Uzsākta reģistrēšanās EEZ un Norvēģijas grantu Baltijas Pētniecības programmas Latvijas konkursa atklāšanas pasākumam - EEZ un Norvēģijas finanšu instrumenti
Visas
programmas
Program icon
Pētniecība
un izglītība
Program icon
Reģionālā attīstība un kultūra
Program icon
Starptautiskā policijas sadarbība
Program icon
Aktīvo iedzīvotāju fonds
Program icon
Korekcijas
dienesti
Program icon
Bizness un
inovācijas
Program icon
Klimats
un vide
Program icon
Sociālais dialogs-pienācīgs darbs
Program icon
Divpusējās sadarbības fonds
Program icon
Category image
Pētniecība un izglītība

Uzsākta reģistrēšanās EEZ un Norvēģijas grantu Baltijas Pētniecības programmas Latvijas konkursa atklāšanas pasākumam

VIAA-konkurss-BPP

2020. gada 26. augustā Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA) sadarbībā ar Latvijas Izglītības un zinātnes ministriju (IZM) organizē Baltijas pētniecības programmas Latvijas konkursa tiešsaistes atklāšanas pasākumu. Pasākuma laikā dalībniekus iepazīstinās ar Baltijas pētniecības programmas Latvijas konkursa tēmām, izaicinājumiem un prioritātēm, stratēģisko bāzi, projektu iesniegumu sagatavošanu un iesniegšanas kārtību, kā arī būs prezentēti pārskati par programmas progresu Igaunijā un Lietuvā.

Tiešsaistes pasākumā piedalīsies Norvēģijas vēstnieks Latvijā Kristian Ødegaard, IZM valsts sekretāra vietnieks Dmitrijs Stepanovs, VIAA direktore Dita Traidās, kā arī nozares eksperti un pārstāvji no Baltijas valstīm un Norvēģijas. Ar konkursa izaicinājumiem un prioritātēm iepazīstinās IZM eksperti, par projektu iesniegumu sagatavošanu un iesniegšanas kārtību stāstīs VIAA eksperti, savukārt par programmas stratēģisko bāzi informēs Norvēģijas Pētniecības padomes vecākā konsultante.

Pasākumā aicināti piedalīties zinātnieki, zinātniskā grāda pretendenti, doktoranti un sadarbības projektu vadītāji no zinātniskajām institūcijām Latvijā, Norvēģijā, Islandē, Lihtenšteinā, Igaunijā, Lietuvā, kā arī citām valstīm. Atklāšanas pasākums notiks tiešsaistes platformā Zoom no plkst. 10.00 līdz 13.00. Visi interesenti ir aicināti reģistrēties tiešsaistē līdz 2020. gada 21. augustam. Pasākuma darba valoda būs angļu valoda. Pirms pasākuma visi reģistrētie dalībnieki saņems piekļuves saites.

Gaidāmo Baltijas pētniecības programmas Latvijas konkursu ir plānots izsludināt 2020. gada 19. augustā un projektu iesniegumus varēs iesniegt piecās dažādās tēmās. Informācija par konkursu un dokumenti ir publicēti Eiropas Ekonomikas zonas un Norvēģijas grantu mājaslapā.

Baltijas pētniecības programma ir viena no Eiropas Ekonomikas zonas un Norvēģijas grantu programmas “Pētniecība un izglītība” aktivitātēm, kas stiprina Baltijas valstu sadarbību pētniecībā. Programmas kopējais finansējums Latvijas konkursam ir 7 541 272 eiro.

Papildu informācija:

Dace Puriņa
VIAA Zinātnes, pētniecības un inovāciju politikas atbalsta departamenta
Eiropas Ekonomikas zonas un Norvēģijas programmas nodaļas vadītāja
E-pasts: dace.purina@viaa.gov.lv

Dalies ar šo rakstu
Share with instagram
Share with facebook
Share with whatsapp
Send e-mail
Copy to clipboard

Piesakies jaunumiem

Saņem paziņojumus par jaunākajiem konkursiem, ziņām un pasākumiem programmās, kuras svarīgas tieši Tev!

Ziņo par pārkāpumiem

Ieviešanā sekojam labas pārvaldības principiem un ieviešanas porcess ir atklāts, caurspīdīgs un izsekojams. Ja tev ir aizdomas par pārkāpumu - ziņo!