Uzsāk pašbūvējamas e-velo amfībijas “BeTRITON DIY” izstrādi - EEZ un Norvēģijas finanšu instrumenti
Visas
programmas
Program icon
Pētniecība
un izglītība
Program icon
Reģionālā attīstība un kultūra
Program icon
Starptautiskā policijas sadarbība
Program icon
Aktīvo iedzīvotāju fonds
Program icon
Korekcijas
dienesti
Program icon
Bizness un
inovācijas
Program icon
Klimats
un vide
Program icon
Sociālais dialogs-pienācīgs darbs
Program icon
Divpusējās sadarbības fonds
Program icon
Category image
Bizness un inovācijas

Uzsāk pašbūvējamas e-velo amfībijas “BeTRITON DIY” izstrādi

2022. gada 13. aprīlī ar svinīgu projekta atklāšanas pasākumu oficiāli tika uzsākta  pašbūvējamas e-velo amfībijas BeTRITON DIY izstrāde. Šim nolūkam uzņēmums saņēmis Norvēģijas grantu finansējumu konkursā par “Zaļo inovāciju un informācijas un komunikācijas tehnoloģiju produktu izstrādi”, kas nosegs 70% no vairāk nekā 100 tūkstošu eiro kopējām izmaksām. Saglabājot jau zināmā BeTRITON unikalitāti, tiks radīts jauns tūrisma un mobilitātes risinājums, kas piedāvās cilvēkiem veikt produkta izgatavošanu pašiem pēc DIY jeb “dari pats” principa.

Jaunā amfībija būs jau gatavā produkta BeTRITON vienkāršotāka un pašbūvējama versija, kas vienlaikus būs arī ilgtspējīgāka, demokrātiskāka un iekļaujošāka. Tā saglabās gan maza kempera, gan trīsriteņa, kā arī laivas īpašības, kas tās vadītājam ļaus ceļot gan pa ūdeni, gan zemi un sniegs iespēju atklāt unikālu ceļošanas pieredzi. “BeRITON DIY būs tehnoloģiju ziņā vienkāršāka, finansiāli daudz pieejamāka un vieglāk piegādājama ar lielāku pozitīvo ietekmi, jo produkta transports un ražošana atstās daudz mazāku CO2 pēdas nospiedumu, kā arī produkta dizainā tiks ietverti aprites ekonomikas principi, izvēloties ilgtspējīgus materiālus”, atklāj Aigars Lauzis, BeTRITON idejas autors un uzņēmuma vadītājs.

Iegādājoties produktu, klients galarezultātā saņems komplektējošās daļas “kit” jeb komplektu un materiālus kopā ar izgatavošanas instrukciju, lai veiktu produkta izgatavošanu, montāžu pēc DIY jeb “dari pats” principa, kas radīs atzaru jaunas veidotāju kustības izveidē un veicinās cilvēku vēlmi pašiem izgatavot lietas un iesaistīties jaunradē.

Pasākuma laikā tika simboliski iestādīts bērzs, kas kļūs par BeTRITON DIY neatņemamu sastāvdaļu un, kad jaunās pašbūvējamās amfībijas modelis būs gatavs, tiks transportēts un iestādīts, tādējādi arī simbolizējot projekta noslēgšanos. Bērzs tika iestādīts tam speciāli paredzētā pagaidu mājvietā – podiņā, kas tiks iestrādāts arī produkta dizainā, sniedzot iespēju ikvienam BeTRITON DIY īpašniekam pārvadāt dažādus augus, lai to iestādītu, tādējādi samazinot CO2 pēdas nospiedumu.

Projekta atklāšanas pasākums kopā pulcēja BeTRITON komandu un partnerus, tostarp Norvēģijas finanšu instrumenta, LIAA Valmieras Biznesa inkubatora, Valmieras novada pašvaldības un sadarbības partneru pārstāvjus, lai kopīgi iezīmētu sākumu jaunā produkta izstrādē, kas nu jau var uzņemt jaunus apgriezienus, pateicoties tikko piesaistītam finanšu atbalstam projekta “Jauna ilgtspējīga tūrisma un mobilitātes risinājuma “BeTRITTON DIY” izstrāde” īstenošanai, ko atbalsta LIAA administrēts Norvēģijas grants neliela apjoma grantu shēmā “Zaļo inovāciju un informācijas un komunikācijas tehnoloģiju produktu izstrāde”.

Tāpat projekta īstenošanas laikā tiks piesaistīts projekta partneris no Norvēģijas, konsultāciju birojs “NOVELTEX OSLO AS” ar specifisku kompetenci ražošanas procesu zaļināšānā, kas palīdz rast risinājumus pēc iespējas ilgtspējīgāku produktu ražošanai.

Dalies ar šo rakstu
Share with instagram
Share with facebook
Share with whatsapp
Send e-mail
Copy to clipboard

Piesakies jaunumiem

Saņem paziņojumus par jaunākajiem konkursiem, ziņām un pasākumiem programmās, kuras svarīgas tieši Tev!

Ziņo par pārkāpumiem

Ieviešanā sekojam labas pārvaldības principiem un ieviešanas porcess ir atklāts, caurspīdīgs un izsekojams. Ja tev ir aizdomas par pārkāpumu - ziņo!