Sadarbības komiteja viesojās Muceniekos, Ropažos, atzīmējot projekta sasniegumus un stiprinot sadarbību - EEZ un Norvēģijas finanšu instrumenti
Visas
programmas
Program icon
Pētniecība
un izglītība
Program icon
Reģionālā attīstība un kultūra
Program icon
Starptautiskā policijas sadarbība
Program icon
Aktīvo iedzīvotāju fonds
Program icon
Korekcijas
dienesti
Program icon
Bizness un
inovācijas
Program icon
Klimats
un vide
Program icon
Sociālais dialogs-pienācīgs darbs
Program icon
Divpusējās sadarbības fonds
Program icon
Category image
Reģionālā attīstība un kultūra

Sadarbības komiteja viesojās Muceniekos, Ropažos, atzīmējot projekta sasniegumus un stiprinot sadarbību

Tieši pirms Lieldienu brīvdienām, 2024. gada 21. martā, delegācija, kuras sastāvā bija EEZ un Norvēģijas grantu reģionālās un kultūras programmas eksperti, pārstāvji no Norvēģijas vēstniecības Rīgā, Norvēģijas Vietējo un reģionālo varas iestāžu asociācijas, Norvēģijas Māksla un Kultūra un amatpersonas no Ropažu novada pašvaldības, satikās Muceniekos, Ropažos, iezīmējot sadarbības centienus veicināt labu pārvaldību, reģionālo attīstību un kultūras apmaiņu.

Diena sākās ar nesen rekonstruētā Mucenieku sporta stadiona un Ropažu novada patvēruma meklētāju izmitināšanas centra “Mucenieki” apskati. Dalībnieki iepazinās sasniegtajiem projekta rezultātiem, tostarp Elverumes pašvaldības atbalstītajām aktivitātēm Norvēģijā. Projekta īstenotājs ziņoja, ka sporta un kultūras aktivitātēs piedalījās vairāk cilvēku, nekā gaidīts, tādējādi veicinot sabiedrības integrāciju. Pozitīvas atsauksmes pa paveikto sniedza gan vietējie iedzīvotāji, gan patvēruma meklētāji.

Ropažu novada domes priekšsēdētāja vietnieks Ainārs Vaičulens dalījās ar veiksmes stāstiem par īstenotajiem novada projektiem un pārrunājot nākotnes plānus.

Dienas izskaņā dalībnieki iepazinās ar Ropažu vēsturiskajām viduslaiku pilsdrupām, atklājot  reģiona interesanto kultūras mantojumu, kur mūsu donorvalsts programmas partneriem  bija arī iespēja sajust viduslaiku elpu, uzvelkot viduslaiku tērpus un spēlējot tā laika galda spēles.

Turpinājumā, 22. martā, Mālpilī norisinājās Sadarbības komitejas 12.sēde, kurā tika apspriesta programmas īstenošanas gaita un programmas aktualitātes par projektu noslēguma ieviešanas posmu līdz š.g. aprīļa beigām. Programmas vadītāja akcentēja aktīvu komunikāciju ar projektu īstenotājiem un pastāstīja par projektu sasniegumiem uzņēmējdarbības atbalstam, apmācību semināriem un pasākumiem labas pārvaldības veicināšanai pašvaldībās.

Savukārt programmas partneris Kultūras ministrija iepazīstināja ar atklātā konkursa projektu gaitu, kur  vēl tiek īstenoti pēdējie 3 projekti, kas noslēgsies 2024. gada aprīļa beigās.

Tikšanās noslēgumā tika pārrunāta veiksmīgā divpusējā sadarbība, jo visas iepriekš plānotās un apstiprinātās divpusējā sadarbības fonda iniciatīvas ir veiksmīgi īstenotas. Kā arī Sadarbības komitejā tika apstiprināts jauns divpusējās iniciatīvas priekšlikums un apspriesta 2024.gada septembrī plānotā programmu LV-LOCALDEV un LV-CLIMATE kopīgā noslēguma pasākuma koncepcija, lai radoši un uzskatāmi parādītu programmu sasniegtos rezultātus.

Programmas Sadarbības komitejas tikšanās apliecina par visu iesaistīto pušu apņemšanos veicināt ilgtspējīgu attīstību un kultūras apmaiņu, izmantojot sinerģiskas partnerības un kopīgus redzējumus.

Strādājam kopā konkurētspējīgai Eiropai!

Dalies ar šo rakstu
Share with instagram
Share with facebook
Share with whatsapp
Send e-mail
Copy to clipboard

Piesakies jaunumiem

Saņem paziņojumus par jaunākajiem konkursiem, ziņām un pasākumiem programmās, kuras svarīgas tieši Tev!

Ziņo par pārkāpumiem

Ieviešanā sekojam labas pārvaldības principiem un ieviešanas porcess ir atklāts, caurspīdīgs un izsekojams. Ja tev ir aizdomas par pārkāpumu - ziņo!