Liepājas Zinātnes un izglītības inovāciju centrs uzsāk jaunu attīstības projektu - EEZ un Norvēģijas finanšu instrumenti
Visas
programmas
Program icon
Pētniecība
un izglītība
Program icon
Reģionālā attīstība un kultūra
Program icon
Starptautiskā policijas sadarbība
Program icon
Aktīvo iedzīvotāju fonds
Program icon
Korekcijas
dienesti
Program icon
Bizness un
inovācijas
Program icon
Klimats
un vide
Program icon
Sociālais dialogs-pienācīgs darbs
Program icon
Divpusējās sadarbības fonds
Program icon
Category image
Pētniecība un izglītība

Liepājas Zinātnes un izglītības inovāciju centrs uzsāk jaunu attīstības projektu

VIAA direktore Dita Traidās (no kreisās) un Liepājas pilsētas Izglītības pārvaldes vadītāja pienākumu izpildītāja Inga Ekuze (no labās)

Šodien, 2020. gada 23. jūlijā, Valsts izglītības attīstības aģentūras (VIAA) direktore Dita Traidās un Liepājas pilsētas Izglītības pārvaldes vadītāja pienākumu izpildītāja Inga Ekuze parakstīja līgumu par Eiropas Ekonomikas zonas un Norvēģijas (EEZ/N) grantu projekta “Inovāciju centra attīstība Liepājas pilsētā” īstenošanu Zinātnes un izglītības inovāciju centra (ZIIC) Liepājā modernizēšanai.

Projekts paredz Dabas mājas pilnveidi un koprades telpas izveidi, kas papildinās ZIIC ar mūsdienīgiem eksponātiem, tehnoloģijām un aprīkojumu, kā arī jaunām interešu izglītības programmām. “Ir svarīgi, ka Latvijas reģionos radām jaunas iespējas mūsdienīgas mācību un koprades vides veidošanā, kas tiks piepildīta ar aizraujošām izglītības programmām un nodarbībām bērniem un jauniešiem STEM (zinātne, tehnoloģijas, inženierzinātnes un matemātika) jomās. Vienlaikus šādu inovāciju centru attīstība paver jaunas sadarbības formas starp vispārējās izglītības, augstākās izglītības un zinātniskajām institūcijām Latvijā un Norvēģijā,” uzsver VIAA direktore Dita Traidās.

Projektu plānots īstenot trīs gadu laikā, lai veicinātu pirmsskolas bērnu, skolēnu un skolotāju zināšanu attīstību STEM un vides jomās. Centrā paredzēts izveidot koprades telpu, kā arī iekārtot ekspozīciju Dabas mājā. Gan jauniešiem, gan skolotājiem inovācijas centra attīstība radīs jaunas, mūsdienīgas un izglītojošas programmas par STEM un vides jomām, lai mainītu stereotipus un priekšstatus par zinātnes un tehnoloģiju sarežģīto un nopietno dabu. “Ar projekta īstenošanu liepājniekiem un pilsētas viesiem radīsim iespējas apgūt vides zinātni Dabas mājā, kā arī iegūt zināšanas un prasmes dizaina domāšanā, īstenojot tehniski radošus darbus. Esam droši, ka šis projekts sekmēs izglītības nozares attīstību pilsētā, izzinoša, aizraujoša un mūsdienīgi aprīkota mācību vide skolēniem un reizē arī pedagogiem būs kā pamats zināšanu un prasmju pilnveidošanā,” norāda Liepājas pilsētas Izglītības pārvaldes vadītāja pienākumu izpildītāja Inga Ekuze.

Projektu “Inovāciju centra attīstība Liepājas pilsētā” finansē EEZ/N grantu programma “Pētniecība un izglītība”. Tā kopējās izmaksas ir 986 049,00 eiro, no kurām  754 327,40 eiro ir Norvēģijas grantu līdzfinansējums,  133 116,60 eiro – Latvijas valsts budžeta līdzfinansējumu, bet  98 605,00 eiro – Liepājas pilsētas pašvaldības līdzfinansējums. Projektu Liepājas pilsētas pašvaldība īstenos ciešā sadarbībā starp projektā iesaistītajiem partneriem – Tronheimas Zinātnes centru,  Jærmuseet reģionālo muzeju Norvēģijā un Liepājas Universitāti,  ka arī citiem zinātnes un inovāciju centriem Latvijā.

Dalies ar šo rakstu
Share with instagram
Share with facebook
Share with whatsapp
Send e-mail
Copy to clipboard

Piesakies jaunumiem

Saņem paziņojumus par jaunākajiem konkursiem, ziņām un pasākumiem programmās, kuras svarīgas tieši Tev!

Ziņo par pārkāpumiem

Ieviešanā sekojam labas pārvaldības principiem un ieviešanas porcess ir atklāts, caurspīdīgs un izsekojams. Ja tev ir aizdomas par pārkāpumu - ziņo!