Sākusies pieteikšanās trešajai pirmsakselerācijas programmai “Inovāciju Akadēmija" - EEZ un Norvēģijas finanšu instrumenti
Visas
programmas
Program icon
Pētniecība
un izglītība
Program icon
Reģionālā attīstība un kultūra
Program icon
Starptautiskā policijas sadarbība
Program icon
Aktīvo iedzīvotāju fonds
Program icon
Korekcijas
dienesti
Program icon
Bizness un
inovācijas
Program icon
Klimats
un vide
Program icon
Sociālais dialogs-pienācīgs darbs
Program icon
Divpusējās sadarbības fonds
Program icon
Category image
Bizness un inovācijas

Sākusies pieteikšanās trešajai pirmsakselerācijas programmai “Inovāciju Akadēmija”

No 31. jūlija līdz 20. augustam ir atvērts pieteikumu process ikvienam Latvijas iedzīvotājam, kurš vēlas piedalīties pirmsakselerācijas programmā “Inovāciju Akadēmija” un iegūt mūsdienīgas zināšanas par inovācijās orientētu uzņēmējdarbības uzsākšanu. Jaunajā sezonā “Inovāciju Akadēmija” plāno uzņemt līdz pat 200 dalībniekus. Programmas galvenais mērķis ir stimulēt jaunos profesionāļus un piesaistīt inovatīvus talantus, lai veidotu uzņēmumus un īstenotu globāli konkurētspējīgus biznesa projektus, kas varētu kļūt par Latvijas ekonomikas dzinējspēku. Lai pieteiktos “Inovāciju Akadēmijā”, no 31. jūlija līdz 20. augustam ir nepieciešams iesniegt pieteikumu elektroniski, izmantojot valsts platformu business.gov.lv.

Šī unikālā iespēja ļaus dalībniekiem strādāt pieredzējušu mentoru jaunuzņēmumu ekosistēmā un starptautiski atzītu lektoru vadībā, pilnveidojot savas inovatīvās uzņēmējdarbības prasmes attīstot projektus, intensīvās sesijās 6 nedēļu garumā. Pirmajam posmam sekos 18 nedēļu posms, kurā uzņems komandas, kas tiks izveidotas pirmā posma noslēgumā.

“Inovāciju akadēmijas programmas mērķis ir apzināt topošos uzņēmējus un viņu ideju komerciālo potenciālu, un palīdzēt viņiem izstrādāt investīciju piesaistei gatavus projektus. Mēs plānojam, ka programmas rezultātā Latvijas uzņēmēji un uzņēmumi attīstīs vairāk jaunu produktu ar augstu pievienoto vērtību, radīs jaunas darba vietas nozarēs ar augstu produktivitātes līmeni, darbosies Latvijas ekonomiskās attīstības prioritārajos sektoros un perspektīvajos tautsaimniecības transformācijas virzienos, iekļausies globālajās vērtību ķēdēs,” stāsta Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras Tehnoloģiju biznesa centra (LIAA TBC) vadītājs Andrejs Berdņikovs.

Lai pieteiktos šai programmai, ieinteresētie kandidāti var iesniegt pieteikumus, izmantojot valsts uzņēmējdarbības attīstības platformu business.gov.lv. Lai iegūtu plašāku informāciju par programmas piedāvājumu, šī gada 15.augustā, Riga Business School (RBS) Facebook platformā plānots virtuāls tiešraides prezentācijas pasākums, kurā RBS  pārstāvji, “Inovāciju Akadēmijas” programmas direktors un RBS rezidējošais uzņēmējs Viesturs Sosārs un programmas vadītājs Jānis Altgauzens, iepazīstinās ar informāciju par gaidāmo pirmsakselerācijas posmu un atbildēs uz biežāk uzdotajiem jautājumiem. Precīzākas detaļas par pasākumu sekos.

“Inovāciju Akadēmija” piedāvā divu posmu apmācību programmu. Pirmajā posmā dalībnieki saņems bezmaksas apmācību kursu, ko vadīs RBS profesionāļi, kur dalībniekiem būs iespēja mācīties no aptuveni 60 mentoriem ar bagātīgu pieredzi uzņēmējdarbības attīstīšanā. Programmas galvenais mērķis ir attīstīt agrīnās stadijas biznesa idejas, kas spēj piesaistīt ārējo finansējumu un konkurēt starptautiskā mērogā.

“Inovāciju Akadēmijas” programma tiek īstenota trešo reizi. Pagājušajā gadā programmā piedalījās 150 dalībnieki, un to veiksmīgi pabeidza 33 komandas, kas izstrādāja inovatīvus produktus un risinājumus dažādās jomās, piemēram, zaļās tehnoloģijas, audio tehnoloģijas, veselības tehnoloģijas, izglītības, reklāmas un finanšu tehnoloģijas.

Viens no otrās sezonas veiksmes stāstiem ir “Fungo”. “Inovāciju Akadēmijā” tika attīstīts veselības aprūpes tehnoloģiju projekts, kurš neilgajā tā pastāvēšanas laikā jau ir guvis ievērojamus panākumus – komanda ir saņēmusi vairākas godalgas Eiropas uzņēmējdarbības festivālā.  Projekta komandas līdzdibinātāja Keita Augstkalne stāsta par programmas ieguvumiem: “INO ir bijis nozīmīgs pagrieziena punkts komandas papildināšanai, nostiprināšanai, kā arī idejas attīstībai. Mentoru konsekvents atbalsts mums ir ļāvis validēt mūsu risinājumu, pētīt dažādus attīstības ceļus un izveidot reālistisku plānu tālākai attīstībai.”

“Inovācijas ir ļoti svarīgas, lai veicinātu potenciālu globāli ietekmīgu uzņēmumu izaugsmi. Ir ļoti svarīgi apzināt topošos uzņēmējus un palīdzēt viņiem sasniegt investīcijām gatavus projektus, savlaicīgi pārbaudot viņu ideju komerciālo dzīvotspēju. Lai piedalītos “Inovāciju Akadēmijas” programmā, nav nepieciešama pilnībā noformēta un skaidra ideja, bet gan vēlme strādāt pie tās,” norādīja programmas direktors un RBS rezidējošais uzņēmējs Viesturs Sosārs.

Pievienojies “Inovāciju Akadēmijai”, iesniedzot pieteikumu no 2023. gada 31. jūlija līdz 2023. gada 20. augustam. Plašāku informāciju un jaunāko informāciju var iegūt oficiālajā tīmekļa vietnē business.gov.lv un programmas mājaslapā inovacijuakademija.lv

“Inovāciju Akadēmijas” programmas konceptu ir izstrādājusi, organizē un vada Riga Business School kā Rīgas Tehniskās universitātes struktūrvienība, sadarbībā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru (LIAA) un LIAA Tehnoloģiju biznesa centru. Programmu atbalsta Norvēģijas finanšu instruments. Strādājam kopā konkurētspējīgai Eiropai!

Dalies ar šo rakstu
Share with instagram
Share with facebook
Share with whatsapp
Send e-mail
Copy to clipboard

Piesakies jaunumiem

Saņem paziņojumus par jaunākajiem konkursiem, ziņām un pasākumiem programmās, kuras svarīgas tieši Tev!

Ziņo par pārkāpumiem

Ieviešanā sekojam labas pārvaldības principiem un ieviešanas porcess ir atklāts, caurspīdīgs un izsekojams. Ja tev ir aizdomas par pārkāpumu - ziņo!