Veiksmīgi aizvadīta kosmosa tehnoloģiju jomas tirdzniecības misija Norvēģijā - EEZ un Norvēģijas finanšu instrumenti
Visas
programmas
Program icon
Pētniecība
un izglītība
Program icon
Reģionālā attīstība un kultūra
Program icon
Starptautiskā policijas sadarbība
Program icon
Aktīvo iedzīvotāju fonds
Program icon
Korekcijas
dienesti
Program icon
Bizness un
inovācijas
Program icon
Klimats
un vide
Program icon
Sociālais dialogs-pienācīgs darbs
Program icon
Divpusējās sadarbības fonds
Program icon
Category image
Bizness un inovācijas

Veiksmīgi aizvadīta kosmosa tehnoloģiju jomas tirdzniecības misija Norvēģijā

No 6. -10. jūnijam norisinājās Latvijas, Igaunijas un Norvēģijas pārstāvju kopīgs pieredzes apmaiņas brauciens kosmosa industrijas jomā, kura viens no mērķiem bija apmeklēt Norvēģijas kosmosa nozares galvenos dalībniekus, kā arī veicināt pieredzes un zināšanu apmaiņu par kosmosa nozari.

Pasākuma ietvaros Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) kā Norvēģijas finanšu instrumenta programmas “Bizness un Inovācijas” apsaimniekotājs sadarbībā ar donorvalsts programmas partneri “Innovation Norway” organizēja tirdzniecības misiju “Sadarbības iespējas kosmosa tehnoloģiju jomā Norvēģijā”. Tirdzniecības misijas laikā tika veicināta sadarbības veidošanās starp Latvijas komersantiem un Norvēģijas institūcijām, iekļaujot pieredzes, zināšanu, tehnoloģiju un labākās prakses piemēru apmaiņu, kā arī iespēju Latvijas komersantiem palielināt konkurētspēju kosmosa tehnoloģiju jomā.

Pašlaik gan Eiropas Savienībā, gan pasaulē notiek strauja kosmosa nozares attīstība, kas palīdz attīstīt jaunus produktus, pakalpojumus, tehnoloģijas un citus risinājumus dažādiem aktuāliem izaicinājumiem. Norvēģijai ir 60 gadu pieredze kosmosa jomā, tās ieguldījums kosmosa industrijā ir ļoti liels. Tirdzniecības misijas laikā bija iespēja apmeklēt tādas ievērojamas vietas Norvēģijā kā Andøya Kosmosa Centrs (Andøya Space Station), Kosmosa Inovāciju Inkubators Kjeller pilsētā (Innovation Space Incubator) un Norvēģijas Kosmosa centrs (Norwegian Space Centre).

Tirdzniecības misijā piedalījās delegācija no Latvijas ar 13 dalībniekiem, tostarp astoņi inovatīvi kosmosa tehnoloģiju jomas komersanti, kā piemēram, SIA “Mission Space”, SIA “HEE Photonic Labs”, SIA “VIRATEC” u.c. Norvēģijas vēstniecību Latvijā misijas braucienā pārstāvēja  Agnese Cimdiņa. LIAA direktora vietniece investīciju jautājumos Laura Očagova sniedza prezentāciju par kosmosa nozari un tās aktīvu attīstību Latvijā, uzsverot kosmosa tehnoloģiju nozares straujo izaugsmi un to kā iespēju turpmākai biznesa attīstībai. Savukārt komersantiem bija lieliska iespēja iepazīstināt ar sevi, sniedzot īsu prezentāciju jeb pitch par uzņēmumu, tādējādi sekmējot Latvijas kosmosa nozares starptautisko atpazīstamību, veicinot savstarpējo kontaktu dibināšanu un iegūstot veiksmīgu pieredzi.

Pasākums noslēdzās ar Norvēģijas Kosmosa centrs vizīti, kur cita starpā dalībniekiem bija iespējams iepazīties ar Norvēģijas Kosmosa nozares platformu (Norwegian Industrial Forum for Space Activities (NIFRO), kas apvieno lielākos Norvēģijas kosmosa jomas spēlētājus.

Dalies ar šo rakstu
Share with instagram
Share with facebook
Share with whatsapp
Send e-mail
Copy to clipboard

Piesakies jaunumiem

Saņem paziņojumus par jaunākajiem konkursiem, ziņām un pasākumiem programmās, kuras svarīgas tieši Tev!

Ziņo par pārkāpumiem

Ieviešanā sekojam labas pārvaldības principiem un ieviešanas porcess ir atklāts, caurspīdīgs un izsekojams. Ja tev ir aizdomas par pārkāpumu - ziņo!