Norisinājies Zilās izaugsmes pasākums Grieķijā - EEZ un Norvēģijas finanšu instrumenti
Visas
programmas
Program icon
Pētniecība
un izglītība
Program icon
Reģionālā attīstība un kultūra
Program icon
Starptautiskā policijas sadarbība
Program icon
Aktīvo iedzīvotāju fonds
Program icon
Korekcijas
dienesti
Program icon
Bizness un
inovācijas
Program icon
Klimats
un vide
Program icon
Sociālais dialogs-pienācīgs darbs
Program icon
Divpusējās sadarbības fonds
Program icon
Category image
Bizness un inovācijas

Norisinājies Zilās izaugsmes pasākums Grieķijā

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) kā Norvēģijas finanšu instrumenta programmas “Bizness un Inovācijas” apsaimniekotājs sadarbībā ar donorvalsts programmas partneri “Innovation Norway” šī gada 10. un 11. maijā Atēnās, Grieķijā organizēja konferenci “Sadarbības iespējas zilās izaugsmes jomā Eiropas kontekstā” (Business Cooperation on Blue Growth in Europe), kuras ietvaros norisinājās B2B kontaktbirža. Pasākums norisinājās hibrīda formātā, līdz ar to dalībniekiem bija iespēja piedalīties gan klātienē, gan tiešsaistē.

Pasākumam kopā pieteicās vairāk kā 330 dalībnieku no 11 dažādām Eiropas valstīm, ieskaitot Latviju. Pasākumu uz vietas Atēnās apmeklēja astoņi Latvijas komersanti, kā arī tīro tehnoloģiju klastera “CleanTech Latvia” un LIAA pārstāvji. Savukārt, dalībai digitāli no Latvijas pieteicās 15 dalībnieki.

Laura Očagova, LIAA Direktora vietniece investīciju jautājumos, pasākuma ietvaros,  sniedza prezentāciju par zilās ekonomikas izaugsmi Latvijā, kā arī prezentēja iniciatīvu “Misija jūra 2030”. Tīro tehnoloģiju klastera izpilddirektore Evija Pudāne dalījās pieredzē un sniedza prezentāciju par tēmu – kā ieviest tirgū bioproduktus. Tāpat uzņēmuma “PurOceans Technology” pārstāve Aļona Stepanova konferences dalībniekiem prezentēja uzņēmuma jauno autonomo ūdens tīrīšanas tehnoloģiju jūras gultnes attīrīšanai no eļļas un naftas produktiem. Tas ir saņēmis Norvēģijas grantu finansējumu konkursā par “Zaļo inovāciju un informācijas un komunikācijas tehnoloģiju produktu izstrādi”.

Visiem Latvijas dalībniekiem, kas reģistrējās dalībai konferencē bija iespēja piedalīties kontaktbiržas B2B individuālajām tikšanām, ar mērķi rast jaunus sadarbības partnerus. Šo iespēju izmantoja 18 Latvijas komersanti un aktīvi tajā piedalījās.

Dalies ar šo rakstu
Share with instagram
Share with facebook
Share with whatsapp
Send e-mail
Copy to clipboard

Piesakies jaunumiem

Saņem paziņojumus par jaunākajiem konkursiem, ziņām un pasākumiem programmās, kuras svarīgas tieši Tev!

Ziņo par pārkāpumiem

Ieviešanā sekojam labas pārvaldības principiem un ieviešanas porcess ir atklāts, caurspīdīgs un izsekojams. Ja tev ir aizdomas par pārkāpumu - ziņo!