METSATEK stāda robotizētu metināšanas iekārtu kokvedēju virsbūvju ražošanai - EEZ un Norvēģijas finanšu instrumenti
Visas
programmas
Program icon
Pētniecība
un izglītība
Program icon
Reģionālā attīstība un kultūra
Program icon
Starptautiskā policijas sadarbība
Program icon
Aktīvo iedzīvotāju fonds
Program icon
Korekcijas
dienesti
Program icon
Bizness un
inovācijas
Program icon
Klimats
un vide
Program icon
Sociālais dialogs-pienācīgs darbs
Program icon
Divpusējās sadarbības fonds
Program icon
Category image
Bizness un inovācijas

METSATEK stāda robotizētu metināšanas iekārtu kokvedēju virsbūvju ražošanai

Kokvedēju virsbūvju ražošanas uzņēmuma METSATEK ražotnē tika atklāta Latvijā pirmā robotizētā metināšanas iekārta kokvedēju virsbūvju ražošanai. Ar tās palīdzību METSATEK varēs palielināt ražošanas apjomu, klientiem nodrošināt nemainīgi augstas kvalitātes produktus un uzlabot darba vidi darbiniekiem.

Ar robotizēto metināšanas iekārtu tagad varam veikt vismaz divas reizes vairāk metināšanas darba stundu. Primāri ar to šobrīd tiek veikta kravas balstu metināšana. Mūsu klientiem šī ražošanas modernizācija nozīmē iespēju jau šobrīd pasūtīt jaunu kokvedēja virsbūvi ar augstākās kvalitātes kravas balstiem vai veikt esošo nomaiņu saskaņā ar jaunākajiem kravas pārvadājumu regulējumiem, kas Latvijā stāsies spēkā no 1.janvāra – kravas balstu platums drīkstēs būt 2.60m,“ atklāj Guntis Bukalders, Metsatek vadītājs.

Robotizētās metināšanas iekārtas uzstādīšana ir pirmais no četriem plānotajiem METSATEK ražotnes modernizācijas etapiem. Jau tuvākajos mēnešos plānots uzstādīt lielgabarīta krāsošanas un skrotēšanas kameras un CNC metāla lokāmo presi. Kopējās investīcijas ir teju 600 000 EUR apmērā. Šīs modernizācijas stratēģija stiprinās uzņēmuma uzņemto kursu – pārliecinoša līdera pozīcija kokvedēju virsbūvju ražošanā Baltijā un klientu loka paplašināšana Skandināvijā.

Lai arī viena no METSATEK specialitātēm ir metālapstrāde, gribētos teikt, ka šis ir meža nozares uzņēmums. Mēs redzam, ka METSATEK kā kokvedēju virsbūvju ražotājam ir absolūti dominējoša tirgus pozīcija Latvijā, kā arī ar katru gadu ievērojami pieaug eksporta daļa. Latvijas meža nozarei šāds uzņēmums ir stratēģiski nepieciešams, lai mēs varētu būtu konkurētspējīgi kā vietējā tā arī starptautiskā mērogā. Asociācijas biedriem šī metāla apstrādes modernizācija nozīmē iespēju saņemt augstas kvalitātes produktu par atbilstošu cenu optimālā termiņā. Ieguvēji būs visi,” norāda Artūrs Bukonts, (LNMA) ģenerāldirektors.

Savukārt, iekārtas ražošanas uzņēmuma pārstāvis Jorg Lewizky, Yaskawa Nordic AB Latvijas nodaļas vadītājs, kā galvenās metināšanas iekārtas priekšrocības uzsver produktivitāti, kvalitāti un ilgtspēju: “Šī iekārta spēj bez apstājas un nemainīgi augstā precizitātē ar 0,02mm atkārtojamību veikt metināšanas darbus visas darba dienas garumā, kas cilvēkam fiziski nav iespējams. Liekot metināšanas darbus veikt iekārtai, arī darbiniekiem ikdienas apstākļi kļūst veselībai draudzīgāki. Ikdiena ir fiziski vieglāka un nav jāelpo metināšanas procesā izdalītās gāzes. Ar metināšanas robota palīdzību uzņēmums var uzlabot arī ilgtspējas rādītājus. Automatizētas metināšanas laikā elektrība un gāze tiek efektīvi izmantota tieši tik, cik nepieciešams ražošanas procesā, nenotiek resursu noplūde. Pati metināšanas iekārta ir ražota Zviedrijā un Japānā, līdz ar to tā ir ļoti augstas kvalitātes. Paredzams, ka vismaz turpmākos 10 gadus tā uzticami kalpos METSATEK vajadzībām!

METSATEK ražotnes modernizācija realizēta projekta “Jaunas tehnoloģijas izveide modulāro kokvedēju virsbūvju ieviešanai ražošanā” ietvaros sadarbībā ar LIAA (Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra) un saņem grantu 351 094,69 EUR apmērā no Norvēģijas.

Projekta mērķis ir veicināt METSATEK produktivitātes, eksportspējas un konkurētspējas paaugstināšanu, ieviešot ražošanā jaunu produktu – saliekamu alumīnija / tērauda kokvedēja virsbūvi ar unikālu konstruktīvu risinājumu, kā arī ieviest inovatīvas tehnoloģijas, tādā veidā ievērojami samazinot ietekmi uz vidi.

Dalies ar šo rakstu
Share with instagram
Share with facebook
Share with whatsapp
Send e-mail
Copy to clipboard

Piesakies jaunumiem

Saņem paziņojumus par jaunākajiem konkursiem, ziņām un pasākumiem programmās, kuras svarīgas tieši Tev!

Ziņo par pārkāpumiem

Ieviešanā sekojam labas pārvaldības principiem un ieviešanas porcess ir atklāts, caurspīdīgs un izsekojams. Ja tev ir aizdomas par pārkāpumu - ziņo!