Turpinās darbs pie Valsts ieņēmumu dienesta un Valsts policijas vienotās kriminālizlūkošanas datu apmaiņas sistēmas - EEZ un Norvēģijas finanšu instrumenti
Visas
programmas
Program icon
Pētniecība
un izglītība
Program icon
Reģionālā attīstība un kultūra
Program icon
Starptautiskā policijas sadarbība
Program icon
Aktīvo iedzīvotāju fonds
Program icon
Korekcijas
dienesti
Program icon
Bizness un
inovācijas
Program icon
Klimats
un vide
Program icon
Sociālais dialogs-pienācīgs darbs
Program icon
Divpusējās sadarbības fonds
Program icon
Category image
Starptautiskā policijas sadarbība

Turpinās darbs pie Valsts ieņēmumu dienesta un Valsts policijas vienotās kriminālizlūkošanas datu apmaiņas sistēmas

Lai stiprinātu tiesībaizsardzības iestāžu sadarbību ekonomisko noziegumu novēršanā un apkarošanā, Valsts ieņēmumu dienests (VID) sadarbībā ar Valsts policiju izstrādā vienotu kriminālizlūkošanas datu apmaiņas sistēmu. Vienotā datu apmaiņas sistēma ietvers datu digitālās analītikas instrumentu un digitālo atbalsta sistēmu, kura tiks savienota ar Valsts policijas datubāzi. Darbam ar sistēmu tiks sagatavoti informācijas analītiķi un īpašo uzdevumu eksperti.

Šobrīd Nacionālā kriminālizlūkošanas modeļa atbalsta sistēmas komponente – Datu analīzes sistēma ir uzstādīta un darbojas produkcijas vidē. Uzsākts darbs pie datu apmaiņu izstrādes ar Iekšlietu ministrijas Informācijas centru.

Saskaņā ar projekta īstenošanas laika grafiku ir uzsākts darbs pie datu apmaiņu izstrādes ar Iekšlietu ministrijas Informācijas centru.

Gandrīz pabeigtas divas Īpašo uzdevumu ekspertu mācību pasākumu konkursa procedūras. Ir izvēlēti pretendenti, trūkstošais finansējums ir atrasts ieekonomējot līdzekļus kopējā projekta ietvaros, kā arī ir saskaņoti mācību līgumu projekti. Minētās mācības plānots uzsākt līdz šā gada beigām.

Šis ir viens no diviem VID īstenotajiem Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta 2014.–2021. gada perioda līdzfinansētās programmas “Starptautiskā policijas sadarbība un noziedzības apkarošana” projektiem.

Dalies ar šo rakstu
Share with instagram
Share with facebook
Share with whatsapp
Send e-mail
Copy to clipboard

Piesakies jaunumiem

Saņem paziņojumus par jaunākajiem konkursiem, ziņām un pasākumiem programmās, kuras svarīgas tieši Tev!

Ziņo par pārkāpumiem

Ieviešanā sekojam labas pārvaldības principiem un ieviešanas porcess ir atklāts, caurspīdīgs un izsekojams. Ja tev ir aizdomas par pārkāpumu - ziņo!