VIAA un EEZ/NO festivālā LAMPA aicina uz sarunu par sadarbību - EEZ un Norvēģijas finanšu instrumenti
Visas
programmas
Program icon
Pētniecība
un izglītība
Program icon
Reģionālā attīstība un kultūra
Program icon
Starptautiskā policijas sadarbība
Program icon
Aktīvo iedzīvotāju fonds
Program icon
Korekcijas
dienesti
Program icon
Bizness un
inovācijas
Program icon
Klimats
un vide
Program icon
Sociālais dialogs-pienācīgs darbs
Program icon
Divpusējās sadarbības fonds
Program icon
Category image
Pētniecība un izglītība

VIAA un EEZ/NO festivālā LAMPA aicina uz sarunu par sadarbību

No 1. līdz 2. jūlijam Cēsīs norisināsies ikgadējais sarunu festivāls LAMPA, kurā Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA) sadarbībā ar Eiropas Ekonomikas zonas un Norvēģijas grantiem (EEZ/NO) organizē sarunu par sadarbības nepieciešamību starp dažādām iesaistītajām pusēm, lai ilgtermiņā veiksmīgi sniegtu ieguldījumu STEM jomas attīstībā Latvijā.

Sestdien, 2. jūlijā, no plkst. 11.00 līdz 12.30 uz “Valsts mājas” skatuves EEZ/NO programmas “Pētniecība un izglītība” organizētajā sarunā “Kā sadarbība var uzlabot STEM jomas attīstību Latvijā?” diskutēs par zinātnes, tehnoloģiju, inženierzinātnes un matemātikas (STEM) jomu attīstību un nozīmi Latvijā, maldīgajiem uzskatiem par šo jomu sarežģītību un sadarbību starp Latvijas inovāciju centriem, pedagogiem un vecākiem – trīs svarīgiem spēlētājiem, kuri, savstarpēji sadarbojoties, varētu ilgtermiņā veiksmīgi sniegt ieguldījumu STEM jomas attīstībā Latvijā un radīt jauniešos interesi par to. Kā to panākt? Vai tas ir iespējams? Kā izveidot pietiekami ciešu ilgtermiņa sadarbību, lai bērns būtu ieguvējs?

Sarunā piedalīsies Liepājas pilsētas Izglītības pārvaldes Zinātnes un izglītības inovāciju centra (ZIIC) projekta “Inovāciju centra attīstība Liepājas pilsētā” vadītāja Laura Grundmane, Liepājas pilsētas Izglītības pārvaldes ZIIC izglītības metodiķe Justīne Rusakova, Kosmosa izziņas centra projekta “Inovācijas centra izveidošana Cēsīs” izglītības programmas vadītājs un Valmieras Pārgaujas ģimnāzijas programmēšanas skolotāja Inta Grabe.

Saruna ir daļa no “Valsts mājas” rīkotā notikuma “Sadarbība – pakļaušanās, piekāpšanās vai tomēr ceļš uz abpusēji izdevīgu rezultātu?”, kurā apmeklētājiem būs pieejamas dažādas sarunas un aktivitātes, kuras veido arī Ekonomikas ministrija, Izglītības un zinātnes ministrija, Valsts zemes dienests un Satiksmes ministrija.

Par festivālu LAMPA

Sarunu festivāls LAMPA ir vieta vērtīgām sarunām, domu apmaiņai, prāta asināšanai un redzesloka paplašināšanai – tā ir iedvesmojoša un aizraujoša platforma visiem, kam ir, ko teikt, un visiem, kas gatavi uzklausīt. Galvenais festivāla mērķis ir stiprināt demokrātijas, diskusiju un cieņpilnu sarunu kultūru Latvijā.

Festivāla LAMPA organizatori ir Fonds atvērtai sabiedrībai DOTS, Swedbank Latvija, komunikācijas vadības aģentūra Deep White, reklāmas aģentūra Armadillo, Cēsu novada pašvaldība un British Council Latvija. VIAA festivālā LAMPA piedalās kopš 2017. gada.

Ar festivāla pilno programmu var iepazīties festivāla mājaslapā.

 

Dalies ar šo rakstu
Share with instagram
Share with facebook
Share with whatsapp
Send e-mail
Copy to clipboard

Piesakies jaunumiem

Saņem paziņojumus par jaunākajiem konkursiem, ziņām un pasākumiem programmās, kuras svarīgas tieši Tev!

Ziņo par pārkāpumiem

Ieviešanā sekojam labas pārvaldības principiem un ieviešanas porcess ir atklāts, caurspīdīgs un izsekojams. Ja tev ir aizdomas par pārkāpumu - ziņo!