Atkarīgo centrā Olainē tiekas Latvijas un Lietuvas tieslietu un korekcijas dienestu nozaru pārstāvji - EEZ un Norvēģijas finanšu instrumenti
Visas
programmas
Program icon
Pētniecība
un izglītība
Program icon
Reģionālā attīstība un kultūra
Program icon
Starptautiskā policijas sadarbība
Program icon
Aktīvo iedzīvotāju fonds
Program icon
Korekcijas
dienesti
Program icon
Bizness un
inovācijas
Program icon
Klimats
un vide
Program icon
Sociālais dialogs-pienācīgs darbs
Program icon
Divpusējās sadarbības fonds
Program icon
Category image
Korekcijas dienesti

Atkarīgo centrā Olainē tiekas Latvijas un Lietuvas tieslietu un korekcijas dienestu nozaru pārstāvji

Pārstāvji no Lietuvas Tieslietu ministrijas apmeklēja Olaines cietumu un tā teritorijā ar Norvēģijas grantu atbalstu izveidoto Atkarīgo centru. Vizītes ietvaros Lietuvas kolēģi iepazinās ar centra darbības principiem un pārrunāja arī turpmākās sadarbības iespējas.

Ceturtdien, 29. novembrī, pārstāvji no Lietuvas Tieslietu ministrijas apmeklēja Olaines cietumu un tā teritorijā ar Norvēģijas grantu atbalstu izveidoto Atkarīgo centru. Vizītes ietvaros Lietuvas kolēģi iepazinās ar Atkarīgo centra darbības principiem, īstenotajām resocializācijas programmām, labo praksi un pieredzi darbā ar ieslodzītajiem. Tāpat Lietuvas un Latvijas Tieslietu ministrijas, kā arī Olaines cietuma pārstāvji pārrunāja turpmākās sadarbības iespējas Norvēģijas grantu 2014.–2021. gada periodā.

Ar Norvēģijas grantu atbalstu laika posmā no 2020. gada līdz 2023. gadam Ieslodzījuma vietu pārvaldes projekta “Mācību centra infrastruktūras un apmācībai paredzēta ieslodzījuma vietas paraugkorpusa izveide Olaines cietuma teritorijā” ietvaros Olaines cietuma teritorijā plānots būvēt korekcijas dienestu darbinieku mācību centru, kā arī divus atvērta režīma cietuma korpusus.

Mācību centru (turpmāk – Centrs) plānots būvēt ne tikai Latvijā, bet arī Lietuvā un Bulgārijā, tādejādi Eiropas ietvaros veicinot vienotu korekcijas dienestu darbinieku izpratni par šajā sfērā nepieciešamajām prasmēm un zināšanām postpadomju telpā. Centrā tiks aprobētas Eiropas Sociālā fonda projektā Nr. 9.1.3.0/16/I/001 “Resocializācijas sistēmas efektivitātes paaugstināšana” sagatavotās mācību programmas korekcijas dienestu darbiniekiem, savukārt atklātā režīma cietuma infrastruktūrā darbiniekiem būs iespēja veikt praksi. Papildus jaunā infrastruktūra ļaus nodrošināt vietēja un starptautiska mēroga apmācību sadarbību – organizēt izglītojošas diskusijas, seminārus, konferences un darba grupas tam atbilstošās un piemērotās telpās.

Turpmāk plānotas regulāras ikgadējas sanāksmes starp donorvalsts un saņēmējvalsts korekcijas dienestu profesionāļiem, lai informētu par paveikto un kopīgi diskutētu par izaicinājumiem, kas radīsies programmu apsaimniekotājiem, īstenojot reformas korekcijas dienestu sistēmās.

Strādājam kopā drošai un iekļaujošai Eiropai!

2017. gada 14. decembrī Latvijas Republikas Finanšu ministrijas un Norvēģijas Ārlietu ministrijas pārstāvji parakstīja Sadarbības memorandu par Norvēģijas grantu 2014.–2021. gada perioda ieviešanu un programmas īstenošanu. Norvēģijas grantu galvenais mērķis ir mazināt sociālekonomiskās atšķirības starp donorvalsti un saņēmējvalstīm, kā arī stiprināt divpusējo sadarbību. 2014.–2021. gada perioda programmas kopējais finansējums ir 15 294 118 EUR, no tiem Norvēģijas grantu finansējums ir 85 % jeb 13 000 000 EUR, un valsts budžeta līdzfinansējums ir 15 %  jeb 2 294 118, tostarp papildus piešķirti 100 000 EUR divpusējās sadarbības aktivitātēm.

Dalies ar šo rakstu
Share with instagram
Share with facebook
Share with whatsapp
Send e-mail
Copy to clipboard

Piesakies jaunumiem

Saņem paziņojumus par jaunākajiem konkursiem, ziņām un pasākumiem programmās, kuras svarīgas tieši Tev!

Ziņo par pārkāpumiem

Ieviešanā sekojam labas pārvaldības principiem un ieviešanas porcess ir atklāts, caurspīdīgs un izsekojams. Ja tev ir aizdomas par pārkāpumu - ziņo!