Mākslu laboratorija „CirqueMusique” - EEZ un Norvēģijas finanšu instrumenti
Visas
programmas
Program icon
Pētniecība
un izglītība
Program icon
Reģionālā attīstība un kultūra
Program icon
Starptautiskā policijas sadarbība
Program icon
Aktīvo iedzīvotāju fonds
Program icon
Korekcijas
dienesti
Program icon
Bizness un
inovācijas
Program icon
Klimats
un vide
Program icon
Sociālais dialogs-pienācīgs darbs
Program icon
Divpusējās sadarbības fonds
Program icon
Category image
Reģionālā attīstība un kultūra

Mākslu laboratorija „CirqueMusique”

Mākslu laboratorija „CirqueMusique” ir projekts bērniem un jauniešiem no 12 līdz 18 gadiem, kurš apvieno laikmetīgo mūziku ar mūsdienīgā cirka mākslu. Projektu īsteno SIA “Lielais dzintars” kopā ar projekta partneri Julian Sæther no Norvēģijas un Greta Clough no Islandes un tajā piedalās četri starptautiski atzīti jaunās paaudzes komponisti no Latvijas – Krists Auznieks, Platons Buravickis, Linda Leimane un Santa Ratniece, kā arī izcili latviešu mūziķi un cirka mākslinieki no Latvijas un Norvēģijas.

2023. gadā četrās Latvijas koncertzālēs – Rēzeknē, Cēsīs, Liepājā un Ventspilī – norisinājās trīs dienu ilgas radošās darbnīcas, kurās mūzikas un sporta skolu audzēkņi pie komponistiem, mūziķiem un cirka māksliniekiem apguva laikmetīgās mūzikas un mūsdienu cirka mākslas elementus savas radošās darbības paplašināšanai. Katra radošā darbnīca noslēdzās ar nelielu performanci, kurā uz skatuves pulcējās gan profesionāļi, gan darbnīcu dalībnieki – jaunieši, lai dalītos ar nodarbībās apgūto un atklāto.

Radošās darbnīcas Liepājā, koncertzālē “Lielais dzintars” laikā, tapa video, kurā ir iespēja uzzināt, kā radās projekta ideja, kādas aktivitātes projektā paredzētas, ko par to saka viena no projekta dalībniecēm un projekta partneris no Norvēģijas – Julian Sæther, kurš ir arī projekta mākslinieciskais vadītājs un cirka mākslinieks.

Darbnīcu mērķis bija iepazīstināt jauniešus vecumā no 12 līdz 18 gadiem ar laikmetīgo skatuves mākslu, izmantojot mūzikas un cirka valodu. Savukārt mākslas profesionāļiem no meistarklasēm smelties iedvesmu, lai kopā ar jauniešiem 2024. gadā radītu starpdisciplināru izrādi jauniešu auditorijai, kurā apvienota mūzikas un cirka māksla.

Paralēli četrām radošajām darbnīcām Latvijas reģionos tika īstenoti semināri par auditorijas iesaisti un attīstību, kurus vadīja projekta partnere no Islandes – Greta Clough, kas ir arī Handbendi Leļlu teātra un studijas mākslinieciskā vadītāja un kultūras virzītas lauku kopienu atjaunošanas un auditorijas attīstības eksperte. Semināros piedalīties bija aicināti reģiona kultūras iestāžu un organizāciju pārstāvji, lēmumu pieņēmēji, kā arī profesionāļi, kas veido kultūras dzīvi novadā vai ikdienā strādā ar jauniešu auditoriju kultūras jomā. 

*Projekts “Mākslu laboratorija “CirqueMusique”” (Nr.EEZ/2022/2/19) tiek īstenots, pateicoties EEZ finanšu instrumenta 2014.–2021.gada perioda programmas “Vietējā attīstība, nabadzības mazināšana un kultūras sadarbība” projektu iesniegumu atklātā konkura “Atbalsts profesionālās mākslas un kultūras produktu radīšanai bērnu un jauniešu auditorijai” atbalstam.

Piesakies jaunumiem

Saņem paziņojumus par jaunākajiem konkursiem, ziņām un pasākumiem programmās, kuras svarīgas tieši Tev!

Ziņo par pārkāpumiem

Ieviešanā sekojam labas pārvaldības principiem un ieviešanas porcess ir atklāts, caurspīdīgs un izsekojams. Ja tev ir aizdomas par pārkāpumu - ziņo!