Projekta “Atbalsts Barnahus ieviešanai Latvijā” atklāšanas pasākums - EEZ un Norvēģijas finanšu instrumenti
Visas
programmas
Program icon
Pētniecība
un izglītība
Program icon
Reģionālā attīstība un kultūra
Program icon
Starptautiskā policijas sadarbība
Program icon
Aktīvo iedzīvotāju fonds
Program icon
Korekcijas
dienesti
Program icon
Bizness un
inovācijas
Program icon
Klimats
un vide
Program icon
Sociālais dialogs-pienācīgs darbs
Program icon
Divpusējās sadarbības fonds
Program icon
Category image
Starptautiskā policijas sadarbība

Projekta “Atbalsts Barnahus ieviešanai Latvijā” atklāšanas pasākums 🗓

Ceturtdien, 17. jūnijā, plkst. 11.30 notiks projekta “Atbalsts Barnahus ieviešanai Latvijā” atklāšanas pasākums. Tas plānots Zoom platformā ar tiešraidi Labklājības ministrijas Facebook kontā, bet daļa runātāju atradīsies klātienē. Pasākuma laikā tiks sniegta informācija par plānotajām projekta aktivitātēm un Bērnu mājas ideju labākajās bērna interesēs. Pasākumam tiks nodrošināta tulkošana.

Projekta mērķis ir ieviest Latvijā vienotu vienas pieturas atbalsta institūciju vardarbībā cietušajiem bērniem – Branahus (Bērnu māja).  Barhanus  ir pasaulē atzīts starpinsitucionālās un starpinstitucionālās sadarbības modelis, kura ietvaros ir īpašs uzsvars uz cietušā bērna interesēm un maksimāli saudzējošu pieeju gadījumā, ja nepieciešama tiesību aizsardzības institūciju iejaukšanās. Labākajās bērna interesēs kopā strādā mediķi, policijas un citu tiesību aizsardzības institūciju darbinieki, sociālie darbinieki un psihologi. Ja nepieciešama bērna pratināšana nolūkā sniegt liecību, tiek veikts kvalitatīvs audio-video ieraksts, ko kriminālprocesa ietvaros var izmantot atkāroti, lai netraumētu bērnu, veicot atkārotu vai daudzkārtēju iztaujāšanu. Projekts jāievieš līdz 2024. gada marta beigām. Tā kopīgais finansējums  Eiropas Ekonomiskās (EEZ) programmas “Starptautiskā policijas sadarbība un noziedzības apkarošana”  ietvaros ir 2,07 miljoni eiro. 

Labklājības ministrijas īstenotā projekta partneri ir Islandes valdības Bērnu tiesību aizsardzības vadības aģentūra, Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācija, valsts SIA “Bērnu klīniskās universitātes slimnīca” un Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija. Šo institūciju pārstāvji piedalīsies arī atklāšanas pasākumā. 

Piesakies jaunumiem

Saņem paziņojumus par jaunākajiem konkursiem, ziņām un pasākumiem programmās, kuras svarīgas tieši Tev!

Ziņo par pārkāpumiem

Ieviešanā sekojam labas pārvaldības principiem un ieviešanas porcess ir atklāts, caurspīdīgs un izsekojams. Ja tev ir aizdomas par pārkāpumu - ziņo!