Valsts ieņēmumu dienesta kinologi Somijā papildina zināšanas par darba suņu apmācībām - EEZ un Norvēģijas finanšu instrumenti
Visas
programmas
Program icon
Pētniecība
un izglītība
Program icon
Reģionālā attīstība un kultūra
Program icon
Starptautiskā policijas sadarbība
Program icon
Aktīvo iedzīvotāju fonds
Program icon
Korekcijas
dienesti
Program icon
Bizness un
inovācijas
Program icon
Klimats
un vide
Program icon
Sociālais dialogs-pienācīgs darbs
Program icon
Divpusējās sadarbības fonds
Program icon
Category image
Starptautiskā policijas sadarbība

Valsts ieņēmumu dienesta kinologi Somijā papildina zināšanas par darba suņu apmācībām

Turpinot paplašināt profesionālās zināšanas un prasmes, Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes kinologi šomēnes Somijā apguva intensīvu mācību programmu. Nedēļu ilgās mācības notika Imatrā, un tajās piedalījās pieci VID Muitas pārvaldes Kinoloģijas daļas pārstāvji – instruktori un kinologi ar darba suņiem, kuri ikdienā veic muitas kontroles pasākumus uz Eiropas Savienības ārējās robežas, lai novērstu pārkāpumus un noziedzīgus nodarījumus, kas saistīti ar aizliegtu vielu, preču un skaidras naudas nelegālu pārvietošanu.

Mācības vadīja pasniedzējs Juha Pasanens (Juha Pasanen), apmācību uzņēmuma eksperts ar ilggadēju iepriekšējā darba pieredzi Somijas Robežsardzes Kinoloģijas vienībā, Somijas Robežsardzes un Krasta apsardzes akadēmijā, kā arī Eiropas Robežu un krasta apsardzes aģentūrā Frontex.

Papildinot teorētiskās zināšanas, muitas kinologi izzināja mūsdienīgas muitas darba suņu trenēšanas metodes, iepazinās ar jaunākajām jomas tendencēm un pieejamajām tehnoloģijām. Teorētiskās nodarbības mijās ar praktiskām kinologu un darba suņu apmācībām, kuru laikā liela uzmanība tika pievērsta speciālajiem meklēšanas vingrinājumiem, kustību koordinācijai un koncentrācijai, suņu uzvedības īpatnību analīzei. Tika diskutēts arī par apmācību plānošanu un citiem jautājumiem.

Mācību vizīte notika projekta Nr. EEZ/VID/2020/2 “Ekonomisko noziegumu novēršana un apkarošana robežšķērsošanas vietā “Terehova”” ietvaros, kas tiek īstenots Eiropas Ekonomikas zonas granta līdzfinansētajā programmā “Starptautiskā policijas sadarbība un noziedzības apkarošana”.

Profesionālās kompetences pilnveide un pieredzes apmaiņa Somijā sniedza iespēju papildināt muitas kinologu prasmes strādāt ar darba suņiem, tā stiprinot Latvijas muitas dienesta spēju novērst un apkarot ekonomiskos noziegumus robežšķērsošanas vietās uz Eiropas Savienības ārējās robežas.

Īstenojot projektu, arī 2022.gadā Latvijā tika rīkotas specializētās mācības muitas kinologiem, piesaistot starptautiski atzītus ekspertus, kuri vada mācības tiesībaizsardzības iestādēm kinoloģijas jomā daudzās valstīs. Izmantojot projekta finansējumu, muitas kinoloģijas dienestam ir iegādāti mācību līdzekļi, kas sniedz iespēju attīstīt inovatīvu un efektīvu mācību praksi Latvijas muitā. Izmantojot jaunos mācību līdzekļus, pašlaik turpinās darba suņu un kinologu apmācības, kas norisinās no šī gada 1.augusta līdz 30.septembrim Rēzeknē. Līdztekus noris arī pētnieciskā darba izstrāde par efektīvu mūsdienu mācību līdzekļu izmantošanu darba suņu treniņos.

Ieskats pieredzes apmaiņā Somijā sniegts fotogrāfijās.

Dalies ar šo rakstu
Share with instagram
Share with facebook
Share with whatsapp
Send e-mail
Copy to clipboard

Piesakies jaunumiem

Saņem paziņojumus par jaunākajiem konkursiem, ziņām un pasākumiem programmās, kuras svarīgas tieši Tev!

Ziņo par pārkāpumiem

Ieviešanā sekojam labas pārvaldības principiem un ieviešanas porcess ir atklāts, caurspīdīgs un izsekojams. Ja tev ir aizdomas par pārkāpumu - ziņo!