Liepājas Dabas māja ver durvis apmeklētājiem - EEZ un Norvēģijas finanšu instrumenti
Visas
programmas
Program icon
Pētniecība
un izglītība
Program icon
Reģionālā attīstība un kultūra
Program icon
Starptautiskā policijas sadarbība
Program icon
Aktīvo iedzīvotāju fonds
Program icon
Korekcijas
dienesti
Program icon
Bizness un
inovācijas
Program icon
Klimats
un vide
Program icon
Sociālais dialogs-pienācīgs darbs
Program icon
Divpusējās sadarbības fonds
Program icon
Category image
Pētniecība un izglītība

Liepājas Dabas māja ver durvis apmeklētājiem

2020. gada 28. augustā Zirgu salā Liepājas Zinātnes un izglītības inovāciju centrs (ZIIC) atklāja Dabas māju, kurā īstenos interešu izglītības programmas pirmsskolas vecuma bērniem ar vecākiem, skolēniem, jauniešiem un pedagogiem STEM un vides zinātnes jomās.

Foto: Kārlis Volkovskis

Liepājas Dabas mājas atklāšana ir tikai sākums trīs gadu ilgam projektam “Inovāciju centra attīstība Liepājas pilsētā” ar kura palīdzību ZIIC veidos jaunas interešu izglītības programmas un papildinās Dabas mājas ekspozīciju. Dabas mājā veidos 15 interaktīvas instalācijas, vides zinātņu laboratoriju, meistarklases, jaunas interešu izglītības programmas skolēniem un pedagogiem. Dabas māja ikvienam apmeklētājam piedāvās interaktīvu vides zinātņu ekspozīciju un atvērtu laboratoriju, kurā varēs pētīt dabas procesus un iepazīt vides zinātni caur modernu prizmu.

Projekta laikā izveidos arī koprades telpu, kas papildinās ZIIC ar mūsdienīgiem eksponātiem, tehnoloģijām un aprīkojumu.

Projekta realizēšanā piedalīsies vides eksperti no Liepājas Universitātes, kā arī sadarbības partneri no Norvēģijas – Tronheimas Zinātnes centrs un Jærmuseet reģionālais muzejs.

“Ir lepnums, ka kopā ar mūsu sadarbības partneriem izdevies gudri apvienot Liepājai tik būtiskās lietas – dabu un mūsdienu zināšanas. Lai šī vieta mums ikvienam ir kā iedvesmas avots, kur liepājniekiem un pilsētas viesiem iepazīt bagātīgo un daudzveidīgo vides zinātni, stiprināt savas zināšanas un izpratni par notiekošo mums apkārt,” stāsta ZIIC un Dabas mājas vadītāja Kristīne Pujāte.

Foto: Kārlis Volkovskis

Jaunās mācību apguves iespējas un aizraujošu vidi skolēniem nodrošinās pedagogi, kuri ir gatavi apgūt jaunas prasmes un pieejas mācību pasniegšanā. Savukārt pedagogu darbu nozīmīgi papildinās eksponāti, modernas tehnoloģijas un aprīkojums, kā arī izglītojošas programmas, darbnīcas un meistarklases.

Foto: Kārlis Volkovskis

Dabas mājas ekspozīcijas vēl ir izstrādes stadijā un pirmie eksponāti plānoti tikai nākamā gada pavasarī, bet šobrīd līdz 29. septembrim apmeklētājiem būs iespēja iepazīt Latvijas invazīvās sugas, apskatot Latvijas dabas muzeja izstādi “Svešie mūsu dabā”.

Foto: Kārlis Volkovskis

Dabas mājas ekspozīcija taps projekta “Inovāciju centra attīstība Liepājas pilsētā” finansētās EEZ/N grantu programmas “Pētniecība un izglītība” ietvaros. Tā kopējās izmaksas ir 986 049 eiro, no kuriem 754 327 eiro ir Norvēģijas finanšu instrumenta līdzfinansējums, 133 116 eiro – Latvijas valsts budžeta līdzfinansējums, bet 98 605 eiro – Liepājas pilsētas pašvaldības līdzfinansējums. Dabas māju apsaimnieko Liepājas pilsētas pašvaldības Izglītības pārvalde.

Piesakies jaunumiem

Saņem paziņojumus par jaunākajiem konkursiem, ziņām un pasākumiem programmās, kuras svarīgas tieši Tev!

Ziņo par pārkāpumiem

Ieviešanā sekojam labas pārvaldības principiem un ieviešanas porcess ir atklāts, caurspīdīgs un izsekojams. Ja tev ir aizdomas par pārkāpumu - ziņo!