Norvēģijas Karalistes vēstniecībā notika sanāksme par sasniegto progresu programmas “Starptautiskā policijas sadarbība un noziedzības apkarošana” - EEZ un Norvēģijas finanšu instrumenti
Visas
programmas
Program icon
Pētniecība
un izglītība
Program icon
Reģionālā attīstība un kultūra
Program icon
Starptautiskā policijas sadarbība
Program icon
Aktīvo iedzīvotāju fonds
Program icon
Korekcijas
dienesti
Program icon
Bizness un
inovācijas
Program icon
Klimats
un vide
Program icon
Sociālais dialogs-pienācīgs darbs
Program icon
Divpusējās sadarbības fonds
Program icon
Category image
Starptautiskā policijas sadarbība

Norvēģijas Karalistes vēstniecībā notika sanāksme par sasniegto progresu programmas “Starptautiskā policijas sadarbība un noziedzības apkarošana”

2020.gada 22.septembrī Norvēģijas Karalistes vēstniecībā notika darba sanāksme, kurā Iekšlietu ministrija kā programmas apsaimniekotāja pārstāvji informēja par sasniegto progresu Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta 2014. – 2021. gadam programmas “Starptautiskā policijas sadarbība un noziedzības apkarošana” (angļu val. – “International Police Cooperation and Combating Crime”) īstenošanā.

Iekšlietu ministrijas valsts sekretāra vietniece, Programmas apsaimniekotāja vadītāja Ingūna Aire, informēja sanāksmes dalībniekus par programmas īstenošanas uzsākšanu, tai skaitā izstrādāto normatīvo aktu bāzi un apstiprināto Vadības un kontroles sistēmu. Papildus tam I. Aire informēja, ka programmas ietvaros ir parakstīti trīs projektu līgumi par kopējo summu 13 172 059 eiro. Programmas kopējais finansējums ir 17 647 059 eiro. EEZ grantu piešķīrums ir 85% jeb 15 000 000 eiro, savukārt nacionālais piešķīrums ir 15% jeb 2 647 059 eiro. 

Tāpat Iekšlietu ministrijas pārstāvji iepazīstināja klātesošos ar projektu statusu, izaicinājumiem programmas ietvaros un arī turpmākajiem soļiem.

Norvēģijas vēstnieks Latvijā Kristians Ēdegors (Kristian Ødegaard), atzinīgi novērtēja Iekšlietu ministrijas paveikto, kā arī izteica vēlmi apmeklēt projektu īstenošanas vietas. Tāpat vēstnieka kungs novēlēja veiksmīgu turpmāku projektu ieviešanu un kvalitatīvu to uzraudzību, kā arī piedāvāja palīdzību donorvalstu iestāžu piesaistei Divpusējas sadarbības fonda mērķu sasniegšanai.

Tikšanās noslēgumā sanāksmes dalībnieki izteica gandarījumu par līdzšinējo veiksmīgo sadarbību un vienojās par to, ka cieši sadarbosies arī turpmāk ar mērķi nodrošināt pēc iespējas efektīvāku programmas īstenošanu.

Dalies ar šo rakstu
Share with instagram
Share with facebook
Share with whatsapp
Send e-mail
Copy to clipboard

Piesakies jaunumiem

Saņem paziņojumus par jaunākajiem konkursiem, ziņām un pasākumiem programmās, kuras svarīgas tieši Tev!

Ziņo par pārkāpumiem

Ieviešanā sekojam labas pārvaldības principiem un ieviešanas porcess ir atklāts, caurspīdīgs un izsekojams. Ja tev ir aizdomas par pārkāpumu - ziņo!