Norvēģijas grantu programmā divpusējo kontaktu veidošanai būs pieejams sadarbības fonda finansējums 125 tūkstošu eiro apmērā - EEZ un Norvēģijas finanšu instrumenti
Visas
programmas
Program icon
Pētniecība
un izglītība
Program icon
Reģionālā attīstība un kultūra
Program icon
Starptautiskā policijas sadarbība
Program icon
Aktīvo iedzīvotāju fonds
Program icon
Korekcijas
dienesti
Program icon
Bizness un
inovācijas
Program icon
Klimats
un vide
Program icon
Sociālais dialogs-pienācīgs darbs
Program icon
Divpusējās sadarbības fonds
Program icon
Category image
Bizness un inovācijas

Norvēģijas grantu programmā divpusējo kontaktu veidošanai būs pieejams sadarbības fonda finansējums 125 tūkstošu eiro apmērā

Šodien, 11.augustā Ministru kabinetā tika apstiprināti Norvēģijas grantu programmas “Uzņēmējdarbības attīstība, inovācijas, mazie un vidējie uzņēmumi” divpusējās sadarbības fonda iniciatīvu īstenošanas noteikumi. Šīs programmas īstenošanu nodrošina Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA).

Divpusējās sadarbības fonda iniciatīvu mērķis ir pilnveidot sadarbību un uzlabot savstarpējās zināšanas un izpratni starp Latviju un Norvēģiju zaļo inovāciju, dzīves kvalitāti atbalstošu tehnoloģiju un informācijas un komunikāciju tehnoloģiju attīstības jomās. LIAA Norvēģijas finanšu instrumenta departamenta direktors Jānis Ločmelis uzsver, ka divpusējās sadarbības fonds ir laba iespēja, kā uzrunāt potenciālos sadarbības partnerus Norvēģijā. “Ar fonda atbalstu plānojam organizēt Latvijas uzņēmēju vizītes uz Norvēģiju, lai veicinātu dažādu kopprojektu attīstību starp Latvijas un Norvēģijas uzņēmējiem, kas ir viens no Norvēģijas grantu programmas mērķiem. Uzņēmējiem, kuri izrādīs interesi par šāda veida sadarbību, būs iespēja no fonda segt vizīšu izmaksas,” tā J.Ločmelis.

Saskaņā ar Saprašanās memorandu par Norvēģijas grantu ieviešanu 2014.–2021.  gadā, kas noslēgts starp Latviju un Norvēģu, divpusējās sadarbības iniciatīvu īstenošanai programmā ir piešķirti 125 000 eiro, kas ir Norvēģijas grantu līdzfinansējums 100% apmērā.

Ar šī finansējuma palīdzību LIAA veicinās projektu partnerību un sadarbības tīkla veidošanu, organizējot divpusējos pasākumus pieredzes, zināšanu, tehnoloģiju un labākās prakses apmaiņai starp Latvijā reģistrētiem komersantiem un Norvēģijā reģistrētiem komersantiem, institūcijām, biedrībām, nodibinājumiem, kā arī starptautiskajām organizācijām.

Kopējais programmas “Uzņēmējdarbības attīstība, inovācijas, mazie un vidējie uzņēmumi” finansējums jaunu produktu un tehnoloģiju izstrādei un ieviešanai ražošanā ir 14,7 miljoni eiro, no kuriem Norvēģijas piešķīrums ir 12,5 miljoni eiro, bet Latvijas līdzfinansējums ir  2,2 miljoni eiro. Programma sniegs iespēju uzņēmumiem piesaistīt līdzfinansējumu 35% līdz 70% apmērā no projekta attiecināmajām izmaksām zaļo tehnoloģiju un inovāciju ieviešanai. Pirmās projektu iesniegumu atlases tiek plānots veikt šī gada beigās. Programma tiks īstenota līdz 2024. gada 30. aprīlim.

Dalies ar šo rakstu
Share with instagram
Share with facebook
Share with whatsapp
Send e-mail
Copy to clipboard

Piesakies jaunumiem

Saņem paziņojumus par jaunākajiem konkursiem, ziņām un pasākumiem programmās, kuras svarīgas tieši Tev!

Ziņo par pārkāpumiem

Ieviešanā sekojam labas pārvaldības principiem un ieviešanas porcess ir atklāts, caurspīdīgs un izsekojams. Ja tev ir aizdomas par pārkāpumu - ziņo!