Finanšu izlūkošanas dienesta vadītāji intensīvā Hārvarda Kenedija skolas kursā stiprina zināšanas un prasmes efektīvā un ētiskā vadīšanā - EEZ un Norvēģijas finanšu instrumenti
Visas
programmas
Program icon
Pētniecība
un izglītība
Program icon
Reģionālā attīstība un kultūra
Program icon
Starptautiskā policijas sadarbība
Program icon
Aktīvo iedzīvotāju fonds
Program icon
Korekcijas
dienesti
Program icon
Bizness un
inovācijas
Program icon
Klimats
un vide
Program icon
Sociālais dialogs-pienācīgs darbs
Program icon
Divpusējās sadarbības fonds
Program icon
Category image
Starptautiskā policijas sadarbība

Finanšu izlūkošanas dienesta vadītāji intensīvā Hārvarda Kenedija skolas kursā stiprina zināšanas un prasmes efektīvā un ētiskā vadīšanā

Šī gada oktobra vidū desmit Finanšu izlūkošanas dienesta (FID) vadītājiem noslēdzās sešu nedēļu ilgas un intensīvas mācības Hārvarda Kenedija skolā, apgūstot kursu “Līderība un ētika: morālā vadība personīgajā praksē”. Kursa apguve norisinājās četros veidos – video lekcijās un teksta formātā, padziļinātā teorijas apguvē, individuālajā darbā un grupu darbā.

Mācību kursā galvenais uzsvars tika vērsts morālās vadības prasmēm, kas nepieciešamas, lai ieviestu pārmaiņas, kurām būtu ilgstoša ietekme organizācijā. Profesionālu instruktoru pavadībā apmācāmie apguva, kā pārvaldīt un vadīt sarežģījumus, kā pretēji viedokļi var savstarpēji sadarboties, lai panāktu pozitīvas pārmaiņas, kas ir morālie kompromisi un kāpēc tie ir tik svarīgi, kāda ir atšķirība starp vadītāju un līderi, un kāds pozitīvs pienesums var būt neveiksmēm. Tāpat FID vadītāji iedziļinājās uzvedības zinātnē par emocijām un lēmumu pieņemšanu, vērtību un sociālā taisnīguma veicināšanu organizācijā.

Mācību dalībnieki norāda, ka apgūtais kurss bijis interesants un interaktīvs. Svarīga loma bijusi arī darbam grupās, kurās bija iespēja iepazīties un aktīvi strādāt kopā ar cilvēkiem no dažādām pasaules valstīm, uzklausīt viedokļus, diskutēt un kopīgi meklēt risinājumus dažādu uzdevumu izpildē.

Hārvarda Kenedija skola ir viena no pasaules mēroga līderiem sabiedriskās politikas un sabiedrības vadības izglītībā. Mācību programma par līderību un ētiku palīdz apmācāmajiem no visas pasaules gūt zināšanas un prasmes par efektīvu vadīšanu.

Plašāka informācija par FID īstenoto projektu “Darbinieku zināšanu pilnveide noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas apkarošanā Latvijā” (Nr.EEZ/FID/2021/6) šeit

Dalies ar šo rakstu
Share with instagram
Share with facebook
Share with whatsapp
Send e-mail
Copy to clipboard

Piesakies jaunumiem

Saņem paziņojumus par jaunākajiem konkursiem, ziņām un pasākumiem programmās, kuras svarīgas tieši Tev!

Ziņo par pārkāpumiem

Ieviešanā sekojam labas pārvaldības principiem un ieviešanas porcess ir atklāts, caurspīdīgs un izsekojams. Ja tev ir aizdomas par pārkāpumu - ziņo!