VIAA stendā izstādē Skola 2023 varēs uzzināt par mācību mobilitātes un karjeras plānošanas iespējām - EEZ un Norvēģijas finanšu instrumenti
Visas
programmas
Program icon
Pētniecība
un izglītība
Program icon
Reģionālā attīstība un kultūra
Program icon
Starptautiskā policijas sadarbība
Program icon
Aktīvo iedzīvotāju fonds
Program icon
Korekcijas
dienesti
Program icon
Bizness un
inovācijas
Program icon
Klimats
un vide
Program icon
Sociālais dialogs-pienācīgs darbs
Program icon
Divpusējās sadarbības fonds
Program icon
Category image
Pētniecība un izglītība

VIAA stendā izstādē Skola 2023 varēs uzzināt par mācību mobilitātes un karjeras plānošanas iespējām

Izstādē Skola 2023, kas no 3. līdz 5. martam notiks Ķīpsalas izstāžu hallē, Valsts izglītības attīstības aģentūras (VIAA) stendā ikviens interesents varēs uzzināt par Eiropas Savienības izglītības, mācību, jaunatnes un sporta programmas Erasmus+ piedāvātajām iespējām, kā arī iepazīties ar daudzveidīgiem karjeras plānošanas un pašizpētes rīkiem. Stendā darbosies arī Iedvesmas pietura, kurā varēs iepazīties ar dažādu izglītības programmu un projektu dalībnieku pieredzi, kā arī uzklausīt karjeras speciālistu ieteikumus un iesaistīties aizraujošos zinātnes paraugdemonstrējumos.

“Profesijas izvēle ir izaicinošs, bet vienlaikus arī aizraujošs ceļš, kas no ikviena skolēna pieprasa vēlmi un spēju izprast savas intereses, prasmes un vēlmes. Lai nonāktu līdz piemērotākajai izvēlei, ir jāapsver vairākas iespējamās karjeras izvēles gan jomas, gan nozaru aspektā. Aicinām VIAA stendā iepazīt noderīgus karjeras izpētes instrumentus un resursus, kā arī uzzināt par starptautisko programmu un projektu sniegtajām izglītības un mācību iespējām ārvalstīs. Uzticama un izsmeļoša informācija ir tā, kas sniegs lielisku atbalstu ikvienam skolēnam, uzsākot savu karjeras plānošanu,” uzsver VIAA direktore Dita Traidās. 

Izstādes dalībnieki pie Erasmus+ konsultantiem varēs uzzināt par programmas piedāvātajām iespējām skolēniem, skolotājiem, profesionālās izglītības audzēkņiem un pedagogiem, kā arī augstskolu studentiem un mācībspēkiem. Skolēniem un vecākiem būs īpaši aktuāli iepazīties ar Erasmus+ programmas jaunumu – skolēnu mobilitāti, kas ļauj iegūt pirmo starptautisko mācību pieredzi.

Lai ikviens varētu noskaidrot savas intereses, spējas un vērtības, plānojot nākotnes karjeru, Tavai Karjerai konsultanti iepazīstinās ar jaunu pašizpētes rīku – NIID.lv karjeras izvēles testiem. Vienlaikus tie, kas vēlas atrast sev atbilstošākās izglītības iespējas Latvijā, VIAA stendā varēs saņemt konsultācijas par nacionālo izglītības iespēju datubāzi NIID.lv, izpētīt resursu Profesijupasaule.lv un testēt savas spējas digitālajā spēlē “Kļūšu par profesionāli”.

Visas izstādes dienas darbosies VIAA Iedvesmas pietura, uz kuras skatuves ar savu pieredzi, iespaidiem un ieteikumiem dalīsies Erasmus+ skolu un augstākās izglītības mobilitāšu dalībnieki, kā arī Nordplus programmas projektu īstenotāji. Iedvesmas pieturas programmu atklās ar stāstu par Erasmus+ ieguldījumu skolu attīstībā. Jauniešiem un viņu vecākiem būs noderīga pedagoga karjeras konsultanta sniegtā informācija par to, kāpēc ir vērts apsvērt profesionālās izglītības ceļu, savukārt diskusijā ar jaunajiem profesionāļiem varēs uzzināt, kāpēc dalība profesionālās meistarības konkursos SkillsLatvia ir lielisks atspēriena punkts karjerā.

Eiropas Ekonomikas un Norvēģijas grantu programmas “Pētniecība un izglītība” Daugavpils un Cēsu inovāciju centri Iedvesmas pieturā aicinās zinātkāros VIAA stenda apmeklētājus atklāt sevī zinātniekus, piedaloties sarunās un īsās ar STEM jomu saistītās interakcijās. Ikvienam būs iespēja arī pārbaudīt savas zināšanas par Erasmus+ un iegūt noderīgas balvas, piedaloties viktorīnā.

Uz izstādes Skola 2023 Atvērtās skatuves savukārt notiks diskusija par Erasmus+ programmas nozīmi skolēnu izaugsmē, būs iespēja uzklausīt pedagoga karjeras konsultanta padomus vecākiem un jauniešiem par karjeras izvēli, kā arī varēs noklausīties iedvesmas stāstu par Nordplus programmas projektiem.

Ar Iedvesmas pieturas programmu aicinām iepazīties VIAA Facebook kontā.

Dalies ar šo rakstu
Share with instagram
Share with facebook
Share with whatsapp
Send e-mail
Copy to clipboard

Piesakies jaunumiem

Saņem paziņojumus par jaunākajiem konkursiem, ziņām un pasākumiem programmās, kuras svarīgas tieši Tev!

Ziņo par pārkāpumiem

Ieviešanā sekojam labas pārvaldības principiem un ieviešanas porcess ir atklāts, caurspīdīgs un izsekojams. Ja tev ir aizdomas par pārkāpumu - ziņo!