Inovāciju centri no Latvijas piedalās sarunu festivālā Norvēģijā - EEZ un Norvēģijas finanšu instrumenti
Visas
programmas
Program icon
Pētniecība
un izglītība
Program icon
Reģionālā attīstība un kultūra
Program icon
Starptautiskā policijas sadarbība
Program icon
Aktīvo iedzīvotāju fonds
Program icon
Korekcijas
dienesti
Program icon
Bizness un
inovācijas
Program icon
Klimats
un vide
Program icon
Sociālais dialogs-pienācīgs darbs
Program icon
Divpusējās sadarbības fonds
Program icon
Category image
Pētniecība un izglītība

Inovāciju centri no Latvijas piedalās sarunu festivālā Norvēģijā

No 16. līdz 18. augustam Daugavpils inovāciju centrs (DIC) un Liepājas pilsētas izglītības pārvaldes Zinātnes un izglītības inovāciju centrs (ZIIC) piedalījās sarunu festivālā “Arendalsuka”, kas notika Ārendālē, Norvēģijā. Inovāciju centru pārstāvji dalījās pieredzē ar norvēģu kolēģiem, apmeklējot Ārendāles inovāciju centru “Vitensenteret Arendal”, kā arī festivāla noslēdzošajā dienā uzstājās diskusijā “100 iemesli, kāpēc zinātne ir jautra!”.

Inovāciju centri (IC) iepazinās ar Ārendāles inovāciju centra “Vitensenteret Arendal” darbu, tās ekspozīcijām, izzināja norvēģu kolēģu pieredzi dažādu eksperimentu un aktivitāšu organizēšanā. “Vitensenteret Arendal” ir vērsts uz STEM un STEAM jomas popularizēšanu Norvēģijas jauniešu vidū  un ir viens no vairāk nekā 10 inovāciju centriem Norvēģijā.

Savukārt sarunu festivālā “Arendalsuka” IC pārstāvji uzstājās diskusijā “100 iemesli, kāpēc zinātne ir jautra!”. Diskusijā jauniešus iepazīstināja ar IC darbību Latvijā, pārrunāja, kāda ir zinātnieku un pētnieku ikdiena, kā jaunieši var rosināt sevī interesi par zinātnes jomu un kādām rakstura īpašībām jāpievērš uzmanība, ja jaunietis vēlas pievērsties zinātnes jomai. Sarunas otrajā daļā diskusijas dalībnieki piedalījās dažādos eksperimentos ZIIC zinātnes teātra priekšnesuma “Pirāta stāsti” laikā, pārbaudīja savas zināšanas par inovācijām un izgudrojumiem, kas ir balstīti dabā, kā arī iejutās inženieru lomā, piedaloties DIC aktivitātē “Lidmašīnu veidotāji”.

Sarunu festivāls “Arendalsuka” notika no 14. līdz 18. augustam Ārendālē, Norvēģijā, un tika organizēts jau desmito reizi. Pasākums pulcēja plašu apmeklētāju loku no visas Norvēģijas un citām valstīm, vienuviet pulcējot politiķus, nozaru ekspertus un nevalstisko organizāciju pārstāvjus, lai kopīgi pārrunātu sabiedrībai aktuālas tēmas.

Kopumā sarunu festivālā “Arendalsuka” sadarbībā ar Finanšu ministriju notika trīs diskusijas – par korekcijas dienestu darbu, Barnahus projekta ieviešanu Latvijā un Valsts izglītības attīstības aģentūras (VIAA) diskusija par IC un zinātni. Vienlaikus informatīvajā teltī apmeklētāji varēja piedalīties virtuālās realitātes izglītojošā izrādē “Īsumā par visumu”.

Inovāciju centru dalību pasākumā atbalstīja Eiropas Ekonomikas zonas (EEZ) un Norvēģijas grantu programma “Pētniecība un izglītība”. Ar šīs programmas atbalstu Latvijā izveidoti četri inovāciju centri – Liepājā, Ventspilī, Cēsīs un Daugavpilī, lai veicinātu jauniešu interesi par STEM jomām visā Latvijā. Spilgtākie mirkļi no IC dalības festivālā pieejami Valsts izglītības attīstības aģentūras (VIAA) Flickr kontā.

Dalies ar šo rakstu
Share with instagram
Share with facebook
Share with whatsapp
Send e-mail
Copy to clipboard

Piesakies jaunumiem

Saņem paziņojumus par jaunākajiem konkursiem, ziņām un pasākumiem programmās, kuras svarīgas tieši Tev!

Ziņo par pārkāpumiem

Ieviešanā sekojam labas pārvaldības principiem un ieviešanas porcess ir atklāts, caurspīdīgs un izsekojams. Ja tev ir aizdomas par pārkāpumu - ziņo!