Ar EEZ finanšu instrumentu tiks atbalstītas reģionālās attīstības, labas pārvaldības un kultūras sadarbības aktivitātes - EEZ un Norvēģijas finanšu instrumenti
Visas
programmas
Program icon
Pētniecība
un izglītība
Program icon
Reģionālā attīstība un kultūra
Program icon
Starptautiskā policijas sadarbība
Program icon
Aktīvo iedzīvotāju fonds
Program icon
Korekcijas
dienesti
Program icon
Bizness un
inovācijas
Program icon
Klimats
un vide
Program icon
Sociālais dialogs-pienācīgs darbs
Program icon
Divpusējās sadarbības fonds
Program icon
Category image
Reģionālā attīstība un kultūra

Ar EEZ finanšu instrumentu tiks atbalstītas reģionālās attīstības, labas pārvaldības un kultūras sadarbības aktivitātes

Otrdien, 16. aprīlī valdība atbalstīja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) sagatavoto Eiropas Ekonomikas zonas (EEZ) finansējuma 2014.-2021. gada perioda programmu “Vietējā attīstība, nabadzības mazināšana un kultūras sadarbība”.

Pēc programmas apstiprināšanas Latvijai līdz 2024. gada pavasarim būs pieejams vairāk nekā 11 miljoni eiro liels finansējums trīs programmas atbalsta jomām. Uzņēmējdarbības atbalstam reģionālā un vietējā līmenī tiks īstenoti pieci plānošanas reģionu projekti, kā arī īpaši tiks pievērsta uzmanība nodarbinātības veicināšanai Latgales reģionā, īstenojot mazo grantu projektu konkursu uzņēmēju jaunu ideju īstenošanai. Labas pārvaldības jomas ietvaros tiks īstenoti divi projekti, kas ietver aktivitātes pašvaldību sadarbības veicināšanai un patvēruma meklētāju integrācijai. Savukārt trešās jomas ietvaros tiks organizēts atklātais konkurss divās kārtās profesionālās laikmetīgās mākslas un kultūras produktu radīšanai Latvijas reģionos.

Ar Ministru kabineta rīkojumu tika atbalstīta turpmāka programmas virzība un koncepcijas projekta iesniegšana apstiprināšanai EEZ donorvalstu atbildīgajai institūcijai. Par atbildīgo institūciju programmas ieviešanā noteikta VARAM un programmas partneris Kultūras ministrija.

Kopējais programmas finansējums ir 11 764 706 eiro, no tiem EEZ finanšu instrumenta finansējums 85% jeb 10 000 000 eiro un Latvijas valsts budžeta līdzfinansējums 15% jeb 1 764 706 eiro.

Ar Ministru kabineta atbalstīto programmas ieviešanas koncepciju, tostarp programmas mērķi, sasniedzamajiem rezultātiem un plānoto projektu aprakstiem var iepazīties Ministru kabineta Tiesību aktu projektu tīmekļa vietnē šeit.

Dalies ar šo rakstu
Share with instagram
Share with facebook
Share with whatsapp
Send e-mail
Copy to clipboard

Piesakies jaunumiem

Saņem paziņojumus par jaunākajiem konkursiem, ziņām un pasākumiem programmās, kuras svarīgas tieši Tev!

Ziņo par pārkāpumiem

Ieviešanā sekojam labas pārvaldības principiem un ieviešanas porcess ir atklāts, caurspīdīgs un izsekojams. Ja tev ir aizdomas par pārkāpumu - ziņo!