Finanšu izlūkošanas dienesta darbinieki pilnveido zināšanas naudas atmazgāšanas novēršanas jomā - EEZ un Norvēģijas finanšu instrumenti
Visas
programmas
Program icon
Pētniecība
un izglītība
Program icon
Reģionālā attīstība un kultūra
Program icon
Starptautiskā policijas sadarbība
Program icon
Aktīvo iedzīvotāju fonds
Program icon
Korekcijas
dienesti
Program icon
Bizness un
inovācijas
Program icon
Klimats
un vide
Program icon
Sociālais dialogs-pienācīgs darbs
Program icon
Divpusējās sadarbības fonds
Program icon
Category image
Starptautiskā policijas sadarbība

Finanšu izlūkošanas dienesta darbinieki pilnveido zināšanas naudas atmazgāšanas novēršanas jomā

Finanšu izlūkošanas dienests (FID) īsteno Eiropas Ekonomikas zonas (EEZ) projektu, kas nodrošina plašas mācību iespējas FID darbiniekiem. Ņemot vērā straujo tehnoloģiju attīstību, līdz ar to finanšu noziegumu sarežģīto un globālo raksturu, zinoši un augsti kvalificēti speciālisti ir vērtība, īpaši noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas jomā, kas pieprasa nemitīgu zināšanu pilnveidi un profesionālo attīstību.

Viens no būtiskākajiem projekta ieguvumiem ir iespēja FID darbiniekiem apgūt ACAMS (Association of Certified Anti-Money Laundering Specialists – Sertificētu naudas atmazgāšanas apkarošanas speciālistu asociācija) sertifikāciju. ACAMS ir lielākā starptautiskā organizācija, kuras mērķis ir pilnveidot noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas jomas, kā arī finanšu noziegumu atklāšanas un novēršanas profesionāļu zināšanas, prasmes un kompetenci. ACAMS sniedz iespēju iegūt nelikumīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas apkarošanas speciālista sertifikāciju, kripto aktīvu finanšu noziegumu apkarošanas speciālista sertifikāciju un globālo sankciju speciālista sertifikāciju, kas apliecina speciālista zināšanu atbilstību starptautiskajiem standartiem un jaunākajām tendencēm noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas jomā. EEZ grantu finansētais projekts kopumā nodrošinās ACAMS sertifikāciju vairāk nekā 20 FID darbiniekiem.

“Būt nozares ekspertam pieprasa būt nepārtrauktā izziņas procesā – sekot līdzi inovācijām un būt soli priekšā tiem, kuri cenšas rast jaunus veidus, kā legalizēt noziedzīgi iegūtus līdzekļus. Pašlaik to labi apliecina aktuālie sankciju jautājumi, kriptoaktīvu tirgus regulējuma izveide, kā arī arvien pieaugošais finanšu tehnoloģiju uzņēmumu un nebanku sektora pakalpojumu piedāvājums.

ACAMS sertifikācija nav tikai teorētisku zināšanu iegūšana noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas jomā. Tā ir vesela profesionāļu kopiena, kas dalās ar pieredzi, zināšanām, nozares aktualitātēm un viedokļiem, nodrošinot globālo standartu un pasaules prakses ienākšanu ikviena ACAMS biedra ikdienas darbā. Kopiena pulcē ap 40 000 līdzīgi domājošu profesionāļu, kuri regulāri tiekas un saņem piekļuvi vērtīgai informācijai (viedokļu raksti, vebināri, tiešsaistes konferences), kas saistīta ar noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas jomu un finanšu noziegumu aktualitātēm dažādos pasaules reģionos,” projekta sniegtās mācību iespējas novērtē FID eksperte Ieva Ģerģe.

Tāpat EEZ grantu finansētais projekts “Darbinieku zināšanu pilnveide noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas apkarošanā Latvijā” nodrošina iespēju pilnveidot FID nodarbināto zināšanas ne vien noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanā, bet arī citās jomās, piemēram, stratēģiskā domāšana, līderības prasmju attīstīšana, datu apstrāde.

Strādājam kopā drošai un konkurētspējīgai Eiropai!

Dalies ar šo rakstu
Share with instagram
Share with facebook
Share with whatsapp
Send e-mail
Copy to clipboard

Piesakies jaunumiem

Saņem paziņojumus par jaunākajiem konkursiem, ziņām un pasākumiem programmās, kuras svarīgas tieši Tev!

Ziņo par pārkāpumiem

Ieviešanā sekojam labas pārvaldības principiem un ieviešanas porcess ir atklāts, caurspīdīgs un izsekojams. Ja tev ir aizdomas par pārkāpumu - ziņo!