“Dzīva planēta sākas dzīvā augsnē” – Latvijas lauksaimniecības augsnes izpētes konference tiešsaistē 19. janvārī - EEZ un Norvēģijas finanšu instrumenti
Visas
programmas
Program icon
Pētniecība
un izglītība
Program icon
Reģionālā attīstība un kultūra
Program icon
Starptautiskā policijas sadarbība
Program icon
Aktīvo iedzīvotāju fonds
Program icon
Korekcijas
dienesti
Program icon
Bizness un
inovācijas
Program icon
Klimats
un vide
Program icon
Sociālais dialogs-pienācīgs darbs
Program icon
Divpusējās sadarbības fonds
Program icon
Category image
Klimats un vide

“Dzīva planēta sākas dzīvā augsnē” – Latvijas lauksaimniecības augsnes izpētes konference tiešsaistē 19. janvārī

Konferencē augsnes izpētes projekta īstenotāji dalīsies svarīgākajos projekta secinājumos un atklās, kas licis pie šādiem secinājumiem nonākt. Tāpat tiks sniegta informācija par Latvijas augsnes jauno klasificēšanas sistēmu, ko ir svarīgi pārzināt ikvienam Latvijas augsnes apsaimniekotājam. Konferences dalībniekiem izstāstīs, ko par augsnes veselību liecina agroķīmiskajā izpētē iegūtie dati un kāda nozīme ir slāpekļa un oglekļa monitoringam. Būs arī ieskats “paralēlos” ar augsni saistītos projektos, kas aptver desmitiem Eiropas valstu, ieskaitot Latviju, un kuru mērķis ir izskaidrot sabiedrībai, cik neaizvietojama nozīme ikviena cilvēka dzīvē ir augsnes veselībai, kā arī izstrādāt zinātnes atziņām balstītus ieteikumus augsnes ilgtspējīgai izmantošanai Eiropas un reģionālā līmenī. Piedalīties konferencē laipni aicināts ikviens interesents!

Dalībai videokonferencē lūdzam reģistrēties aizpildot veidlapu saitē https://forms.gle/Y4g33yzY3X3ipLtn6 .

Detalizētākai informācijai, lūdzu, sazinieties ar videokonferences organizētājiem – E2SOILAGRI projekta vadītāju Lauri Leitānu, tālrunis 27087484, e-pasts Lauris.Leitans@gmail.com.

Kas paveikts projektā

Nevienam nav noslēpums, ka augsnes ir lauksaimniecības pamats un tā nodrošina 95  procentus no pasaulē saražotās pārtikas Tikai, pārzinot apstrādājamo augsni, tās sastāvu, ir iespējams iegūt visaugstāko atdevi no zemes, vienlaikus nodrošinot tai ilgtermiņas veselīgumu. Tāpat nevienam nav noslēpums, ka iepriekšējās vērienīgās Latvijas lauksaimniecības augsnes izpētes dati, ko ieguva pirms 40-60 gadiem, jau ir pamatīgi novecojuši. Tādēļ, iegūstot Norvēģijas valsts finasiālu atbalstu, ilgi gaidīto lausaimniecības augsnes izpēti varēja īstenot. Projekta norises trīs gadu laikā ir

Visus augsnes izpētes projekta rezultātus vieno kopēja iezīme – tie uzlabo mūsu izpratni par Latvijas lauksaimniecības augsni un augsni kā tādu.

Strādājam kopā zaļai Eiropai!

Dalies ar šo rakstu
Share with instagram
Share with facebook
Share with whatsapp
Send e-mail
Copy to clipboard

Piesakies jaunumiem

Saņem paziņojumus par jaunākajiem konkursiem, ziņām un pasākumiem programmās, kuras svarīgas tieši Tev!

Ziņo par pārkāpumiem

Ieviešanā sekojam labas pārvaldības principiem un ieviešanas porcess ir atklāts, caurspīdīgs un izsekojams. Ja tev ir aizdomas par pārkāpumu - ziņo!