Ar Norvēģijas grantu atbalstu norisinās pirmās nodarbības Ieslodzījuma vietu pārvaldes jaunajā prakses vadītāju apmācību programmā - EEZ un Norvēģijas finanšu instrumenti
Visas
programmas
Program icon
Pētniecība
un izglītība
Program icon
Reģionālā attīstība un kultūra
Program icon
Starptautiskā policijas sadarbība
Program icon
Aktīvo iedzīvotāju fonds
Program icon
Korekcijas
dienesti
Program icon
Bizness un
inovācijas
Program icon
Klimats
un vide
Program icon
Sociālais dialogs-pienācīgs darbs
Program icon
Divpusējās sadarbības fonds
Program icon
Category image
Korekcijas dienesti

Ar Norvēģijas grantu atbalstu norisinās pirmās nodarbības Ieslodzījuma vietu pārvaldes jaunajā prakses vadītāju apmācību programmā

Šonedēļ Ieslodzījuma vietu pārvaldē norisinās pirmās nodarbības jaunās prakses vadītāju apmācību programmas ietvaros. Jaunā programma ieviesta ar Norvēģijas grantu atbalstu un tās īstenošanā piedalīsies arī Norvēģijas korekcijas dienestu pārstāvji, daloties ar savu profesionālo pieredzi.

Ieslodzījuma vietu pārvaldes priekšniece ģenerāle Ilona Spure uzsver: “Uzskatu, ka efektīvu sodu izpildes politiku var īstenot tikai kvalificēts, profesionāls un psiholoģiski noturīgs personāls, tādēļ viena no mūsu prioritātēm ir uz mērķu sasniegšanu tendēta personāla attīstība. Tieši tādēļ mēs strādājam ne tikai pie jaunā Mācību centra būvniecības, bet arī esam izveidojuši jaunu prakses vadītāju jeb mentoringa apmācību programmu. Lai veiksmīgi norisinātos mūsu pieredzējušo un profesionāli augsti kvalificēto prakses vadītāju zināšanu pēctecīga nodošana, ir ļoti svarīgi apgūt tieši pareizos instrumentus un metodes šo zināšanu un iemaņu nodošanā izglītojamajiem.”

Jaunās programmas ietvaros prakses vadītāji pilnveidos profesionālās kompetences, kas nepieciešamas kvalifikācijas prakses vadīšanai Ieslodzījuma vietu pārvaldes Mācību centra izglītojamajiem, kuri apgūst profesionālo tālākizglītības mācību programmu “Ieslodzījuma vietu apsardze”.

Kā ziņots iepriekš, Ieslodzījuma vietu pārvaldes jaunā Mācību centra izveides projekta ietvaros tika izstrādāta jauna prakses vadītāju apmācību programma, lai nodrošinātu ieslodzījuma vietu personālu ar mūsdienu sodu izpildei atbilstošu izglītību, kā arī veicinātu personāla profesionālo pilnveidi.  Līdz ar to projekta mērķis ir radīt ne tikai modernu infrastruktūru apmācību īstenošanai, bet arī pilnveidot Latvijas korekcijas dienestu personāla  apmācību saturu un metodes, sagatavojot nodarbinātos mūsdienīgas sodu izpildes nodrošināšanai.

Ņemot vērā noteiktos ierobežojumus Covid-19 izplatības mazināšanai, prakses vadītāju apmācības norisinās tiešsaistē.

Papildu informācija:

Jaunajā apmācību programmā prakses vadītāji apgūs tādas tēmas kā:

Strādājam kopā drošai un iekļaujošai Eiropai.

Ieslodzījuma vietu pārvaldes projekts “Mācību centra infrastruktūras un apmācībai paredzēta ieslodzījuma vietas paraugkorpusa izveide Olaines cietuma teritorijā”, top ar Norvēģijas grantu  2014. – 2021. gada perioda programmas “Korekcijas dienesti” atbalstu.

Dalies ar šo rakstu
Share with instagram
Share with facebook
Share with whatsapp
Send e-mail
Copy to clipboard

Piesakies jaunumiem

Saņem paziņojumus par jaunākajiem konkursiem, ziņām un pasākumiem programmās, kuras svarīgas tieši Tev!

Ziņo par pārkāpumiem

Ieviešanā sekojam labas pārvaldības principiem un ieviešanas porcess ir atklāts, caurspīdīgs un izsekojams. Ja tev ir aizdomas par pārkāpumu - ziņo!