Starptautisko programmu ietvaros atbalstīs pētniecības un izglītības projektus - EEZ un Norvēģijas finanšu instrumenti
Visas
programmas
Program icon
Pētniecība
un izglītība
Program icon
Reģionālā attīstība un kultūra
Program icon
Starptautiskā policijas sadarbība
Program icon
Aktīvo iedzīvotāju fonds
Program icon
Korekcijas
dienesti
Program icon
Bizness un
inovācijas
Program icon
Klimats
un vide
Program icon
Sociālais dialogs-pienācīgs darbs
Program icon
Divpusējās sadarbības fonds
Program icon
Category image
Pētniecība un izglītība

Starptautisko programmu ietvaros atbalstīs pētniecības un izglītības projektus

2019. gada 15. janvārī, valdība apstiprināja Izglītības un zinātnes ministrijas sagatavoto Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta un Norvēģijas finanšu instrumenta 2014.–2021. gada perioda programmas “Pētniecība un izglītība” koncepcijas projektu. Pēc programmas apstiprināšanas Latvijai līdz 2024. gada pavasarim būs pieejams 17 milj. eiro liels finansējums pētniecībai un izglītībai, stipendijām, kā arī izglītības programmu veidošanai ar mērķi radīt interesi skolēnos un jauniešos STEM jomās.

Programmu plānots īstenot trīs jomās. Baltijas pētniecības programmā tiks finansēti sadarbības projekti pētniecībā starp trim saņēmējvalstīm – Latviju, Igauniju, Lietuvu un donorvalstīm – Norvēģiju, Islandi un Lihtenšteinu. Mobilitātes jeb stipendiju apakšaprogramma atbalstīs Latvijas, Norvēģijas, Lihtenšteinas vai Īslandes studentus, augstskolu akadēmisko un neakadēmisko personālu. Savukārt trešās programmas ietvaros reģionālajiem inovācijas centriem Cēsīs, Daugavpilī, Liepājā un Ventspilī būs iespēja attīstīt jaunas izglītības un mācību programmas un ārpus centra pasākumus skolotājiem, studentiem un skolēniem zinātnē, tehnoloģijās, inženierzinātnēs un matemātikā.

Lai uzsāktu programmas īstenošanu, IZM izstrādās Ministru kabineta noteikumus par programmas ieviešanas un uzraudzības kārtību, tai skaitā, programmas mērķus, pieejamo finansējumu, sasniedzamos rezultātus, projektu iesniegumu vērtēšanas kritērijus, atbalstāmo aktivitāšu un citus nosacījumus.

Kopējais programmas finansējums ir vairāk nekā 17 milj. eiro, no tiem  6 milj. eiro ir Norvēģijas finanšu instrumenta piešķīrums, 8,5 milj. eiro – EEZ finanšu instrumenta piešķīrums, bet 2,5 milj. eiro –  nacionālais programmas līdzfinansējums.

Šodien valdībā apstiprinātais Ministru kabineta rīkojuma projekts un koncepcijas projekts “Par Eiropas Ekonomiskās zonas finanšu instrumenta un Norvēģijas finanšu instrumenta 2014.-2021.gada perioda līdzfinansētās programmas “Pētniecība un izglītība” koncepcijas projektu” pieejams MK mājaslapā: http://tap.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40468259&mode=mk&date=2019-01-15

Dalies ar šo rakstu
Share with instagram
Share with facebook
Share with whatsapp
Send e-mail
Copy to clipboard

Piesakies jaunumiem

Saņem paziņojumus par jaunākajiem konkursiem, ziņām un pasākumiem programmās, kuras svarīgas tieši Tev!

Ziņo par pārkāpumiem

Ieviešanā sekojam labas pārvaldības principiem un ieviešanas porcess ir atklāts, caurspīdīgs un izsekojams. Ja tev ir aizdomas par pārkāpumu - ziņo!