Aizvadīta vidusposma konference - Atbalsts radošai izaugsmei - EEZ un Norvēģijas finanšu instrumenti
Visas
programmas
Program icon
Pētniecība
un izglītība
Program icon
Reģionālā attīstība un kultūra
Program icon
Starptautiskā policijas sadarbība
Program icon
Aktīvo iedzīvotāju fonds
Program icon
Korekcijas
dienesti
Program icon
Bizness un
inovācijas
Program icon
Klimats
un vide
Program icon
Sociālais dialogs-pienācīgs darbs
Program icon
Divpusējās sadarbības fonds
Program icon

Aizvadīta vidusposma konference – Atbalsts radošai izaugsmei

Š.g. 15. septembrī Rīgā H2O 6 kvartālā tika aizvadīta iedvesmas pilna EEZ grantu Reģionālās attīstības un kultūras programmas vidusposma konference “Atbalsts radošai izaugsmei”, kuru atklājot Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs uzsvēra programmas sniegto stimulu 10 miljonu apmērā vietējiem uzņēmējiem un pašvaldībām, pielāgojoties izmaiņām biznesā un uzlabojot uzņēmējdarbības vidi reģionos, veicinot labas pārvaldības principu ieviešanu pašvaldībās un sniedzot ieguldījumu kultūras un mākslas produktu attīstībā. Tāpat arī Norvēģijas karalistes vēstniece Īne Morenga (Ine Måreng) uzteica veiksmīgo sadarbību starp tik dažādajām programmā iesaistītajām institūcijām un Norvēģijas projektu partneriem, kas tādējādi  palielina šīs programmas vērtību ne vien Latvijā, bet arī donorvalstīs.

Divus gadus pēc Reģionālās attīstības un kultūras programmas uzsākšanas konferences dalībniekiem bija iespēja gūt ieskatu par paveikto uzņēmējdarbības veicināšanai Latvijas reģionos, kultūras aktivitātēm, kā arī biznesa ideju īstenošanai Latgalē. Katras jomas pārstāvji dalījās ar saviem veiksmes stāstiem, kā piemēram, Vidzemes plānošanas reģions dalījās ar pieredzi koprades telpu attīstībā, lai nodrošinātu telpas ar nepieciešamo aprīkojumu, kas ļautu sanākt kopā gan jaunajiem, gan jau pieredzējušākiem uzņēmējiem, lai kopā attīstītu savas idejas, savukārt Zemgales plānošanas reģions dalījās ar līdzšinējo pieredzi jauniešu uzņēmējdarbības prasmju attīstīšanā, rīkojot jauniešiem hakatonu “Biznesa nakts”.

Reģionālās attīstības un kultūras programmā nozīmīgs atbalsts ir reģionu jauniešiem, lai iedvesmotu un radītu jaunas idejas uzņēmējdarbības attīstībai. Līdz šim programmas projektu ietvaros jauniešiem ir bijusi iespēja piedalīties dažādos uz uzņēmējdarbības attīstību vērstos pasākumos, ko jaunieši atzīmēja, kā vērtīgu pieredzi. Tāpat arī diskusijas vadītājs Ņikita Kazakevičs, LIAA Inovāciju un tehnoloģiju departamenta direktors, un jaunieši – Beatrise, Kristiāns un Elizabete, pārrunāja savu pieredzi. Jaunieši norādīja, ka novērtē iespēju piedalīties konferencē kā diskusijas dalībniekiem, pārrunājot kopīgi savas pārdomas par to, kā tas ir – būt jaunietim uzņēmējdarbībā,  kā turpināt virzību šajā jomā, diskutējot par dažādiem uzņēmējdarbības stūrakmeņiem pašiem dibinot un vadot uzņēmumu, un kā, skatoties caur jaunieša skatu prizmu, motivēt citus vienaudžus.

Ar papildus iespējām finansējuma atbalsta saņemšanai iepazīstināja  Iveta Maļina‑Tabūne ‑ Latgales plānošanas reģiona administrācijas vadītāja. Lai Latgalē atbalstītu komersantus jaunu biznesa ideju īstenošanai, līdz š.g. 24. oktobrim ir izsludināta pieteikšanās grantu shēmas atklātajā projektu pieteikumu konkursā “Atbalsts biznesa ideju īstenošanai Latgalē”. I. Maļina-Tabūne aicināja ikvienu interesentu apmeklēt jaunizveidoto tīmekļa vietni https://idejaslatgalei.my.canva.site/  un uzsvēra, ka Latgales plānošanas reģions ir aktīvi strādājis, lai 3. kārtas grantu shēmas atklātā projektu konkursa nosacījumus uzlabotu un padarītu pievilcīgākus uzņēmējiem, vienkāršotu pieteikšanos un nodrošinātu konsultācijas. 

Pasākuma norises laikā varēja vērot vairāku kultūras jomas projektu performances, kā arī uzzināt par jauniešiem piedāvātajām plašajām iespējām piedalīties daudzveidīgos kultūras jomas pasākumos, tā piemēram, Rīgas cirka projekta “Cirks klimatam” radošā komanda aicina jauniešus vecumā no 14 līdz 18 gadiem pieteikties uz tuvāko projekta rīkoto laboratoriju, kura norisināsies oktobrī. Pieteikšanās atvērta līdz 2022. gada 30. septembrim.

Konferences noslēgumā dalībniekiem bija iespēja iepazīties un pārrunāt aktuālus jautājumus.    Dalībnieki atzina, ka konferencē gūta vērtīga informācija, kas būs noderīga projektu ieviešanai un arī pozitīvs emociju lādiņš, satiekot programmā iesaistītos aci pret aci, tādējādi radot motivāciju ar vēl lielāku sparu turpināt iesākto.

Konference ir noslēgusies, bet Reģionālās attīstības un kultūras programma aktīvi turpinās ieviešanu līdz 2024.gada beigām!

Esi aktīvs arī Tu un līdz 30. septembrim vēl piedalies cilpo.lv spēlē “Cilpo ar norvēģiem un draugiem”. Lai uzsāktu spēli lejupielādē aplikāciju Loquiz un  ievadi lietotājvārdu: VARAM un paroli: 2022.  Uzlādē telefonu un sāc cilpot pa paša izvēlētu maršrutu nedaudz vairāk kā 3 km garumā un kā uzvarētājs iegūsti balvas!

Ir paveikts daudz, bet vēl ir lietas, ko vēlamies izdarīt kopā. Seko līdzi turpmākajām programmas aktivitātēm!

Strādājam kopā konkurētspējīgai Eiropai!

Noskaties konferences video ierakstu šeit:

1:03:35 Konferences atklāšana

1:05:53 VARAM ministra Artūra Toma Pleša atklāšanas runa

1:13:17 V.E. Īne Morenga, Norvēģijas Karalistes vēstniece Latvijā

1:18:32 Aija Tūna Programmas “Skolas soma” vadītāja

1:24:44 Latvijas pašvaldību savienības priekšsēdis Gints Kaminskis

1:29:11 Performance “Cirks klimatam”

1:34:55 Informatīvs Programmas atklāšanas video

1:36:17 Informatīvs video par Programmas iepriekš noteiktajiem projektiem

1:40:01 Kurzemes plānošanas reģiona pieredzes prezentācija

1:44:34 Latgales plānošanas reģiona pieredzes prezentācija

1:50:20 Zemgales plānošanas reģiona pieredzes prezentācija

2:02:08 Vidzemes plānošanas reģiona pieredzes prezentācija

2:09:13 Rīgas plānošanas reģiona pieredzes prezentācija

2:18:12 Informatīvs video par uzņēmējdarbības atbalstu Latgalē

2:20:05 Latgales plānošanas reģions par atklāto projektu konkursu “Atbalsts biznesa ideju īstenošanai Latgalē”

2:25:38 Informatīvs video par Programmas kultūras jomu

2:28:35 Projekta “Cirks par klimata pārmaiņām” Norvēģijas partnera “Acting for climate” iedvesmas stāstījums

2:44:21 Kultūras jomas projekta “Cirks par klimata pārmaiņām” īstenotāja “Rīgas cirks” iedvesmas prezentācija

3:47:23 Vieslektors Rolf A. Roetnes, Neatkarīgas analītiskās grupas “Economics Norway” pētniecības direktors, ar prezentāciju“Uzņēmēju pašvaldību veiksmīgās sadarbības modeļi Norvēģijā”

4:26:21 Programmas partneris – Norvēģijas Vietējo un reģionālo varas iestāžu asociācija

4:32:41 Jauniešu diskusija “Jaunieši uzņēmējdarbībā: Nākotnes vīzija vai investīcija šodienai?”

5:14:10 Kultūras jomas projekta “LYRA” performances video

Dalies ar šo rakstu
Share with instagram
Share with facebook
Share with whatsapp
Send e-mail
Copy to clipboard

Piesakies jaunumiem

Saņem paziņojumus par jaunākajiem konkursiem, ziņām un pasākumiem programmās, kuras svarīgas tieši Tev!

Ziņo par pārkāpumiem

Ieviešanā sekojam labas pārvaldības principiem un ieviešanas porcess ir atklāts, caurspīdīgs un izsekojams. Ja tev ir aizdomas par pārkāpumu - ziņo!