Festivāla “LAMPA” sarunās par drosmi piedalīsies Latvijas un Norvēģijas eksperti - EEZ un Norvēģijas finanšu instrumenti
Visas
programmas
Program icon
Pētniecība
un izglītība
Program icon
Reģionālā attīstība un kultūra
Program icon
Starptautiskā policijas sadarbība
Program icon
Aktīvo iedzīvotāju fonds
Program icon
Korekcijas
dienesti
Program icon
Bizness un
inovācijas
Program icon
Klimats
un vide
Program icon
Sociālais dialogs-pienācīgs darbs
Program icon
Divpusējās sadarbības fonds
Program icon
Category image
Divpusējās sadarbības fonds

Festivāla “LAMPA” sarunās par drosmi piedalīsies Latvijas un Norvēģijas eksperti

Šā gada sarunu festivālā “LAMPA” 28. un 29. jūnijā Cēsīs ar plašu programmu interesentus uzņems Finanšu ministrijas un Norvēģijas vēstniecības Latvijā “Iespēju telts”. Teltī apmeklētāji divu dienu garumā tiks aicināti piedalīties diskusijās un sarunās ar Latvijas un Norvēģijas publiskā un privātā sektora ekspertiem, viedokļu līderiem un sadarbības partneriem.

Dalība festivālā LAMPA plānota kā jaunā Eiropas Ekonomikas zonas (EEZ) un Norvēģijas finansējuma perioda atklāšanas pasākums. Norvēģija, Islande un Lihtenšteina līdz 2024. gadam Latvijā ieguldīs ap 100 miljoniem eiro. Visas diskusijas teltī būs saistītas ar jomām, kas saņems atbalstu nākamajos gados. Šī gada sarunu festivāla tēma ir DROSME. Festivāla tēma saskan ar Norvēģijas, Islandes un Lihtenšteinas sniegtā atbalsta pamatideju. Visas jomas, kurās Latvija saņems atbalstu prasa drosmīgas pārmaiņas – drosmi domāt un darīt citādāk, drosmi mainīt brīžiem iesīkstējušus priekštatus. Norvēģijas eksperti diskusijās sniegs ieskatu, kā tās izmaiņas, kas plānotas Latvijā jau rada pārmaiņas Norvēģijā.

Iespēju teltī apmeklētāji būs aicināti sarunāties par Eiropas nākotni pēc vēlēšanām – kādi politiskie spēki stūrēs Eiropu, kādi būs galvenie Eiropas Savienības izaicinājumi nākotnē? Mēģināsim rast atbildes uz jautājumu – kam vajadzīga žurnālistika, ja visu var atrast internetā? Skaidrosim, ko īsti nozīmē “Moneyval” un kā tas ietekmēs katru no mums. Diskutēsim par to, kā panākt straujāku izaugsmi Latvijas reģionos. Runāsim par to, kā Latvija varētu kļūt par klimatneitrālu valsti, kāds varētu būt dažādu nozaru ieguldījums šī mērķa sasniegšanai un ko mēs varam darīt katrs pats. Ekspertu diskusijā vērtēsim farmaceitisko un citu savienojumu izplatību apkārtējā vidē, notekūdeņu attīrīšanas sistēmu efektivitāti, kā arī iespējamos risinājumus piesārņojuma apdraudējuma mazināšanai. Skaidrosim kā Latvijā attīstītās zaļās tehnoloģijas, cik aktīvi pieprasām šādus produktus tirgū un kāpēc radīt zaļo tehnoloģiju uzņēmumu ir nepieciešams.

Uzzināsim, kā ar inovatīvu tehnoloģiju palīdzību iespējams paaugstināt savu dzīves kvalitāti un efektivitāti – runāsim par dizaina domāšanu produktu un pakalpojumu radīšanā. Būs iespēja apskatīt un izmēģināt jau radītus dizaina produktu prototipus.

Tāpat diskutēsim par aktualitātēm Latvijas ieslodzījuma vietu personāla izglītošanas procesā. Ikvienam drosmīgajam festivāla LAMPA apmeklētājam būs iespēja ar interaktīvas aktivitātes palīdzību pārliecināties par savu fizisko un psiholoģisko piemērotību darbam ieslodzījuma vietā.

Divu dienu diskusijas tiks noslēgtas ar Norvēģijas Karalistes vēstnieka Latvijā Kristiana Ēdegora (Kristian Ødegaard) pieņemšanu, uz kuru aicināti interesenti un mediju pārstāvji.

Iespēju telts sarunas veidos un dalībnieku vidū būs Norvēģijas un Igaunijas eksperti, Finanšu ministrija, Norvēģijas karalistes vēstniecība, , Tieslietu ministrija, Ārlietu ministrija, Kultūras ministrija, Izglītības un zinātnes ministrija, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija, Iekšlietu ministrija, Ieslodzījuma vietu pārvalde, Valsts izglītības attīstības aģentūra, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra, Valsts policija, Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienests, Latvijas Mākslas akadēmija, Baltijas Mediju izcilības centrs, Innovation Norway.

Ar Iespēju telts divu dienu programmu iepazīties šeit un tiekamies Cēsu Pils laukumā! Festivāla dienās aicinām sekot mums līdzi arī sociālo tīklu kontos Facebook, @FinansuMinistrija, @EEANorwayGrantsLatvia un Twitter @Finmin.

Dalies ar šo rakstu
Share with instagram
Share with facebook
Share with whatsapp
Send e-mail
Copy to clipboard

Piesakies jaunumiem

Saņem paziņojumus par jaunākajiem konkursiem, ziņām un pasākumiem programmās, kuras svarīgas tieši Tev!

Ziņo par pārkāpumiem

Ieviešanā sekojam labas pārvaldības principiem un ieviešanas porcess ir atklāts, caurspīdīgs un izsekojams. Ja tev ir aizdomas par pārkāpumu - ziņo!