Festivālā "Lampa" risināsies saruna par darbu un pārmaiņām ieslodzījuma vietu personāla apmācību procesā - EEZ un Norvēģijas finanšu instrumenti
Visas
programmas
Program icon
Pētniecība
un izglītība
Program icon
Reģionālā attīstība un kultūra
Program icon
Starptautiskā policijas sadarbība
Program icon
Aktīvo iedzīvotāju fonds
Program icon
Korekcijas
dienesti
Program icon
Bizness un
inovācijas
Program icon
Klimats
un vide
Program icon
Sociālais dialogs-pienācīgs darbs
Program icon
Divpusējās sadarbības fonds
Program icon
Category image
Korekcijas dienesti

Festivālā “Lampa” risināsies saruna par darbu un pārmaiņām ieslodzījuma vietu personāla apmācību procesā

2019. gada 28. jūnijā no plkst. 14.00 līdz plkst. 15.30 Cēsīs Iespēju teltī notiks saruna “Darbs cietumā – pārpratums vai drosme?”.

Sarunu festivāla “Lampa” apmeklējums Cēsīs ikgadēji ir kļuvis par gaidītu tradīciju vasaras ieskaņā. Arī šogad festivāla veidotāji laikā no 28. jūnija līdz 30. jūnijam ir parūpējušies par daudzpusīgu un plašu programmu – dažādas festivāla aktivitātes, pārdomas, diskusijas un sarunas norisināsies par tēmu “Drosme”.

Festivāla ietvaros tiks atklāts jaunais Norvēģijas grantu 2014.–2021. gada periods. Atzīmējot tā uzsākšanu, seši Latvijas Norvēģijas grantu programmu apsaimniekotāji sadarbībā ar Finanšu ministriju un programmu donorvalsts partneriem Iespēju teltī rīkos tematiskas aktivitātes, sarunas un diskusijas.

Laikā, kad regulāri tiek veidoti populārāko profesiju topi un noteiktas prestižākās nākotnes nodarbes, divtik interesants kļūst jautājums par to, kādi kritēriji mūsdienās nosaka profesijas izvēli tajās jomās, kuru nepieciešamība nav apstrīdama, tomēr to prestižs sabiedrībā vērtējams neviennozīmīgi. Ieslodzījuma vietu pārvaldes pārraudzībā visā Latvijā pašreiz darbojas un par sabiedrības drošību 24/7 režīmā rūpējas deviņas ieslodzījuma vietas, arī festivāla norises vietā Cēsīs ir cietums. Tomēr, cik daudz patiesībā pazīstam šos klusos kaimiņus? Ko īsti nozīmē darbs cietumā un kādas pārmaiņas šajā nozarē Latvijā sagaidāmas tuvākajā laikā?

Tieslietu ministrija sadarbībā ar Finanšu ministriju, Ieslodzījuma vietu pārvaldi un Norvēģijas Korekcijas dienestu direktorātu 2019. gada 28. jūnijā no plkst. 14.00 līdz plkst. 15.30 Cēsīs Iespēju teltī rīko sarunu “Darbs cietumā – pārpratums vai drosme?”.

Dažādu profesiju pārstāvji un nozares eksperti no Latvijas un Norvēģijas, kuru ikdiena aizrit darbā ar likumpārkāpējiem, dalīsies savā pieredzē par darbu ieslodzījuma vietās. Saruna sniegs ieskatu Latvijas un Norvēģijas ieslodzījuma vietu personāla apmācību procesā, kā arī pievērsīsies tuvākajā laikā gaidāmajām pārmaiņām Latvijas cietumu personāla apmācību sistēmā.

Sarunā piedalīsies Dace Konošonoka, Ieslodzījuma vietu pārvaldes Mācību centra priekšniece, Vladimirs Virlans, Ieslodzījuma vietu pārvaldes Mācību centra vecākais pasniedzējs, Dmitrijs Kaļins, Olaines cietuma priekšnieks, Vita Multiņa, Olaines cietuma Atkarīgo centra galvenā inspektore un Andris Pāže, Cēsu Audzināšanas iestādes nepilngadīgajiem priekšnieks. Ar savu pieredzi dalīsies arī Romerikes cietuma Norvēģijā virsnieks Andreas Bergers Bjerkestrands (Andreas Berger Bjerkestrand), kurš kopš 2017. gada ir mentors Romerikes cietumā un strādā ar cietuma topošajiem virsniekiem – praktikantiem.

Sarunas dalībnieki kopā ar sarunas moderatoru, TV personību Aivi Ceriņu skaidros, kā uz darbu cietumā raugās kolēģi ar ilggadēju pieredzi un tie, kas lēmumu par karjeru šajā nozarē pieņēmuši nesen. Ikvienam festivāla apmeklētājam būs iespēja vērot arī Ieslodzījuma vietu pārvalde paraugdemonstrējumus un iesaistīties situāciju izspēlē, lai “papētītu” savu fizisko un psiholoģisko piemērotību darbam ieslodzījuma vietā. Sarunas tiešraide tiks translēta Finanšu ministrijas Facebook lapā.

Plašāka informācija par Ieslodzījuma vietu pārvaldes aktivitātēm sarunu festivālā “Lampa” pieejama šeit.

Uz tikšanos festivālā!

Dalies ar šo rakstu
Share with instagram
Share with facebook
Share with whatsapp
Send e-mail
Copy to clipboard

Piesakies jaunumiem

Saņem paziņojumus par jaunākajiem konkursiem, ziņām un pasākumiem programmās, kuras svarīgas tieši Tev!

Ziņo par pārkāpumiem

Ieviešanā sekojam labas pārvaldības principiem un ieviešanas porcess ir atklāts, caurspīdīgs un izsekojams. Ja tev ir aizdomas par pārkāpumu - ziņo!