Notikusi projekta "Valsts policijas īslaicīgās aizturēšanas vietu standartu uzlabošana" noslēguma konferencedrukāt - EEZ un Norvēģijas finanšu instrumenti
Visas
programmas
Program icon
Pētniecība
un izglītība
Program icon
Reģionālā attīstība un kultūra
Program icon
Starptautiskā policijas sadarbība
Program icon
Aktīvo iedzīvotāju fonds
Program icon
Korekcijas
dienesti
Program icon
Bizness un
inovācijas
Program icon
Klimats
un vide
Program icon
Sociālais dialogs-pienācīgs darbs
Program icon
Divpusējās sadarbības fonds
Program icon

Notikusi projekta “Valsts policijas īslaicīgās aizturēšanas vietu standartu uzlabošana” noslēguma konferencedrukāt

2016. gada 22. aprīlī notikusi Norvēģijas finanšu instrumenta 2009.-2014. gada perioda projekta LV08/3 “Valsts policijas īslaicīgās aizturēšanas vietu standartu uzlabošana” noslēguma konference

Konferencē uzrunu teica Tieslietu ministrijas valsts sekretāra vietnieks stratēģijas jautājumos Inguss Kalniņš kā programmas LV08 “Latvijas korekcijas dienestu un Valsts policijas īslaicīgās aizturēšanas vietu reforma” apsaimniekotāja pārstāvis. I. Kalniņš atzīmēja, ka projektā ir paveikts liels darbs īslaicīgās aizturēšanas vietu infrastruktūras uzlabošanā, darbinieku kapacitātes celšanā un normatīvo aktu pilnveidošanā, turklāt ieguvums ir ne tikai īslaicīgās aizturēšanas vietu klientiem, bet arī darbiniekiem. Projektā sekmīgā ieviešanā  būtiska bija starptautiskā sadarbība, un šobrīd ir izveidots plašs kontaktu tīkls.

Šis ir unikāls projekts, kur, kopā sadarbojoties, Tieslietu, Iekšlietu ministrijas un Valsts policija ir nonākušas pie ļoti laba rezultāta – atjaunotām īslaicīgās aizturēšanas un pagaidu turēšanas vietām.

Projekta noslēguma konferencē uzrunu teica arī Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis, Valsts policijas priekšnieka vietniece, projekta vadītāja Renāte Fila, Iekšlietu ministrijas valsts sekretāres vietnieks Jānis Citskovskis, donorvalsts programmas partnera, Norvēģijas Korekcijas dienestu direktorāta vecākā padomniece Kristīne Saunes-Franklina (Kristin Saunes Franklin) un citi. Konferencē tika prezentētas projekta ietvaros īstenotās aktivitātes – to ieviešanas gaita un sasniegtie rezultāti, kā arī sadarbībā ar projekta partneri – Eiropas Padomi izstrādātā rokasgrāmata Valsts policijas īslaicīgās aizturēšanas vietu personālam.

Projekta līgums tika parakstīts un projekts uzsākts 2014. gada 6. maijā. Projekta īstenošanas termiņš ir 2016. gada 31. augusts, lai gan Valsts policija plāno visas aktivitātes pabeigt līdz 2016. gada 30. aprīlim. Laika periodā līdz 2016. gada 31. augustam netiks uzsāktas jaunas projekta aktivitātes, vienlaikus tiks sakārtota projekta dokumentācija, veikti maksājumi un pieņemti ekspluatācijā rekonstruējamie/ renovējamie objekti.

Piesakies jaunumiem

Saņem paziņojumus par jaunākajiem konkursiem, ziņām un pasākumiem programmās, kuras svarīgas tieši Tev!

Ziņo par pārkāpumiem

Ieviešanā sekojam labas pārvaldības principiem un ieviešanas porcess ir atklāts, caurspīdīgs un izsekojams. Ja tev ir aizdomas par pārkāpumu - ziņo!