Atkarīgo centrs Olainē ir atklātsdrukāt - EEZ un Norvēģijas finanšu instrumenti
Visas
programmas
Program icon
Pētniecība
un izglītība
Program icon
Reģionālā attīstība un kultūra
Program icon
Starptautiskā policijas sadarbība
Program icon
Aktīvo iedzīvotāju fonds
Program icon
Korekcijas
dienesti
Program icon
Bizness un
inovācijas
Program icon
Klimats
un vide
Program icon
Sociālais dialogs-pienācīgs darbs
Program icon
Divpusējās sadarbības fonds
Program icon

Atkarīgo centrs Olainē ir atklātsdrukāt

5.oktobrī atklāts Atkarīgo centrs Olainē, kas paredzēts ieslodzītajiem ar atkarību problēmām un ir kā celmlauzis pozitīvām izmaiņām kopējā sodu politikā un korekcijas dienestu sistēmā

Atkarīgo centra atklāšanas pasākumā piedalījās Tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs, Norvēģijas Karalistes vēstnieks Latvijā Steinars Egils Hāgens, Ieslodzījuma vietu pārvaldes priekšniece Ilona Spure, kā arī pārstāvji no Latvijas Tieslietu ministrijas, Norvēģijas korekcijas dienestu direktorāta, Valsts probācijas dienesta, korekcijas dienestu pārstāvji no Polijas, Lietuvas un citi. Centra būvniecība uzsākta 2015.gada vidū un ilga līdz šī gada martam. Tajā izbūvētas vietas 200 ieslodzītajiem ar atkarību problēmām un tajā strādās 70 darbinieki. Centrā tiks pielāgotas un ieviestas īpašas resocializācijas programmas Pathfinder un Atlantis, kas aizgūtas no Norvēģijas un Polijas kolēģiem. Atkarīgo centra būvniecība veikta Norvēģijas finanšu instrumenta 2009.-2014.gada plānošanas perioda projekta LV08/2 “Jaunas nodaļas izveide Olaines cietumā, ieskaitot būvniecību un personāla apmācību” ietvaros un tā izmaksas kopumā bija nepilni 5,4 miljoni eiro, no kuriem 85% apmaksāti no Norvēģijas valsts budžeta, bet 15 % no Latvijas valsts budžeta.

Piesakies jaunumiem

Saņem paziņojumus par jaunākajiem konkursiem, ziņām un pasākumiem programmās, kuras svarīgas tieši Tev!

Ziņo par pārkāpumiem

Ieviešanā sekojam labas pārvaldības principiem un ieviešanas porcess ir atklāts, caurspīdīgs un izsekojams. Ja tev ir aizdomas par pārkāpumu - ziņo!