Zinātnes un izglītības inovāciju centra darbinieki tiekas ar Norvēģijas partneriem - EEZ un Norvēģijas finanšu instrumenti
Visas
programmas
Program icon
Pētniecība
un izglītība
Program icon
Reģionālā attīstība un kultūra
Program icon
Starptautiskā policijas sadarbība
Program icon
Aktīvo iedzīvotāju fonds
Program icon
Korekcijas
dienesti
Program icon
Bizness un
inovācijas
Program icon
Klimats
un vide
Program icon
Sociālais dialogs-pienācīgs darbs
Program icon
Divpusējās sadarbības fonds
Program icon
Category image
Pētniecība un izglītība

Zinātnes un izglītības inovāciju centra darbinieki tiekas ar Norvēģijas partneriem

2021. gada 25. februārī Liepājas pilsētas Izglītības pārvaldes Norvēģijas grantu projekta “Inovāciju centra attīstība Liepājas pilsētā” darbinieki tiešsaistē organizēja tikšanos ar norvēģu partneriem no Jaermuseet reģionālā muzeja, lai veicinātu partneru sadraudzību, pārrunātu līdzšinējo projekta progresu un dalītos pieredzē. Projekts paredz izglītojošu programmu izstrādi un īstenošanu Zinātnes un izglītības inovāciju centrā (ZIIC).

Projektā paredzēts iegādāties aprīkojumu koprades telpas izveidei Autoru ielā, izstrādāt instalācijas Dabas mājā, līdz ar to būtisks ir Norvēģijas partneru redzējums un pieredzes stāsts. Tikšanās sākumā Liepājas pilsētas Izglītības pārvaldes vadītāja Kristīne Niedre – Lathere aktualizēja partnerības nozīmi izglītības nozares attīstībā, savukārt projekta vadītāja Laura Grundmane, vides eksperte Sniedze Više, metodiķe Laura Poruka un eksperte Kitija Kuduma prezentēja līdzšinējo projekta gaitu un nākotnes vīziju projekta īstenošanai. Jaermuseet reģionālo muzeju pārstāvēja projekta vadītājs Magne Hognestads (Magne Hognestad) ar savu komandu. Kopīgi tika izspēlēta spēle “Maģiskie matemātiķi”, lai iesaistītu klātesošos aizrautīgā matemātikas pasniegšanas priekšnesumā.

Šī tikšanās ir nozīmīga projekta īstenošanā, jo norvēģu ekspertu pieredze tiks ņemta vērā, attīstot efektīvas izglītojošās programmas un Inovācijas centra koprades telpas Liepājas pilsētā. Tāpat savstarpējais dialogs palīdzēs rast risinājums COVID-19 pandēmijas izraisīto seku pārvarēšanai. Lai turpinātu sekmēt bērnu un jauniešu interesi STEM un vides jomā, ZIIC plāno daļēju mācību procesu pārnest tiešsaistē.

Projektu “Inovāciju centra attīstība Liepājas pilsētā” finansē Eiropas Ekonomikas zonas un Norvēģijas grantu programma “Pētniecība  un izglītība”. Tā kopējās izmaksas ir 986 049,00 eiro, no kurām 754 327,40 eiro ir Norvēģijas grantu līdzfinansējums, 133 116,60 eiro Latvijas valsts budžeta līdzfinansējumu, bet 98 605,00 eiro Liepājas pilsētas pašvaldības līdzfinansējums. 

Dalies ar šo rakstu
Share with instagram
Share with facebook
Share with whatsapp
Send e-mail
Copy to clipboard

Piesakies jaunumiem

Saņem paziņojumus par jaunākajiem konkursiem, ziņām un pasākumiem programmās, kuras svarīgas tieši Tev!

Ziņo par pārkāpumiem

Ieviešanā sekojam labas pārvaldības principiem un ieviešanas porcess ir atklāts, caurspīdīgs un izsekojams. Ja tev ir aizdomas par pārkāpumu - ziņo!