Ar EEZ grantu finansējumu tiks atbalstīti projekti profesionālās laikmetīgās mākslas un kultūras pieejamības veicināšanai bērniem un jauniešiem - EEZ un Norvēģijas finanšu instrumenti
Visas
programmas
Program icon
Pētniecība
un izglītība
Program icon
Reģionālā attīstība un kultūra
Program icon
Starptautiskā policijas sadarbība
Program icon
Aktīvo iedzīvotāju fonds
Program icon
Korekcijas
dienesti
Program icon
Bizness un
inovācijas
Program icon
Klimats
un vide
Program icon
Sociālais dialogs-pienācīgs darbs
Program icon
Divpusējās sadarbības fonds
Program icon
Category image
Reģionālā attīstība un kultūra

Ar EEZ grantu finansējumu tiks atbalstīti projekti profesionālās laikmetīgās mākslas un kultūras pieejamības veicināšanai bērniem un jauniešiem

2021. gada 28. janvārī Ministru kabineta sēdē apstiprināja projektu iesniegumu atklātā konkursa “Atbalsts profesionālās mākslas un kultūras produktu radīšanai bērnu un jauniešu auditorijai” īstenošanas noteikumus, kas sniegs iespēju Latvijas un donorvalstu organizācijām radīt jaunus kultūras produktus un pakalpojumus bērnu un jauniešu auditorijai un veicināt kultūras izpratnes un izpausmju kompetenču attīstību.

Atklātajā konkursā projekta pieteikumus varēs iesniegt kultūras un radošās iestādes un organizācijas, kas darbojas profesionālās laikmetīgās mākslas un kultūras jomā, kā arī pašvaldības un to iestādes, ja tās projekta īstenošanā piesaista kādu no kultūras vai radošajām iestādēm vai organizācijām kā sadarbības partneri. Vienlaikus projekta īstenošanā jāpiesaista arī vismaz viens partneris no donorvalstīm (Norvēģijas, Islandes vai Lihtenšteinas), kas darbojas kultūras vai radošajā nozarē.

Atklātā konkursa ietvaros pieejamais Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta 2014.-2021. gada perioda programmas “Vietējā attīstība, nabadzības mazināšana un kultūras sadarbība” līdzfinansējums ir 3 192 354 euro. Vienam projektam pieejamais programmas līdzfinansējums ir no 100 000 līdz 250 000 euro. Atbalsta līdzfinansējuma likme nevalstiskajām organizācijām ir 100%, savukārt juridiskajām personām – 85%.

Atklāto konkursu plānots izsludināt divās kārtās ‑ 2021. gada pavasarī un gada nogalē.

Atklātā konkursa organizēšanu un projektu vērtēšanu veic programmas partneris ‑ Kultūras ministrija. Ar noteikumiem var iepazīties šeit.

Dalies ar šo rakstu
Share with instagram
Share with facebook
Share with whatsapp
Send e-mail
Copy to clipboard

Piesakies jaunumiem

Saņem paziņojumus par jaunākajiem konkursiem, ziņām un pasākumiem programmās, kuras svarīgas tieši Tev!

Ziņo par pārkāpumiem

Ieviešanā sekojam labas pārvaldības principiem un ieviešanas porcess ir atklāts, caurspīdīgs un izsekojams. Ja tev ir aizdomas par pārkāpumu - ziņo!