvēģijas vēstnieku Latvijā – Kristianu Ēdegoru (Kristian Ødegaard), Norvēģijas Vietējo un reģionālo varas iestāžu asociāciju, Norvēģijas Mākslas padomi, Finanšu instrumentu biroja un Finanšu ministrijas pārstāvjiem pārrunāja pēdējā pusgada programmas  ieviešanas progresu un būtiskākās aktualitātes.

Atklājot sanāksmi, Norvēģijas vēstnieks Latvijā Kristians Ēdegors (Kristian Ødegaard) pauda atzinību par VARAM, Programmas partnera, grantu shēmas apsaimniekotāja un Donorvalsts programmas partneru ieguldīto darbu programmas īstenošanas uzsākšanā.

Jau 2020. gada nogalē tika izsludināta Programmas iepriekš noteikto projektu iesniegumu iesniegšana, bet uz šo brīdi visi projekti ir novērtēti un uzsākta projektu līgumu slēgšana. Savukārt š.g. 31. martā tika izsludināts pirmais atklātais konkurss kultūras jomā “Atbalsts profesionālās mākslas un kultūras produktu radīšanai bērnu un jauniešu auditorijai”, kurā projektu iesniegumu iesniegšana beigsies š.g. 2. jūlijā.  Kā arī straujiem soļiem tuvojas grantu shēmas konkursa “Atbalsts biznesa ideju īstenošanai Latgalē” izsludināšanas diena, kas plānota šajā nedēļā, tādējādi nodrošinot, ka visas programmā plānotās aktivitātes ir veiksmīgi uzsāktas.

Sanāksmē tika pārrunāta arī sekmīgā divpusējā sadarbība programmas atklāšanas pasākuma organizēšanā un iepriekš noteikto projektu iesniegumu izstrādes laikā, kā arī sanāksmes dalībnieki aktīvi diskutēja par programmas pārstāvju dalību festivālā Lampa, kur šogad diskusijā plānots vērst uzmanību uz kultūras jomu, akcentējot kultūras nozīmi sociālo pārmaiņu procesos. Vēstnieka kungs un donorvalstu partneri atzinīgi novērtēja iespēju, ka pandēmijas laikā paralēli klātienes apmeklējumam Lampas festivālā tiks nodrošināta tiešsaistes dalība ar tulkojumu angļu valodā, tādejādi veicinot divpusējo sadarbību un grantu atpazīstamību.

Noslēgumā programmas ieviešanā iesaistītās puses atzina, ka ir izveidota sekmīga sadarbība, kas sniedz pārliecību par izvirzīto mērķu sasniegšanu.

Strādājam kopā konkurētspējīgai Eiropai.

Dalies ar šo rakstu
Share with instagram
Share with facebook
Share with whatsapp
Send e-mail
Copy to clipboard

Piesakies jaunumiem

Saņem paziņojumus par jaunākajiem konkursiem, ziņām un pasākumiem programmās, kuras svarīgas tieši Tev!

Ziņo par pārkāpumiem

Ieviešanā sekojam labas pārvaldības principiem un ieviešanas porcess ir atklāts, caurspīdīgs un izsekojams. Ja tev ir aizdomas par pārkāpumu - ziņo!