Rīga viesojās Norvēģijas grantu programmas “Bizness un Inovācijas” donorvalsts programmas partneris - EEZ un Norvēģijas finanšu instrumenti
Visas
programmas
Program icon
Pētniecība
un izglītība
Program icon
Reģionālā attīstība un kultūra
Program icon
Starptautiskā policijas sadarbība
Program icon
Aktīvo iedzīvotāju fonds
Program icon
Korekcijas
dienesti
Program icon
Bizness un
inovācijas
Program icon
Klimats
un vide
Program icon
Sociālais dialogs-pienācīgs darbs
Program icon
Divpusējās sadarbības fonds
Program icon
Category image
Bizness un inovācijas

Rīga viesojās Norvēģijas grantu programmas “Bizness un Inovācijas” donorvalsts programmas partneris

Šī gada no 27.aprīļa līdz 29.aprīlim, Rīga viesojās Norvēģijas grantu programmas “Bizness un Inovācijas” donorvalsts programmas partneris “Innovation Norway”. Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA), kā šis programmas apsaimniekotājs organizēja kārtējo Sadarbības komitejas sēdi, kurā tika izrunāta programmas virzība, sasniegtie rezultāti un divpusējās sadarbības veicināšanas pasākumi nākamajam periodam. Programmas ietvaros ir noslēgti 42 līgumi par projektu īstenošu, no kuriem 39 projekti tiek īstenoti sadarbībā ar Norvēģijas projekta partneri.

28.aprīlī programmas apsaimniekotājs, kopā ar programmas partnera pārstāvjiem un Finanšu ministrijas pārstāvi apmeklēja Ogres Centrālo Bibliotēku, lai apskatītu Latvijā nebijuša mēroga sabiedrisko ēku, kuru dēvē par ēku ar nulles enerģijas patēriņu. Šajā vizītē arī piedalījās uzņēmuma SIA “S Plus” pārstāvis, kas saņem Norvēģijas grantu atbalstu jauna produkta izstrādei. Pārstāvis pastāstīja vairāk par jaunām un zaļām tehnoloģijām šajā bibliotēkā. Divstāvu ēkā ir izbūvēta unikāla apkures sistēma ar kanalizācijas notekūdeņu siltummaiņu.

Vēlāk tika apmeklēts arī ražošanas uzņēmums AS “MADARA Cosmetics”. Šīs vizītes laikā tika izrādīta uzņēmuma ražotne, kā arī uzņēmuma pārstāve pastāstīja par projektu, kurš tiek īstenots sadarbībā ar Norvēģijas partneri – SINTEF AS programmas “Bizness un Inovācijas” ietvaros.

Dienas otrajā pusē, LIAA organizēja tīklošanās pasākumu “Sadarbības un investīciju iespējas starp Latviju un Norvēģiju”. Pasākumā piedalījās pārstāvji no Norvēģijas, Latvijas uzņēmumi, kuri saņem Norvēģijas grantu finansējumu, kā arī citi inovāciju ekosistēmas dalībnieki – Buildit akselerators, ZGI Capital investīciju fonds un CleanTech Latvija klasteris. Pasākums bija lieliska iespēja satikt investorus no Norvēģijas un Latvijas, kā arī veidot jaunus kontaktus starp Latviju un Norvēģiju.

Dalies ar šo rakstu
Share with instagram
Share with facebook
Share with whatsapp
Send e-mail
Copy to clipboard

Piesakies jaunumiem

Saņem paziņojumus par jaunākajiem konkursiem, ziņām un pasākumiem programmās, kuras svarīgas tieši Tev!

Ziņo par pārkāpumiem

Ieviešanā sekojam labas pārvaldības principiem un ieviešanas porcess ir atklāts, caurspīdīgs un izsekojams. Ja tev ir aizdomas par pārkāpumu - ziņo!