Notikusi divu projektu noslēguma konference "Četras rehabilitācijas: Virzoties uz starpdisciplināra darba modeli" - EEZ un Norvēģijas finanšu instrumenti
Visas
programmas
Program icon
Pētniecība
un izglītība
Program icon
Reģionālā attīstība un kultūra
Program icon
Starptautiskā policijas sadarbība
Program icon
Aktīvo iedzīvotāju fonds
Program icon
Korekcijas
dienesti
Program icon
Bizness un
inovācijas
Program icon
Klimats
un vide
Program icon
Sociālais dialogs-pienācīgs darbs
Program icon
Divpusējās sadarbības fonds
Program icon

Notikusi divu projektu noslēguma konference “Četras rehabilitācijas: Virzoties uz starpdisciplināra darba modeli”

Šī gada 14. – 16. decembrī viesnīcā “Hotel Jurmala SPA” Jūrmalā norisinājās Norvēģijas finanšu instrumenta līdzfinansēto projektu Nr. LV08/1 “Alternatīvu brīvības atņemšanai sekmēšana (ieskaitot iespējamo pilotprojektu elektroniskajai uzraudzībai)” un Nr.LV08/2 “Jaunas nodaļas izveide Olainē, ieskaitot būvniecību un personāla apmācību” noslēguma konference “Četras rehabilitācijas: Virzoties uz starpdisciplināra darba modeli”.

Konferenci atklāja Tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs, Norvēģijas vēstnieks Latvijā Steinars Ēgils Hāgens (Steinar Egil Hagen), Norvēģijas Tieslietu un publiskās drošības ministrijas departamenta direktors Stigs Meislers Storviks (Stig Meisler Storvik), Ieslodzījuma vietu pārvaldes priekšniece Ilona Spure un Valsts probācijas dienesta vadītājs Mihails Papsujevičs.

Konferencē ir prezentētas projektu ietvaros gūtas zināšanas un pieredze par notiesāto integrāciju sabiedrībā un pasākumiem jaunu un atkārtotu noziegumu mazināšanā. Ar savu pieredzi dalījās arī pieaicinātie ārvalstu eksperti un profesionāļi no Norvēģijas, Lielbritānijas, Polijas, Igaunijas, Lietuvas, Gruzijas un ASV.  Konferences laikā ir vairākkārt uzsvērta starpinstitucionāla modeļa nozīme notiesāto resocializācijā – gan kriminālsodu izpildes sistēmas speciālistiem, gan arī citu nozaru profesionāļiem, nevalstiskā sektora organizācijām, kā arī sabiedrībai ir aktīvi jāsadarbojas, lai sasniegtu labākos rezultātus.

Saistītie raksti:

Piesakies jaunumiem

Saņem paziņojumus par jaunākajiem konkursiem, ziņām un pasākumiem programmās, kuras svarīgas tieši Tev!

Ziņo par pārkāpumiem

Ieviešanā sekojam labas pārvaldības principiem un ieviešanas porcess ir atklāts, caurspīdīgs un izsekojams. Ja tev ir aizdomas par pārkāpumu - ziņo!